                          HQ 735548
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Mar-2-05 CO:R:C:S 735548 AT

CATEGORY: Marking

William J. LeClair

Trans-Border Customs Services, Inc.

One Trans-Border Drive

P.O. Box 800

Champlain, NY 12919

RE:  Country of origin marking requirements for plastic bags      

     filled and imported with toy blocks from Canada; usual

     containers; container marking; 19 U.S.C. 1304(b); section

     134.22(d)(2) of the interim regulations; 

Dear Sir:

    This is in response to your letter dated March 7, 1994, on

behalf of Ritvik, concerning the country of origin marking

requirements for plastic bags filled and imported with toy blocks

from Canada.  A sample of the plastic bag and product brochure 

was submitted with your letter.  We regret the delay in

responding. 

FACTS:

    Rivtik imports toy building blocks into the U.S. from

Canada.  The toy blocks are imported in a plastic bag that is

manufactured in China.  The bag is made of clear thick plastic

and has the words "Mega Blocks" printed on the front of the bag

in large red lettering. An adhesive label is affixed to the

bottom of the bag printed with a warning "This bag is not a Toy. 

To avoid danger and suffocation, keep this bag way from babies

and children" in various languages, including English.  No other

markings appear on the plastic bag.  The bag is to be used by the

ultimate purchaser of the toy blocks for storage purposes when

the blocks are not being used.  

    You state that the plastic bag should be excepted from being

marked with its origin--China--because it is a usual container,

as defined in section 134.22(d) of the interim regulations, being

imported from a NAFTA country.

ISSUE: 

    What are the country of origin marking requirements for the

plastic bags imported into the U.S. in the manner described

above.?

LAW AND ANALYSIS:

    The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of origin

of the article.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134)

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304. 

    The country of origin marking requirements for a "good of a

NAFTA country" are also determined in accordance with Annex 311

of the North American Free Trade Agreement ("NAFTA"), as

implemented by section 207 of the North American Free Trade

Agreement Implementation Act (Pub. L. 103-182, 107 Stat 2057)

(December 8, 1993) and the interim amendments to the Customs

Regulations published as T.D. 94-4 (59 Fed. Reg. 109, January 3,

1994) with corrections (59 Fed. Reg. 5082, February 3, 1994) and

T.D. 94-1 (59 Fed. Reg. 69460, December 30, 1993).  These interim

amendments took effect on January 1, 1994, to coincide with the

effective date of the NAFTA.  The Marking Rules used for

determining whether a good is a good of a NAFTA country are

contained in T.D. 94-4 (adding a new Part 102, Customs

Regulations).  The marking requirements of these goods are set

forth in T.D. 94-1 (interim amendments to various provisions of

Part 134, Customs Regulations).

    Section 134.1(g) of the interim regulations, defines a "good

of a NAFTA country" as an article for which the country of origin

is Canada, Mexico or the U.S. as determined under the NAFTA

Marking Rules.  

    In this case, although the plastic bags are imported into

the U.S. from Canada (a NAFTA country), the origin of the bags is

China (a Non-NAFTA country as defined in section 134.1(g)) and

thus, the NAFTA Marking Rules are not applicable.  Rather,  the

General Marking Rules set forth in Part 134, Customs Regulations

(19 CFR 134), must be applied in order to determine the

appropriate marking requirements of the plastic bags. 

    In this case, you claim that the plastic bags are imported

as usual containers since they are being imported filled with

their contents, toy building blocks.

    A usual container is defined in section 134.32(d)(1), (19

CFR 134.32(d)(1)), which provides that:

       For purposes of this subpart, a usual container means the

        container in which a good will ordinarily reach its

        ultimate purchaser.  Containers which are not included in

        the price of the good with which they are sold, or which

        impart the essential character to the whole, or which

        have significant uses, or lasting value independent of

        the contents, will generally not be regarded as usual

        containers.  However, the fact that a container is sturdy

        and capable of repeated use with its contents does not

        preclude it from being considered a usual container so

        long as it is the type of container in which its contents

        are ordinarily sold.  A usual container may be of any

        type of container, including one which is specifically

        shaped or fitted to contain a specific good or set of

        goods such as a camera case or an eyeglass case, or

        packing, storage and transportation materials. (Emphasis

        added).  

    Examination of the sample plastic bag and brochure indicates

that it is the type of container in which its contents (toy

building blocks) are ordinarily sold.  The plastic bag is durable

and in our opinion would commonly be used by the ultimate

purchaser to store the toy blocks when they are not being used. 

The plastic bag also does not impart the essential chracter of

the article.  Accordingly, we find that the plastic bags in this

case are the type of usual container defined in 19 CFR 134.22(d).

    Section 304(b), of the Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C. 1304(b)) states in part that:

       ...Usual containers in use as such at the time of

        importation shall in no case be required to be marked to

        show the country of their own origin.

    The plastic bags, in this case, are imported into the U.S.

already filled with their contents--toy building blocks--and thus

in our opinion, are being used as usual containers at the time of

importation.  Accordingly, the plastic bags are excepted from

being marked with their own country of origin--China--pursuant to

19 U.S.C. 1304(b).  However, the toy building blocks or the

plastic bags must be marked to indicate the country of origin of

the toy blocks to the ultimate purchaser.  See, 19 U.S.C.

1304(a).  

HOLDING:

    Plastic bags of Chinese origin imported from Canada filled

with toy building blocks in the manner described above are

considered to be usual containers as defined in 19 CFR 134.22(d). 

Because the plastic bags are used as usual containers at the time

of importation, they are excepted from being marked with their

own origin pursuant to 19 U.S.C. 1304(b).  The toy building

blocks or the plastic bags must be marked to indicate the country

of origin of the toy building blocks to the ultimate purchaser.

    A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                          Sincerely,

                          John Durant, Director

                          Commercial Rulings Division

