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                         October 20, 1995

CLA-2 R:C:S 559267 MLR

CATEGORY: Marking

Robert L. Follick, Esq. 

Follick & Bessich, P.C.

225 Broadway, Suite 500

New York, NY 10007

RE:  Country of Origin Marking on Ceramic Coffee Canisters;

     Containers; Cardboard box; Marking Exception; 19 CFR

     134.46; 19 CFR 134.32(d); 19 CFR 134.36(b); revocation

Dear Mr. Follick:

     This is in reference to your letter of June 15, 1995,

requesting reconsideration of New York Ruling Letter (NYRL)

809408 dated May 17, 1995, on behalf of Jayme Products,

concerning a country of origin marking exception for certain

ceramic coffee canisters.  A sample was submitted with your

request.  Pursuant to section 625(c)(1), Tariff Act of 1930

(19 U.S.C. 1625(c)(1)), as amended by section 623 of Title VI

(Customs Modernization) of the North American Free Trade

Agreement Implementation Act, Pub. L. 103-182, 107 Stat.

2057, 2186 (1993) (hereinafter "section 625), notice of the

proposed revocation of NYRL 809408 was published September

13, 1995, in the Customs Bulletin, Volume 29, Number 37.

FACTS:

     Jayme Products is the importer of ceramic coffee

canisters which are sold exclusively by mail order either as

a promotional item to first time coffee purchasers, or by

mail order offered from a General Foods catalogue.  In all

instances, it is stated that the canisters are distributed to

the ultimate purchaser directly by mail packed in an original

sealed cardboard box in which the canister is imported.  The

canisters are never sold as open stock or without its

packaging.

     The sample canister is packed in a white cardboard box

which itself is packed in a mailing carton.  The front side

panel of the cardboard box has an open panel so that the

canister with the words "Gevalia Kaffe" is visible upon

opening the mailing carton.  (The canister does not contain

any coffee.)  Affixed to the side panel of the cardboard box

(the bottom of the white cardboard box as the canister is

lying in the mailing carton) is a label measuring 2 x 1 1/8

inches, with the marking "Made in Taiwan."  Inside the

cardboard box, the canister is secured by two pieces of

styrofoam placed at the top and bottom.  After removing the

canister from the white cardboard box, the words "By

Appointment to His Majesty The King of Sweden" become

apparent on top of the canister.

ISSUE:

     Whether the ceramic coffee canisters may be excepted from

marking pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR

134.32(d), provided the cardboard box containing the

canister, which itself is packed in a mailing carton, is

marked with the country of origin of the canister. 

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted,

every article of foreign origin (or its container) imported

into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as

legibly, indelibly and permanently as the nature of the

article (or its container) will permit, in such a manner as

to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English

name of the country of origin of the article.  Part 134,

Customs Regulations (19 CFR Part 134) implements the country

of origin marking requirements and exceptions of 19 U.S.C.

1304.

     Pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and section

134.32(d), Customs Regulations {19 CFR 134.32(d)}, an

exception from individual marking is applicable where the

marking of the container of an imported article will

reasonably indicate the origin of the article.  This

exception is normally applied in cases where the imported

article is imported in a properly marked container and

Customs officials at the port of entry are satisfied that the

ultimate purchaser in the U.S. will receive it in its

original marked container.

     In NYRL 809408, it was determined that the reference "By

Appointment to His Majesty The King of Sweden" on the top of

the canister invoked 19 CFR 134.46, which requires that in

cases where the name of a location other than the country in

which the article was produced appears on the article or its

container, there shall appear, legibly and permanently, in

close proximity to such words, letters, or name, and in at

least a comparable size, the name of the country of origin

preceded by "Made in," "Product of,"  or other words of

similar meaning.  Therefore, NYRL 809408 held that the

country of origin marking "Made in Taiwan" must appear on the

side or panel of the canister that makes reference to the

country of "Sweden."

     In this case, it is claimed that the provisions of 19 CFR

134.46 are not triggered and that NYRL 809408 did not

consider that the canisters are only distributed by mail. 

