                            HQ 226225

                          April 15, 1996

DRA-4:RR:IT:EC 226225 PH

CATEGORY: Drawback

Michael A. Herzberg, Esq.

Matthew J. Clark, Esq.

Howrey & Simon

1299 Pennsylvania Avenue, NW.

Washington, D.C. 20004-2402

RE: Unused merchandise drawback; Commercial interchangeability;

    Concentrated orange juice; HQ 226100; HQ 226444; 19 U.S.C.
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Dear Messrs. Herzberg and Clark:

In your letter of June 5, 1995, you request a ruling on the

commercial interchangeability, for purposes of drawback under 19

U.S.C. 1313(j)(2), of certain concentrated orange juice.  Our

ruling follows:

FACTS:

You state that your client in this matter is the importer of

frozen concentrated orange juice for manufacturing (FCOJM) from

Brazil.  You state that the FCOJM was imported into the United

States and entered for consumption with duties paid at the rate

of $.0902 per liter under subheading 2009.11.0060, Harmonized

Tariff Schedule of the United States (HTSUS).  The merchandise is

described as United States Department of Agriculture (USDA) Grade

A FCOJM with a Brix concentration in the range of 65.5 degrees to

66.5 degrees.  After entry into the United States, you state that

the merchandise is sold to unrelated purchasers in the United

States.

You state that your client in this matter (the importer of the

above-described FCOJM) plans to purchase and take title to United

States-origin FCOJM.  That United States-origin FCOJM will be

USDA Grade A FCOJM with a Brix concentration ranging between 64.5

degrees and 66.5 degrees.  You state that your client will have

possession of and title to both the imported and substituted

merchandise and that the substituted merchandise will not be used

in the United States.  You state that your client intends to

export the United States-origin FCOJM to various countries,

principally Canada, within 3 years of the date on which the

Brazilian FCOJM was imported.

ISSUE:

May substitution unused merchandise drawback, under 19 U.S.C.

1313(j)(2), be granted in the situation described in the FACTS

portion of this ruling?

LAW AND ANALYSIS:

At issue in this case is the applicability of the substitution

unused merchandise drawback law (19 U.S.C. 1313(j)(2)) to FCOJM. 

Initially, we note that although some of the exported merchandise

will be shipped to Canada, the restriction on drawback under 19

U.S.C. 1313(j)(2) for shipments to Canada (see section 203(c),

NAFTA Implementation Act (107 Stat. 2057, 2092); 19 U.S.C.

1313(j)(4)) is inapplicable in this case because the merchandise

shipped to Canada is a citrus product (see section 203(a)(7),

NAFTA Implementation Act (107 Stat. 2057, 2086-2087; 19 U.S.C.

3333(a)(7)).

Accordingly, if the requirements in 19 U.S.C. 1313(j)(2) are met

in this case, drawback may be granted.  The requirements under 19

U.S.C. 1313(j)(2) are that:

    1.  There must be imported merchandise on which was paid any

    duty, tax, or fee imposed under Federal law because of its

    importation;

    2.  The drawback claimant must have either:

       (a)  Imported the imported merchandise; or

       (b)  Received from the person who imported and paid any

       duty due on the imported merchandise a certificate of

       delivery transferring to that party the imported

       merchandise, commercially interchangeable merchandise, or

       any combination thereof;

    3.  There must be other (substitute) merchandise which is:

       (a)  Commercially interchangeable with the imported

       merchandise; and

       (b)  Exported or destroyed under Customs supervision

       within 3 years of the date of importation of the imported

       merchandise; and

    4.  Before the exportation or destruction of the other

    (substitute) merchandise, that merchandise:

       (a)  May not be used (except as permitted under section

       1313(j)(3)) in the United States; and

       (d)  Must be in the possession (as described in the

       amended section 1313(j)(2)(C)(ii)) of the person claiming

       drawback.

You state that your client was the importer of the imported

merchandise in this case and that duties were paid.  You state

that your client will have possession of and title to both the

imported and substituted merchandise (possession of the imported

merchandise is not required; see 19 U.S.C. 1313(j)(2), see also,

B.F. Goodrich Co. V. United States, 16 CIT 333, 794 F. Supp. 1148

(1992)).  You state that the substituted merchandise will not be

used in the United States.  You state that the substituted

merchandise will be exported within 3 years from the date of

importation of the imported merchandise.  Provided that the above

statements are true and that your client can establish them to be

correct, all of the requirements for drawback under 19 U.S.C.

1313(j)(2) will have been met, except for the requirement that

the imported merchandise and the substituted merchandise must be

commercially interchangeable.

Commercial interchangeability, as the standard for substitution

under 19 U.S.C. 1313(j)(2), was added by Public Law 103-182. 

Before the amendment to section 1313(j)(2) effected by Public Law

103-182, the standard was fungibility.  In regard to this change,

Congress stated in the legislative history to the amendment of

the drawback law by section 632 of the NAFTA Implementation Act

(H. Report 103-361, 103d Cong., 1st Sess. (1993)) that:

    ... The provision is also amended to change the standard for

    substitution from "fungible" to "commercially

    interchangeable." ...

    With respect to same condition or unused merchandise

    drawback, the Committee intends to permit the substitution

    of merchandise when it is "commercially interchangeable,"

    rather than when it is "commercially identical."  The

    Committee further intends that in determining whether two

    articles were commercially interchangeable, the criteria to

    be considered would include, but not be limited to: 

    Governmental and recognized industrial standards, part

    numbers, tariff classification, and relative values.  The

    test should be applied more stringently if the article is

    destroyed rather than exported. [H. Report 103-361 at pp.

