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Category: Entry

Joseph F. Donohue, Jr., Esq.

Donohue and Donohue

26 Broadway

New York, New York 10004

RE:  Shore tank gauging of petroleum products; 19 U.S.C.

1484(a)(2)(C); 19 CFR    151.42(a)

Dear Mr. Donohue:

     This is in response to your letter dated November 16, 1995

on behalf of Amerada Hess Corporation ("Hess").

FACTS:

     You state, in pertinent part:

     Recently, Hess has begun mixing some domestic or previously

     imported residual fuel oil ("resid") with catfeed at the

     refinery and feeding the mix to the cat cracker.  Because of

     limited tankage at the refinery, and also because of the

     high rate of pressure at which the catfeed is discharged

     from the vessel, the mixing can be done most efficiently if

     it occurs in the catfeed receiving tank while the catfeed is

     being discharged.  Therefore, Hess requests permission to

     transfer domestic or previously-imported resid from refinery

     storage tank(s) into the catfeed receiving tank(s) at the

     same time that the imported catfeed is being discharged.1  

     Accuracy as to the quantity of catfeed unladen will be

     ensured through the continued use of a Customs-approved

     public gauger who will take the readings of the relevant

     shore tanks prior to and following discharge.2 Vessel

     ullages prior to and following discharge will also be taken. 

     Hess proposes to enter the quantity determined through shore

     tank gauging unless the report of vessel ullaging is higher,

     in which case entry will be made at the ullaged quantity.3

     ...

     By regulation, Customs has determined that shore tank

     gauging is a reliable method of determining the quantity of

     petroleum unladen from a vessel.  See 19 C.F.R. 


     151.42(a)(ii).  Hess has used shore tank gauging to report

     entered quantities for years.  While more than one shore

     tank would require gauging under the proposed method, Hess

     is confident that it can be done in a manner that is

     consistent with past practice and with Customs'

     requirements.

     1 In some infrequent cases, the transfer might be of a fuel

     oil other than resid, or even an off-grade catfeed.  It is

     assumed that the decision herein will be equally applicable

     to the transfer of these other materials.

     2 The public gauger will gauge the shore tanks essentially

     as follows: (1) Ascertain quantity of resid in shore tank

     prior to and following transfer to catfeed tank; the

     difference represents the amount of resid sent to the

     catfeed tank; (2) ascertain quantity of catfeed in catfeed

     shore tank prior to discharge; (3) ascertain quantity of

     material (mixed catfeed and resid) in catfeed tank following

     discharge from vessel and transfer from resid tank; (4)

     subtract from (3) the beginning inventory in the catfeed

     tank and the quantity of transferred resid referred to in

     (1), to reach discharged quantity.

     3 Hess has no objection to entering based only on the shore

     tank report, but proposes to use the higher of the two

     results to resolve any doubts as to quantity in Customs'

     favor.

     In a facsimile transmission to Customs on February 14, 1996,

you stated as follows:

     It is understood that Hess will perform the ullaging of the

     shore tank(s) from which the domestic/duty-paid material is

     removed prior to and promptly after removal from such

     tank(s), and will provide Customs with the results of

     ullaging such tanks, together with the results of ullaging

     the receiving tank(s), shortly after unlading.

     Since the imported catfeed will be commingled in the shore

     tank(s) with domestic or previously imported material, any

     determination as to the properties or characteristics of the

     imported product will be based on samples taken from the

     vessel and not from the receiving shore tank(s).

ISSUE:

     Whether Hess may transfer domestic or previously-imported

resid from a refinery storage tank or tanks into the catfeed

receiving tank or tanks at the same time that the imported

catfeed is being discharged, in the manner described supra.

