                            HQ 558830

                        September 6, 1995

MAR-2-05  R:C:S 558830 KR

CATEGORY:  Marking

Mr. Ray Ryder

Tom Thumb Glove Company

P.O. Box 640 

Wilkesboro, NC 28697

RE:  Country of origin marking of gloves

Dear Mr. Ryder:

     This is in response to your letter received by this office

on October 17, 1994, requesting a ruling regarding country of

origin marking requirements applicable to machine knit seamless

string work gloves coated with PVC compound.  Samples of the

gloves before and after the PVC compound was applied were

submitted for examination.

FACTS:

     You state that you intend to import machine knit seamless

string work gloves from Korea.  The gloves are 70% cotton and 30%

polyester.  After importation into the U.S., the gloves are

coated with a PVC compound across the inside palm and fingers. 

The gloves are sold to distributors who then resell the gloves to

the industrial market.  You state that the gloves will be

purchased by a company from the distributor and given free of

charge to the employees of the company.   The gloves are sold to

the distributor in cases containing one dozen sets, each set

containing one dozen pairs of gloves.  The smallest unit of sale

by the distributor is in a set of one dozen pairs of gloves.  

ISSUES:

     1. What is the country of origin of  the work gloves?

     2. Whether the gloves must be marked individually, or may

the container of the smallest unit of sale of the gloves be

marked with the country of origin.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.


1304), provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 
1304.  Section 134.41(b), Customs Regulations (19 CFR


134.41(b), mandates that the ultimate purchaser in the U.S. must

be able to find the marking easily and read it without strain.

     Section 134.35, Customs Regulations (19 CFR 134.35), states

that the manufacturer or processor in the U.S. who converts or

combines the imported articles into articles having a new name,

character or use will be considered the ultimate purchaser of the

imported article within the scope of 19 U.S.C. 1304 and the

article will be excepted from marking.

     A substantial transformation occurs when articles lose their

identity and become new articles having a new name, character, or

use.  United States v. Gibson-Thomsen Co., 27 C.C.P.A. 267 at 270

(1940); Koru North America v. United States, 12 CIT 1120, 701 F.

Supp. 229 (1988).  The question of when a substantial

transformation occurs for marking purposes is a question of fact

to be determined on a case-by-case basis.  Uniroyal Inc. v.

United States, 3 CIT 220, 542 F. Supp. 1026 (1982), aff'd, 1 Fed.

Cir. 21, 702 F.2d 1022 (1983).

     In this situation, the simple coating of the glove with PVC

compound does not alter the essence of the item.  Prior to the

PVC coating, the item was a fully useable glove.  After the PVC

compound is added, the item remains a glove.  Therefore, there is

no substantial transformation of the glove, and the country of

origin of the glove after it is further processed by adding the

PVC compound  remains Korea.

     An article is excepted from marking under 19 U.S.C. 
1304

(a)(3)(D) and 19 CFR 
134.32(d), if the marking of the container

of such article will reasonably indicate the origin of such

article.  This exception is applicable if Customs is satisfied

that the marked container in which the article is imported will

reach the ultimate purchaser in all reasonably foreseeable

circumstances.  

     Section 134.1(d), Customs Regulations, (19 CFR 
134.1(d)),

defines the ultimate purchaser as generally the last person in

the U.S. who will receive the article in the form in which it was

imported.  Customs has previously ruled that a plant or concern

which purchases gloves for use by its employees is considered the

ultimate purchaser, and that the gloves may be excepted from

individual country of origin marking pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) and 19 CFR 
134.32(d).  See C.S.D. 89-89 (March 18,

1989); letter ruling 703319 (May 14, 1974); HQ 729800 (October

10, 1989); HQ 732793 (December 20, 1989); HQ 735480 (March 20,

1995); HQ 734681 (October 16, 1992).  It is our opinion that the

circumstances you describe are substantially the same, and that

the ultimate purchaser of the gloves you import is the industrial

concern which provides them free of charge to its employees. 

     Before granting an exception from individual marking, the

district director of Customs at the port of entry must be

satisfied that the ultimate purchaser will receive the gloves in

their original unopened marked container and that the gloves will

be used only as indicated.  In this case, the smallest unit of

sale is one dozen pairs of gloves.  Therefore, the unit of one

dozen pairs of gloves must be marked with the country of origin

in a method which is sufficiently secure to be certain that the

ultimate purchaser will receive the gloves properly marked. 

Marking the shipping carton is not sufficient, because although

the minimum selling unit may be one dozen, the shipping carton

contains one dozen of the dozen pairs.  This can be broken down

by the distributor prior to reaching the ultimate purchaser. 

Therefore, the marking on the shipping carton is not sufficient

to fulfill the country of origin marking requirements of 19

U.S.C. 
1304(a)(3)(D); 19 CFR 
134.32(d).  You indicated that you

wish to inform the ultimate purchaser of the U.S. origin of the

PVC material.  This is possible as long as the country of origin

of the finished glove, Korea, is clear.  Therefore, a marking

such as "Made in Korea, PVC applied in U.S." would be acceptable. 

HOLDING:

     The country of origin of the gloves is Korea.  The ultimate

purchasers of the industrial gloves are the industrial companies

which provide the gloves to their employees.  The industrial

gloves may be excepted from individual marking if the packaging

is sufficient to meet the requirements of 19 U.S.C.


1304(a)(3)(D) and 19 CFR 
134.32(d).  The smallest unit of sale

by the distributor must be marked with the country of origin, and

the marking must be sufficiently secure to assure that the gloves

will remain in the same packaging, properly marked, until the

gloves reach the employers who provide the gloves free of charge

to the employees.  The U.S. origin of the PVC coating may be

indicated as long as the country of origin of the finished

gloves, Korea, is clearly indicated.  Therefore, a marking such

as "Made in Korea, PVC applied in U.S." would be acceptable. 

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

