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CATEGORY:  Classification; Valuation

TARIFF NO:  9802.00.80

Mr. R. Kevin Williams

O'Donnell, Byrne & Williams

20 North Wacker Drive

Suite 146

Chicago, Illinois 60606

RE:  Ceramic figurine; Joe Montana signature card; 9802.00.80, HTSUS;

     19 CFR 10.16; Assist; 19 U.S.C. 1401a

Dear Mr. Williams:

     This is in response to your letter dated March 24, 1995, in which you seek a

ruling on behalf of your client, Enesco Corporation (Enesco), regarding the eligibility of

ceramic figurines from China for the partial duty exemption under subheading

9802.00.80, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS)

FACTS:

     Enesco is a designer and importer of ceramic giftware.  The subject of this ruling

is the ceramic figurines representing Joe Montana, a recently retired quarterback of the

Kansas City Chiefs from the National Football League.  The figurine will depict Mr.

Montana poised to throw a pass in his team uniform.  The figurine will be mounted on a

molded plastic base.  At the front center of the base will be a framed card holder that

will contain a card with Mr. Montana's authentic and original signature which will be

glued into the holder.

     The signature cards will be made from art boards produced in the United States. 

After purchasing the art boards, Enesco will cut them to the proper dimensions for the

signature cards and then send them to Mr. Montana for his signature.  After Mr.

Montana signs and returns the cards, Enesco ships the cards to the foreign 

manufacturer of the figurines where one card will be glued into the card holder of each

figurine.  In addition to the cost of the art board, Enesco will incur costs for labor and

transportation, and it must pay a set fee to Mr. Montana for each card he signs. 

Enesco will provide the signature cards to the manufacturer free of charge.  The price

that Enesco pays the manufacturer does not include the cost of the signature cards. 

We assume that the figurine, base, and card holder are of foreign origin.

ISSUES:

     1.   Whether the Joe Montana signature cards are assists whose value must

be included in the appraised value of the ceramic figurines upon importation into the

United States.

     2.   If the value of the Joe Montana signature cards are dutiable assists,

whether the value of the cards is deductible from the value of the ceramic figurines

under the terms of 9802.00.80, HTSUS. 

LAW AND ANALYSIS:

1.   ASSISTS

     Merchandise imported into the United States is appraised in accordance with

section 402 of the Tariff Act of 1930, as amended by the Trade Agreements Act of 1979

(TAA: 19 U.S.C. 1401a).  The preferred method of appraisement is transaction value,

which is defined as the "price actually paid or payable for merchandise when sold for

exportation for the United States," plus certain enumerated additions. 

     Among the additions to the price actually paid or payable of imported

merchandise that are provided for in the TAA are assists.  19 U.S.C. 1401a(h)(1)(A),

defines the term assist as any of the following if supplied directly or indirectly, and free

of charge or at reduced cost, by the buyer of imported merchandise for use in

connection with the production or the sale for export to the United States of the

merchandise:

          (i)  Materials, components, parts and similar items incorporated in the

               imported merchandise.

          (ii) Tools, dies, molds and similar items used in the production of the

               imported merchandise.

          (iii)     Merchandise consumed in the production of the imported

               merchandise.

          (iv) Engineering, development, artwork, design work, and plans and

               sketches that are undertaken elsewhere than in the United States

               and are necessary for the production of the imported merchandise.     

     In the instant case, the importer will supply the U.S.-produced Joe Montana

signature cards free of charge to the manufacturers of the imported figurines.  The 

signature cards will be mounted on the base of the completed figurines.  Therefore, the

signature cards are components or materials that will be incorporated into the finished

figurines which the buyer will supply free of charge, and thus they constitute assists

under 19 U.S.C. 1401a(h)(i).  Accordingly, in determining the transaction value of the

imported figurines, the value of the signature cards will be added to price actually paid

or payable of the imported figurines.

     Regarding the value of the assist, sections 152.103(d)(1) and (2), Customs

Regulations (19 CFR 152.103(d)(1)&(2)), provide that depending upon the type of

assist, the value is either the cost of its acquisition or the cost of its production.  In

either case, the value of the assist includes transportation costs to place of production. 

Consequently, in this case, the value of the assists would include the cost of the art

board, costs involved in cutting the cards such as the labor costs, fees paid to Joe

Montana and the cost of transporting the cards to the place of production. 

