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CATEGORY: Marking

Thomas J. Lindmeier, Esq.

Suite 525, Regency One Building

10050 Regency Circle

Omaha, Nebraska 68114-5705

RE:  Country of origin marking of ferrules; gas meter; 19 U.S.C. 1304(c); pipe;      pipe fitting; Section 207 of the Trade and Tariff Act of 1984; substantial      transformation

Dear Mr. Lindmeier:

     This is in response to your letters dated June 25, 1993, and July 6, 1994, on

behalf of your client, Central Plastics, concerning the country of origin marking

requirements for ferrules which are imported from Korea and assembled into gas

meters in the U.S.  A sample and diagrams of the article were submitted for our

review.

FACTS:

     You state that the ferrules are made of a coated malleable iron.  In their

condition as imported, the ferrule will be fully threaded on the outside, fully

dimensioned, and complete.  The ferrule does not contain inside diameter threads. 

You claim that nothing will be done to the ferrule by Central Plastics Company

after it is imported.  Similarly, you state that the manufacturer who receives the

ferrule will not do anything to it other than to assemble and epoxy it into a natural

gas meter.  You also submit that the ferrules range in size and are identified in

accord with each manufacturer's identification system.  Additionally, you state that

the manufacturers of gas meters never sell a ferrule by itself without it being

epoxied into a gas meter.  Based on the sample and diagrams you have submitted,

it appears that the production of the gas meter involves the assembly of

approximately 90 individual components and entails numerous complex assembly

operations.

ISSUE:

     Whether the iron ferrules are excepted from the country of origin marking

requirements?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C. 1304), provides

that unless excepted, every article of foreign origin imported into the U.S. shall be

marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the nature

of the article (or its container) will permit, in such a manner as to indicate to the

ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of origin of the

article.  Congressional intent in enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the ultimate

purchaser should be able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  The evident purpose is to mark

the goods so that at the time of purchase the ultimate purchaser may, by knowing

where the goods were produced, be able to buy or refuse to buy them, if such

marking should influence his will."  United States v. Friedlaender & Co. 27

C.C.P.A. 297 at 302; C.A.D. 104 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements the country of

origin marking requirements and the exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section

134.1(b), Customs Regulations (19 CFR 134.1(b)), defines "country of origin" as the

country of manufacture, production or growth of any article of foreign origin

entering the U.S.  Further work or material added to an article in another country

must effect a substantial transformation in order to render such other country the

"country of origin" within the meaning of the marking laws and regulations.  In

U.S. v. Gibson-Thomsen Co., Inc., 27 C.C.P.A. 267 (C.A.D. 98) (1940), the court held

that an article used in manufacture which results in an article having a name,

character or use differing from that of the constituent article will be considered

substantially transformed, and the manufacturer or processor will be considered

the ultimate purchaser of the constituent materials.  In such circumstances, the

imported article is excepted from marking and only the outermost container is

required to be marked (see section 134.35, Customs Regulations).

     In determining whether the combining of parts or materials constitutes a

substantial transformation, the issue is the extent of operations performed and

whether the parts lose their identity and become an integral part of the new article. 

Belcrest Linens v. United States, 6 CIT 204, 573 F.Supp. 1149 (1983), aff'd, 2

Fed.Cir. 105, 741 F.2d 1368 (1984).  Assembly operations which are minimal or

simple, as opposed to complex or meaningful, will generally not result in a

substantial transformation.  See C.S.D.'s 85-25, 80-111, 85-25, 89-110, 89-118,

89-129 and 90-97.

     In C.S.D. 90-51, 24 Cust.Bull. 417 (1990), we considered whether certain

valve components, imported to be assembled with numerous U.S. components to

make certain valves, were substantially transformed so as to make the

importer/manufacturer the ultimate purchaser for purposes of country of origin

marking.  Finding that the imported components lost their separate identities in

the finished valve products, we held that the imported components were

substantially transformed by the assembly operation, and the imported components

were excepted from individual country of origin marking requirements.  However,

we stated that even though the components themselves were excepted from

marking, the outermost container of the imported components was required to be

marked to indicate the country of origin of the components.  See also C.S.D. 80-111

(foreign fan components not substantially transformed by domestic, 20-step,

assembly-line operations, as the identity of the foreign components was not lost or

physically altered, no skilled labor or specialized equipment was required, and the

assembly costs were relatively low).

     Furthermore, in Headquarters Ruling Letter (HRL) 712529 dated March 27,

1980, imported plastic housings and faceplates were found to be substantially

transformed when domestically assembled with other components to make depth

sounders, thus, rendering the manufacturer the ultimate purchaser of the imported

components within the meaning of 19 U.S.C. 1304(a).  See also, HRL's 732170

dated January 5, 1990 (distinguishing HRL 730515 dated June 29, 1987, and

finding that the domestic assembly of imported backless television cabinets --

containing a tuner, speaker and circuit board -- with major U.S. components -- such

as the color television picture tube, deflection yoke, etc.-- was more than a mere

combining operation and caused all components to lose their respective identities

and become integral parts of a new and different article of commerce, namely a

color TV receiver; the assembly process also required technical skill); and HRL

733931 dated March 26, 1991 (domestic assembly of numerous domestic and foreign

audio cassette components causes the foreign components to lose their separate

identities as foreign articles; the foreign components are substantially transformed

when fully assembled into completed cassette tapes).