    129, 131; the Senate Report for the NAFTA Act (Sen. Report

    103-189, 103d Cong., 1st Sess. (1993), pp. 81-85) contains

    similar language and states that the same criteria should be

    considered by Customs in determining commercial

    interchangeability.]

In a December 5, 1995, ruling (HQ 226100; copy enclosed), Customs

ruled on the commercial interchangeability of concentrated orange

juice for manufacturing (COJM) (the ruling treats COJM and frozen

concentrated orange juice (FCOJ) in bulk interchangeably; see 7

CFR 146.146 and 146.153).  Ruling HQ 226100 is incorporated into

and made a part of this ruling.

In ruling HQ 226100, Customs held that imported merchandise

consisting of FCOJ in bulk, degrees Brix of 65.6 to 65.9 degrees,

meeting USDA Grade A standards and the industry standards of

Contract (1) of the Citrus Associates of the New York Cotton

Exchange, Inc., was commercially interchangeable with exported

merchandise consisting of FCOJ in bulk, degrees Brix of 63.64 to

64.25 degrees, meeting the same standards, when the tariff

classification was the same, part numbers were found not to be

relevant, and the cost of the imported merchandise was $.73 per

pound solid and that of the exported merchandise $.87, $.93, or

$.96 per pound solid.  The ruling indicated that imported and

exported FCOJ in bulk meeting the above description except that

both the imported merchandise and the exported merchandise met

the industry standards of Contract (2), instead of Contract (1),

of the Citrus Associates of the New York Cotton Exchange, Inc.,

were also commercially interchangeable.

In ruling HQ 222647/222789, April 24, 1991, on the fungibility of

concentrated orange juice for manufacturing (COJM) for purposes

of 19 U.S.C. 1313(j)(2) before its amendment by Public Law 103-182, Customs described followed the standards of the Citrus

Associates of the New York Cotton Exchange, Inc., for purposes of

fungibility.  In the ruling, Customs stated, about the standards:

"[w]e are satisfied that [they] represent industry standards for

COJM."  As stated above, these standards were adopted, in ruling

HQ 226100, for purposes of commercial interchangeability under

the amended section 1313(j)(2).  These standards are as follows:

    [Contract (1)] "U.S. Grade A" with a Brix value of not less

    than 57 degrees having a Brix value to acid ratio of not

    less than 14.0 to 1 nor more than 18.0 to 1 and a minimum

    score of 94, with the minimums for the component factors

    fixed at 37 for color, 37 for flavor and 19 for defects.

    [Contract (2)] "U.S. Grade A" with a Brix value of not less

    than 57 degrees having a Brix value to acid ratio of not

    less than 13.0 to 1 nor more than 19.0 to 1 and a minimum

    score of 92, with the minimums for the component factors

    fixed at 36 for color, 36 for flavor and 19 for defects.

In a February 13, 1996, ruling (226444, copy enclosed), Customs

again addressed the commercial interchangeability of COJM.  In

this ruling Customs held that there was not enough "clear and

probative evidence" to determine whether the imported and

substituted COJM were commercially interchangeable.  The

information provided and described in the ruling included: (1) no

information regarding part numbers; (2) no information regarding

tariff classification; (3) evidence that the imported and

exported merchandise met USDA Grade A standards for COJM (see 7

CFR 52.1557) but no evidence is provided regarding the standards

of the Citrus Associates of the New York Cotton Exchange, Inc.

(see above); and (4) invoices (with unit prices) for the imported

merchandise ($.8066 to $.9786 per unit) and the exported

merchandise ($.84 per unit).

In this case, the tariff classification of the imported

merchandise is stated but that of the exported merchandise is not

stated.  No evidence of cost or value is provided.  No evidence

regarding part numbers is provided.  It is stated that the

imported merchandise and the exported merchandise meet USDA Grade

standards for COJM and that the degrees Brix for the imported

merchandise is 65.5 to 66.5 degrees and that for the exported

merchandise is 64.5 to 66.5 degrees, but no evidence is provided

regarding the standards of the Citrus Associates of the New York

Cotton Exchange, Inc. (see above).  Thus, substantially less

evidence is provided than in ruling HQ 226444, in which we found

that there was not enough "clear and probative evidence" to rule

on commercial interchangeability.

The same (as in ruling HQ 226444) is true in this case (i.e., we

are unable to conclude that the imported and substituted COJM are

commercially interchangeable for purposes of 19 U.S.C.

1313(j)(2)).  For your information, based on the evidence

currently available to Customs regarding the commercial

interchangeability of COJM or FCOJ in bulk, for purposes of 19

U.S.C. 1313(j)(2) we are unable to find commercial

interchangeability to exist for imported and exported merchandise

outside the criteria described in ruling HQ 226100.  That ruling

continues to be Customs position in this regard.

HOLDING:

Substitution unused merchandise drawback, under 19 U.S.C.

1313(j)(2), may not be granted in the situation described in the

FACTS portion of this ruling.  There is insufficient evidence to

determine whether the imported and exported merchandise are

commercially interchangeable under section 1313(j)(2).

                            Sincerely,

                        William G. Rosoff

                         Acting Director

             International Trade Compliance Division

Enclosures