2.   9802.00.80, HTSUS

     Subheading 9802.00.80, HTSUS, provides for a partial duty exemption for

          (a)rticles . . . assembled abroad in whole or in

          part of fabricated components, the product of the

          United States, which (a) were exported in condition

          ready for assembly without further fabrication,

          (b) have not lost their physical identity in such

          articles by change in form, shape or otherwise, and

          (c) have not been advanced in value or improved in

          condition abroad except by being assembled and except

          by operations incidental to the assembly process such

          as cleaning, lubricating, and painting  

All three requirements of subheading 9802.00.80, HTSUS, must be satisfied before a

component may receive a duty allowance.  An article entered under this tariff provision

is subject to duty upon the full cost or value of the imported assembled article, less the 

cost or value of the United States components assembled abroad, provided the section

10.24, Customs Regulations (19 CFR 10.24), documentary requirements are satisfied.

     Section 10.14(a), Customs Regulations (19 CFR 10.14(a)), states, in part, that

          The components must be in condition ready for assembly

          without further fabrication at the time of their

          exportation from the United States to qualify for the

          exemption.  Components will not lose their entitlement

          to the exemption by being subjected to operations

          incidental to the assembly either before, during, or

          after their assembly with other components.

Operations incidental to the assembly process are not considered further fabrication

operations, as they are of a minor nature and cannot always be provided for in advance

of the assembly operations.  However, any significant process, operation or treatment

whose primary purpose is the fabrication, completion, physical or chemical

improvement of a component precludes the application of the exemption under

subheading 9802.00.80, HTSUS, to that component.  See 19 CFR 10.16(c).

     Section 10.16(a), Customs Regulations (19 CFR 10.16(a)), provides that

assembly operations for purposes of subheading 9802.00.80 encompass any method

used to join solid components such as gluing, welding, soldering, riveting, or the use of

fasteners and may be accompanied by operations that are incidental to the assembly

as provided in section 10.16(b).  In this case, the foreign processing is a qualifying

assembly process consisting of gluing the signature cards into the card holder.  The

regulations expressly include gluing as an acceptable assembly operation under

section 10.16.  Therefore, an allowance in duty may be made for the cost or value of

the signature cards under 9802.00.80, HTSUS.  The cost of the cards to be deducted

from the full appraised value of the imported figurines includes the cost of the art board,

the cost of cutting the board to proper dimensions and the cost of transporting the

cards to the port of exportation.  See 19 CFR 10.17.

     Section 10.11(b), Customs Regulations (19 CFR 10.11(b)), provides, in part, that

the "[a]llowance of an importer's claim is dependent upon meeting the statutory

requirements for the exemption under subheading 9802.00.80 and his complying with

the documentary requirements set forth in section 10.24."

     Section 10.24(a), Customs Regulations 19 CFR 10.24(a), requires the

submission of a foreign assembler's declaration with the entry of articles claimed to be 

entitled to the exemption under subheading 9802.00.80, HTSUS.  The declaration must 

state that, to the best of the assembler's "knowledge and belief", the articles being

imported were assembled, in whole or in part, from components that are products of the

U.S., and must contain certain information concerning the U.S. components, including

their description, their marks of identification, quantity, unit value at time and place of

export from the U.S., the port and date of export from the U.S. and the name and

address of the manufacturer.  19 CFR 10.24(a)(1).  The declaration must also include a 

description of the assembly operations performed abroad, as well as an endorsement

by the importer certifying the accuracy of the declaration and other documents

submitted.

HOLDING:

     The signature cards are considered dutiable assists under 19 U.S.C.

1401a(h)(1)(A).  Assuming compliance with the documentation requirements of 19 CFR

10.24, it is our opinion that allowance in duty may be made under subheading

9802.00.80, HTSUS, with respect to the cost or value of the Joe Montana signature

cards since the ceramic figurines will be assembled in part of U.S.-fabricated

components, the components will be exported from the United States in a condition

ready for assembly without further fabrication, they will not lose their physical identity

by change in form, shape or otherwise, and they will not be advanced in value or

improved in condition abroad except by being assembled.  

     A copy of this ruling should be attached to the entry documents filed at the time

this merchandise is entered.  If the documents have been filed without a copy, this

ruling should be brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