     Consistent with C.S.D. 90-51 and HRL's 712529, 732170 and 733931, we find

that the foreign ferrules imported into the U.S. undergo a substantial

transformation into a new and different article of commerce having a name,

character and use that is different from that of the imported article when they are

assembled into the completed natural gas meter.  Based on information you have

provided, the production of the gas meter involves approximately 90 different

components and entails numerous complex assembly operations.  These operations

are required to be performed in a precise manner which necessitates a great deal of

skill in order to allow the various parts to be mounted together to create an article

differing in character and use from the component parts.  As a result of the

assembly process, the imported ferrules lose their separate identity and become

integral parts of the gas meters.  Prior to the assembly of the gas meter, it is clear

that the individual ferrules do not possess the character or use of the finished

article.  It is only after the complex assembly operation that the individual ferrules

are dedicated to a particular use as a gas meter.  Thus, as a result of the assembly

of the ferrules into the finished gas meter, the value of the individual components is

increased and an article having a new and distinct commercial identity is created.  

     Special country of origin marking requirements are applicable to certain pipe

and pipe fittings.  Specifically, section 207 of the Trade and Tariff Act of 1984 (19

U.S.C. 1304(c)) requires that pipe and pipe fittings of iron or steel be marked to

indicate the country of origin of the article by means of die stamping, cast- in-mold

lettering, etching, or engraving.  This provision further states that no exception

from these marking requirements may be made under 19 U.S.C. 1304(a)(3) for pipe

and pipe fittings.  However, if, because of the nature of an article, it is technically

or commercially infeasible to mark it by one of the four methods specified, the

article may be marked by an equally permanent method of marking such as paint

stencilling or, in case of small diameter pipe, tube, and fittings, by tagging the

bundles (19 U.S.C. 1304(c)(2)).  Accordingly, even if it is determined that an

imported article has been substantially transformed by manufacture or processing

in the U.S. such that it is no longer an article of foreign origin, 19 U.S.C. 1304(c)

limits the authority of Customs to approve an exception from country of origin

marking.  In the instant case, if the ferrule is classified as a pipe or pipe fitting, it

must be marked in accordance with the requirements of 19 U.S.C. 1304(c), even

though it is otherwise eligible for a marking exception pursuant to section

1304(a)(3)(H).

     Customs has determined that certain pipe and pipe fittings of iron or steel

cannot be marked with the country of origin by any of the four methods prescribed

in 19 U.S.C. 1304(c)(1) without rendering such articles unfit for the purpose for

which they were intended or without violating applicable industry standards. 

Therefore, these categories of articles were exempted from these special marking

requirements.  See T.D. 86-15 which lists and describes the exempted articles and

sets forth alternative acceptable methods for marking.  The iron ferrules which are

the subject of this ruling are not one of the categories of articles specifically

exempted from the special marking requirements.  Therefore, the ferrules must be

marked by means of die stamping, cast-in-mold lettering, etching or engraving on

the ferrule, unless it is shown that it is technically or commercially infeasible to do

so.

     The ferrules are provided for under subheading 7307.92.30, Harmonized

Tariff Schedule of the United States (HTSUS), which provides for "Pipe fittings of

iron or steel: Other: threaded elbows, bends and sleeves."  It is the opinion of this

office that you have not presented a sufficient case of technical or commercial

infeasibility of marking the ferrules by either die stamping, cast-in-mold lettering,

etching or engraving.  Thus, it is our conclusion that the ferrules used to produce

the gas meters are considered pipe fittings within the meaning of 19 U.S.C. 1304(c),

and are subject to the special marking requirements.  We do not construe this

section to require, however, that the marking of the country of origin of a pipe or

tube product remain on the article after it has reached the ultimate purchaser in

the U.S.  After processing in the U.S. which substantially transforms the fitting

into a new and different article of commerce with a new name, character, and use,

there is no remaining obligation on the part of the ultimate purchaser to preserve

the markings.  See U.S. v. Gibson-Thomsen Co., Inc., 27 C.C.P.A. 267 (C.A.D. 98)

(1940); see also HRL 728693 dated November 5, 1985; and HRL 730416 dated May

11, 1987.

HOLDING:

     Based on the information and sample submitted, it is our opinion that the

processing in the U.S. results in a substantial transformation of the imported

ferrules.  However, the imported ferrules are classifiable as threaded elbows, bands

and sleeves under subheading 7307.92.30, HTSUS, and as such are subject to the

special marking requirements of 19 U.S.C. 1304(c).

     A copy of this ruling should be attached to the entry documents filed at the

time this merchandise is entered.  If the documents have been filed without a copy,

this ruling should be brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Commercial Rulings Division