LAW AND ANALYSIS:

     19 U.S.C. 1484(a)(2)(C) provides:

     
 1484.   Entry of merchandise.

     (a) Requirement and time

     * * * * *

     (2)(C) The Secretary, in prescribing regulations to carry

     out this subsection, shall establish procedures which insure

     the accuracy and timeliness of import statistics,

     particularly statistics relevant to the classification and

     valuation of imports.  Corrections of errors in such

     statistical data shall be transmitted immediately to the

     Director of the Bureau of the Census, who shall make

     corrections in the statistics maintained by the Bureau.  The

     Secretary shall also provide, to the maximum extent

     practicable, for the protection of the revenue, the

     enforcement of laws governing the importation and

     exportation of merchandise, the facilitation of the commerce

     of the United States, and the equal treatment of all

     importers of record of imported merchandise. 

     19 U.S.C. 1499(a)(1) provides in pertinent part:

     
 1499.   Examination of merchandise

     (a) Entry examination

     (1) In general

     Imported merchandise that is required by law or regulation

     to be inspected, examined, or appraised shall not be

     delivered from Customs custody (except under such bond or

     other security as may be prescribed by the Secretary to

     assure compliance with all applicable laws, regulations, and

     instructions which the Secretary or the Customs Service is

     authorized to enforce) until the merchandise has been

     inspected, appraised, or examined and is reported by the

     Customs Service to have been truly and correctly invoiced

     and found to comply with the requirements of the laws of the

     United States.

     The Customs Regulations relevant to this request are found

in Part 151, Subpart C (19 CFR 151.41 - 151.47).  19 CFR

151.42(a) provides:

     
 151.42  Controls on unlading and gauging.

       (a) Methods of control.  (1) Each port director shall

     establish controls and checks on the unlading and

     measurement of petroleum and petroleum products imported in

     bulk by vessel, truck, railroad car, pipeline or other

     carrier.  One of the following methods of control shall be

     employed:

       (i) Customs-approved metering and sampling installations

provided by the     importer;

       (ii) Shore tank gauging; or

       (iii) Weighing the trucks and railroad cars.

       (2) Vessel ullages shall be taken in every case unless the

     port director determines that it is impracticable to do so

     for safety or technological reasons.  Ullages may be taken

     for trucks and railroad cars if weighing or shore tank

     gauging is not available as a method of control.  Vessel

     ullages will not be used to determine the quantity unladen

     unless none of the other methods provided for in this

     paragraph is available or adequate.

       (3) The metering and sampling installations described in

     paragraph (a)(1)(i) of this section are approved by Customs

     on a case-by-case basis.  Importers seeking approval shall

     send a complete description of the installation to the port

     director who, with the concurrence of the Director,

     Laboratory & Scientific Services, or his designee, shall

     give approval or shall state, in writing, the reasons for

     disapproval.  Approved installations are subject to periodic

     verification by Customs.  Importers desiring to modify a

     Customs-approved installation shall obtain Customs approval

     beforehand.

     The procedure described in footnotes 2 and 3, supra, is

consistent with the applicable statute and regulations.  The

quantity of petroleum unladen is determined by including "the

higher of the two results" condition stated in footnote three

supra.  It is understood that Customs' field officials are

satisfied with the clarity, sufficiency, and timing of the

documentation received by Customs pursuant to this procedure.  

All discharge valves of the receiving tanks must be closed when

those tanks are receiving petroleum.

     It is understood that, for the purpose of sampling the

petroleum, or for any purpose other than determining the

quantity, the petrolem on the vessel must be used.

HOLDING:  

     Customs officers may approve the transfer of domestic or

previously-imported fuel oil from a refinery storage tank or

tanks into the catfeed receiving tank or tanks at the same time

that the imported catfeed is being discharged if the party in

interest insures that all discharge valves of the receiving tanks

are closed during the transfer and if the quantity of the

imported petroleum product is the highest gauged amount, whether

from the shore tanks or the vessel tanks.

                              Sincerely,

                              Director,

                              International Trade Compliance

Division

cc:  James McDermott

     Port Director of Customs

     205 Jefferson Street

     Perth Amboy, New Jersey  08861

