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RE:  NAFTA; Article 509; sunglass pouches; usual containers; 19

     CFR 134.22(d); country of origin marking

Dear Mr. Rosenow and Mr. Shostak:

     This is in reference to your letter of January 7, 1995,

requesting a ruling on behalf of your client, Brandon

International, concerning the country of origin marking

requirements for certain pouches imported into the U.S. from

Mexico.

FACTS:

     A sample of the good at issue was sent to us by Customs in

San Diego.  The sample pouch has a drawstring and measures 3 « by

7 inches.  It also has a tag containing the phrase "Genuine

Oakley Software" on one side, and "Plutonite lens should be

cleaned with this Sunglass Bag" on the other side.  You state

that the pouches are imported from Mexico, and after importation,

are combined with Oakley sunglasses.  The sample obtained by us

indicates that the pouch, the "MFrame" style of Oakley

sunglasses, and a brochure are placed inside a clear box which

contains the marking "Made in the USA." The brochure states the

following:  "sunglasses come with a specially woven, electro-static Microclear Bag for cleaning and storage.  Using it will

help maintain the superior optical quality of Oakley's pure

Plutonite lenses."  Another style of Oakley sunglasses ("Frog

Skin") was submitted by you at a meeting at the Office of

Regulations and Rulings on May 9, 1995.  The Frog Skin sunglasses

are placed inside the pouch, and are together sold in a black

box.  You state, in either case, that the pouches are always sold

with the sunglasses.

     You claim that the pouches are "usual containers" and,

therefore, should not be required to be marked with their own

country of origin, pursuant to 19 CFR 134.22(d)(2).  

ISSUE:

     Whether the pouches are "usual containers" within the

meaning of 19 CFR 134.22(d)(1), and, therefore, are not required

to be marked with their own country of origin.

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134)

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     Section 134.1(g), interim regulations {19 CFR 134.1(g)},

defines a "good of a NAFTA country" as an article for which the

country of origin is Canada, Mexico, or the U.S. as determined

under the NAFTA Marking Rules set out at 19 CFR Part 102, interim

Regulations.  Since we were not provided with information

concerning the production of the pouches, we will assume for

purposes of this ruling that the country of origin of the pouches

is Mexico and that consequently they are goods of a NAFTA

country.  In this case, you claim that the pouches are imported

as usual containers, since they are combined with Oakley

sunglasses and are a type of container in which Oakley sunglasses

ordinarily reach the ultimate purchaser. 

     A usual container is defined in section 134.22(d)(1),

interim regulations {19 CFR 134.22(d)(1)), which provides that:

          For purposes of this subpart, a usual container means

          the container in which a good will ordinarily reach its

          ultimate purchaser.  Containers which are not included

          in the price of the goods with which they are sold, or

          which impart the essential character to the whole, or

          which have significant uses, or lasting value

          independent of the contents, will generally not be

          regarded as usual containers.  However, the fact that a

          container is sturdy and capable of repeated use with

          its contents does not preclude it from being considered

          a usual container so long as it is the type of

          container in which its contents are ordinarily sold.  A

          usual container may be any type of container, including

          one which is specially shaped or fitted to contain a

          specific good or set of goods such as a camera case or

          an eyeglass case, or packing, storage and

          transportation materials.

     Section 134.22(d)(2), interim regulations {19 CFR

134.22(d)(2)}, provides that:

          A good of a NAFTA country which is a usual container,

          whether or not disposable and whether or not imported

          empty or filled, is not required to be marked with its

          own country of origin.  If imported empty, the importer

          must be able to provide satisfactory evidence to

          Customs at the time of importation that it will be used

          only as a usual container (that it is to be filled with

          goods after importation and that such container is of a

          type in which these goods ordinarily reach the ultimate

          purchaser).

     In Headquarters Ruling Letter (HRL) 735548 dated February

14, 1995, Customs determined that Chinese-origin plastic bags

made of clear thick plastic, printed with the words "Mega Block,"

and imported filled with Canadian-origin toy building blocks were

usual containers, as defined by 19 CFR 134.22(d)(1) and,

therefore, were not required to be marked with their own country

of origin pursuant to 19 U.S.C. 1304(b).  

     In HRL 735504 dated January 6, 1995, a pair of sunglasses,

an eyeglass cord holder, a cloth pouch with a drawstring closure

measuring approximately 7 inches by 3 3/4 inches, and a wooden

box were imported from New Zealand.  The sunglasses and eyeglass

cord holder were placed in the pouch, which were then placed in

the wooden box.  Customs found that the cloth pouch was not

designed for repetitive use, and was considered a disposable

container.  Therefore, the pouch did not have to be marked with

its own country of origin pursuant 19 CFR 134.24(d).  While this

marking determination was made because the pouch was disposable,

which is not relevant under the new NAFTA requirements, before a

determination concerning its reuse became important, the pouch

first had to be considered a container.

     Applying the usual container definition of 19 CFR

134.22(d)(1) to this case, we find that although Oakley states

that some of its styles of sunglasses are placed inside the

pouches at the time of sale, whereas other styles are not, the

pouches are containers in which the sunglasses will "ordinarily"

reach its ultimate purchaser.  There is no evidence that the

pouches are not included in the price of the sunglasses.  Second,

although the pouches are imported without the sunglasses, once

they are combined with the sunglasses the "essential character"

of the merchandise is imparted by the sunglasses.  Third, while

the pouches are made of special material to clean the lenses of

the sunglasses, we do not find this to be either a "significant

use" or a "lasting value independent" from their use with the

sunglasses.  Accordingly, we find that the pouches are "usual

containers" within the meaning of 19 CFR 134.22(d)(1). 

     However, given that the pouches are imported separately, and

are not specially shaped or fitted to necessarily indicate that

they are sunglass pouches other than by the tag sewn onto the

pouch, pursuant to 19 CFR 134.22(d)(2), satisfactory evidence

must be presented to Customs at the time of importation to

establish that the pouches will only be used as usual containers. 

Although 19 CFR 134.22(d)(2) states, parenthetically, that the

container "is to be filled," which the pouches will be in the

case of the Frog Skin style of sunglasses, but not the Mframe

style, an affidavit certifying that the pouches will only be sold

with Oakley sunglasses should satisfy the requirement that the

sunglasses will ordinarily reach the ultimate purchaser in a

pouch.  (Emphasis added.)

HOLDING:

     Based upon the information provided, it is our opinion that

the pouches are usual containers within the meaning of 19 CFR

134.22(d)(1), and, therefore are not required to be marked with

their own country of origin, provided satisfactory evidence is

presented to Customs at the time of importation that the pouches

will be used only as usual containers for Oakley sunglasses.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