Therefore, an exception from marking the canister is

requested because the cardboard box will be marked with the

country of origin of the canister packed therein, and since

the canister is solely distributed by mail, the ultimate

purchaser will see the country of origin on the cardboard

box.  In your submission to the New York Seaport, you cite

Headquarters Ruling Letter (HRL) 734529 dated April 13, 1992,

where Customs held that 12 golf balls packed in four sleeves,

three balls per sleeve, inside a remailer box marked with a

sticker labeled "Made in Taiwan" and sold directly to the

retail customer were excepted from individual marking so long

as the district director was able to determine that the items

would only be sold in this manner. 

     Customs has consistently held that in those cases in

which reference to a place other than the country of origin

is made on an imported article, but such reference would not

confuse the ultimate purchaser, the requirements of 19 CFR

134.46 are not triggered.

Furthermore,   Customs has determined that the special

requirements of 19 CFR 134.36(b) should not be applied

automatically to all imported articles or their containers

which bear a non-origin geographical reference.  Section

134.36(b), Customs Regulations {19 CFR 134.36(b)} states that

an exception from marking shall not apply to any article or

retail container bearing any words, letters, names, or

symbols described in 134.46 which imply that an article was

made in a country other than the actual country of origin.

     In HRL 732412 dated August 29, 1989, Customs found that

the placement of the word "Kansas" on different parts of

imported jeans did not trigger the requirements of 19 CFR

134.46 because such marking was used as a symbol or

decoration and would not reasonably be construed as

indicating the country of origin of the article on which it

appeared.  Likewise,  in HRL 733695 dated January 15, 1991,

women's trousers with metal rivets die-stamped with the words

"Bonjour Paris", and containing a fabric label sewn into the

waistband indicating the country of origin as Hong Kong, were

not subject to the requirements of 19 CFR 134.46 since the

rivets were decoration on the garment and an integral part of

the design.  However, in HRL 732486 dated September 5, 1989,

a label, crest, and hangtag containing the words "Riviera

Line" were attached to imported garments.  The hangtag

contained a picture of a cruise ship in the center with two

circles around the ship.  Below the ship in large bold

lettering was the phrase "RIVIERA LINE."  The crest had a

large script letter "R" in the center surrounded by a crest

with the word "RIVIERA" below the letter "R."  It was

determined that while the crest was part of the design of the

garment, the hangtag with the phrase "Riviera Line" triggered

the special marking requirements of 19 CFR 134.46; therefore,

the hangtag had to contain the country of origin printed in a

conspicuous manner and placed in close proximity to the

phrase "Riviera Line."  The rationale was that a locality

other than the country of origin is more likely to cause

confusion when it appears on a hangtag attached to a garment

because a hangtag is designed to attract the attention of the

purchaser and generally contains information about the

article.  As such, a reference on the hangtag to a locality

other than the country of origin of the article to which it

is attached was potentially misleading with regard to the

garment's country of origin.  

     In this case, although the canister contains the phrase

"By Appointment to His Majesty The King of Sweden," we do not

find that the reference to Sweden triggers the requirements

of 19 CFR 134.46.  First, the ultimate purchaser of the

coffee and coffee canisters should understand that "By

Appointment to His Majesty The King of Sweden" refers to the

Gevalia coffee and not to the canister.  Second, it is our

opinion that the ultimate purchaser would not confuse the

reference to the King of Sweden as any information concerning

the origin of the canister.  Since the purpose of 19 CFR

134.46 is to  prevent the ultimate purchaser from being

confused as to the country of origin of a product, we

conclude that the reference to the King of Sweden does not

invoke the requirements 19 CFR 134.46.  Accordingly, as the

requirements of 19 CFR 134.46 are not triggered, 19 CFR

134.36(b) is not applicable.  Therefore, we find that an

exception from marking the canister itself under 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d) may be found because the

carton in which the canister is packed is a properly marked

container which reaches the ultimate purchaser in the U.S. by

mail.

HOLDING:

     Based upon the information provided, it is our opinion

that the reference "By Appointment to His Majesty The King of

Sweden" does not trigger the requirements of 19 CFR 134.46.  

Therefore, we find that an exception from marking the

canister itself under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR

134.32(d) may be found because the carton in which the

canister is packed is a properly marked container which

reaches the ultimate purchaser in the U.S. by mail.  

     NYRL 809408 is hereby revoked.

     In accordance with section 625, this ruling will become

effective 60 days after its publication in the Customs

Bulletin.  Publication of rulings or decisions pursuant to

section 625 does not constitute a change of practice or

position in accordance with 

19 CFR 177.10(c)(1).

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Tariff Classification

                              Appeals Division

