                            HQ 558881

                          March 3, 1995

MAR-2-05 CO:R:C:S 558881 MLR

CATEGORY: Marking

Richard C. Katz, Esq.

90 Park Avenue

New York, NY 10016

RE:  Country of origin marking of hollow wall anchors; imported

     screws; J-list; U.S. housings; combining; assembly;

     substantial transformation

Dear Mr. Katz:

     This is in reference to your letter of November 4, 1994,

requesting a ruling on behalf of The Rawlplug Company, Inc.

("Rawlplug") regarding the country of origin marking of imported

screws which are combined with U.S.-origin housings to form

hollow wall anchors.  Samples were submitted with your request.

FACTS: 

     Rawlplug is a manufacturer of industrial fastener products.

The product at issue is a hollow wall anchor (known in the trade

as a "Rawly") which consists of two parts, an imported screw

(from Taiwan) and a U.S.-manufactured housing or body.  Hollow

wall anchors are used to attach all sorts of fixtures (such as

draperies, blinds, or shelving) onto fiberboard or sheetrock. 

The screws are assembled into the housings and as the screw is

tightened, the housing expands and grips the inside of the wall

to securely attach the fixture to the wall.  It is stated that

the imported screw represents approximately 8 percent of the

total cost of the hollow wall anchor.  In a meeting at the Office

of Regulations & Rulings, it was stated that the only features of

the screws that are necessary to be compatible with the housing

are their length, and the shape of their threading; the type of

head on the screw is not important.  The samples of the hollow

wall anchors are packed in a small cardboard box.  

ISSUE:

     What are the country of origin marking requirements

applicable to the hollow wall anchors?

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304) provides that, unless excepted, every

article of foreign origin imported into the U.S. shall be marked

in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as

the nature of the article (or container) will permit, in such a

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article. 

Congressional intent in enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the

ultimate purchaser should be able to know by an inspection of the

marking on the imported goods the country of which the goods is

the product.  The evident purpose is to mark the goods so that at

the time of purchase the ultimate purchaser may, by knowing where

the goods were produced, be able to buy or refuse to buy them, if

such marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co. Inc., 27 CCPA 297, 302, C.A.D. 104 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and the exceptions of

19 U.S.C. 1304.  The "country of origin" for marking purposes is

defined in 19 CFR 134.1(b), as the country of manufacture,

production or growth of any article of foreign origin entering

the U.S.  The "ultimate purchaser" is generally defined in 19 CFR

134.1(d), as the last person in the U.S. who will receive the

article in the form in which it was imported.

     An exception from marking is provided in 19 CFR 134.35 when

a domestic processor converts or combines an article of foreign

manufacture into an article having a new name, character, or use. 

This constitutes a substantial transformation and the domestic

processor is deemed the "ultimate purchaser" of the imported

article.  In determining whether the combining of parts or

materials constitutes a substantial transformation, the issue is

the extent of operations performed and whether the parts lose

their identity and become an integral part of the new article. 

Belcrest Linens v. United States, 573 F. Supp. 1149 (CIT 1983),

aff'd, 741 F.2d 1368 (Fed. Cir. 1984).  Assembly operations which

are minimal or simple, as opposed to complex or meaningful, will

generally not result in a substantial transformation.  See C.S.D.

85-25.  However, the issue of whether a substantial

transformation occurs is determined on a case-by-case basis.

     You claim that the imported screws are substantially

transformed when they are incorporated with the U.S.-origin

hollow wall anchor housings in the U.S. since the hollow wall

anchors have a name, character and use different from the

imported screws.  You state that the name of the imported

articles are "screws", whereas the name of the U.S.-manufactured

articles are "hollow wall anchors."  The character of the

imported screw is claimed to be a simple, common, cheap, and

fungible item, whereas the character of the U.S.-manufactured

article is a sophisticated, relatively expensive, technologically

advanced fastener.  Lastly, the use of the imported screw is

limited because it is a simple, uncomplicated device that bolts

objects together, whereas the use of the U.S.-manufactured

article is to attach objects to hollow wall structures which an

ordinary screw cannot do.  

     You cite Headquarters Ruling Letter (HRL) 734796 dated

December 24, 1992, where Customs held that unassembled shelf kits

were not required to be marked to indicate the country of origin

of imported screws sold with the kits although the screws

maintained their individual identity, because the screws only

represented 4-5 percent of the value of the complete kits.  You

claim that this lends support that the hollow wall anchor boxes

should not be marked to indicate the country of origin of the

imported screws since the screws only represent approximately 8

percent of the hollow wall anchors.  

     You also cite HRL 555365 dated September 7, 1990, where

Customs held that domestically manufactured junction boxes were

not required to be marked with the country of origin of imported

screws.  The screws were not attached to the junction boxes and

represented 2.3 percent of the total value of the packaged

product.  Customs stated that the screws lost their separate

identity and became an integral part of the U.S. junction boxes,

and the ultimate purchaser in the U.S. was buying the junction

box kit and not the individual screws.  Similarly, you claim that

the imported screws lose their identity and are merged into the

hollow wall anchor, and, therefore, the hollow wall anchor boxes

should not be required to be marked with the country of origin of

the imported screws.

     We disagree.  In HRL 734227 dated June 26, 1992, Customs

found that imported lever handles attached to U.S. lock sets were

not substantially transformed.  Customs found that even though

the levers were only 10 per cent of the total cost of the lock

set, they were essential to the lock set's function, and the

assembly operation was not complex or did not require a great

deal of skill.  Furthermore, before installation of the lock set,

the levers had to be disassembled.  Therefore, the levers were

required to be marked with their country of origin.

     Similarly, in this case, based upon the samples submitted,

the assembly involves screwing the imported screw into the U.S.-origin housing.  We do not find that this assembly operation

performed in the U.S. constitutes a substantial processing of the

imported component.  It is a simple combining operation entailing

only the screwing together of two components.  In addition, the

ultimate purchaser must remove the screw from the housing before

the hollow wall anchor may be placed into the wall.  Furthermore,

although it is claimed that the screw only represents 8 percent

of the cost of the hollow wall anchor, we find that the screw is

an important component of the hollow wall anchor, without which

an object cannot be affixed to the wall.  Therefore, since the

operation performed is minimal and the component parts do not

appear to lose their identity and become an integral part of a

new article, we find that the assembly operation constitutes a

minor processing of the imported component, which leaves the

identity of the imported component intact.

     However, since screws are listed on the "J" list, they are

excepted from individual country of origin marking, and only the

outermost container in which the screws will reach the ultimate

purchaser (the hollow wall anchor boxes) must be marked to

indicate the country of origin of the imported screws.  It is

acceptable to mark the boxes in which the hollow wall anchors are

packed "Screws Made in Taiwan." 

HOLDING:

     Based on the information and samples submitted, the imported

screws which are assembled into the U.S.-manufactured housings in

the U.S. to form hollow wall anchors, are not substantially

transformed as a result of the U.S. operations.  Therefore, the

box in which the hollow wall anchors are packaged must be marked

to indicate the country of origin of the screws.

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time the goods are entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

