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RE:  Unused merchandise drawback; Commercially interchangeable;

Underwear; 

        Different colors; 19 U.S.C. 
 1313(j)(2)

Dear Ms. Goldstein:

     This is in response to your letter dated December 11, 1995,

on behalf of your client, Jockey International, Inc. ("Jockey"),

requesting a ruling regarding the unused merchandise drawback

provisions of 19 U.S.C. 
 1313(j)(2).  Our ruling on this matter

is set forth below.

FACTS:

     Jockey imports and exports underwear.  It claims duty

drawback under the unused merchandise drawback provisions of 19

U.S.C. 
 1313(j)(2).  Jockey substitutes underwear which is the

same stock keeping unit ("SKU") number.  The SKU basis means the

garments are the same size, style, color and specification.  In

claiming drawback, Jockey would like to substitute underwear

which is the same size, style and specification but different in

color (e.g., substitute light blue underwear for dark blue

underwear).

     In response to a request from Customs, by letter dated April

30, 1996, Jockey submitted copies of the following commercial

documentation illustrating the actual transaction processes of

importation to exportation, including Jockey's current

transactions substituting same color for same color of the same

size (Example A) and Jockey's proposal to substitute multiple

colors for one color for drawback purposes (Example B):  invoices

evidencing the sale of underwear from Jockey Jamaica, Ltd.

(Lucea, Jamaica, W.I.) to Jockey International, Inc. (Kenosha,

Wisconsin)
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(Attachments A); Customs entry documentation (CF 7501) covering

importations of the aforementioned underwear classified under

subheading 6108.21.0010, HTSUSA (Attachments B); Jockey

Shipping/Receiving Tally sheets showing plant receipt of

underwear shipments (Attachments C); Jockey sales breakdown

sheets (Attachments D); Jockey warehouse withdrawal sheets

(Attachments E); Jockey Summaries of Exported Merchandise

(Attachments F); and Jockey style cross-reference sheets

(Attachments G).  Included with this documentation are

certifications from Jockey's Assistant Controller as to its

accuracy and that differences in color of the same style of

underwear have no impact on its value.  In addition, Jockey has

submitted four sample retail packages of ladies cotton panties

(Import Style Nos. 1500 and 1503 (corresponding to Export Style

Nos. 7500 and 7503, respectively)) of the same size (42/44),

three of which have the same suggested retail price ($5.50) but

are of differing colors (Nos. 001, 100 and 101), covered by the

aforementioned commercial documentation.

ISSUE:

     Whether the Jockey underwear under consideration meets the

requisite criteria for commercially interchangeable merchandise

for purposes of the unused drawback provisions set forth in 19

U.S.C. 
 1313(j)(2).

LAW AND ANALYSIS:

     Generally, under 19 U.S.C. 
 1313(j)(2), as amended,

drawback may be granted if there is, with respect to imported,

duty-paid merchandise, any other merchandise that is commercially

interchangeable with the imported merchandise provided certain

requirements are met.  The other merchandise must be exported or

destroyed within 3 years from the date of importation of the

imported merchandise.  Before the exportation or destruction, the

other merchandise may not have been used in the United States and

must have been in the possession of the drawback claimant.  The

party claiming drawback must be either the importer of the

imported merchandise or have received from the person who

imported and paid any duty due on the imported merchandise a

certificate of delivery transferring to that party the imported

merchandise, commercially interchangeable merchandise, or any

combination thereof.

     The issue under consideration is whether the imported

merchandise is "commercially interchangeable" with the exported

merchandise, for purposes of 19 U.S.C. 
 1313(j)(2).  The

drawback law was substantively amended by 
 632, title VI -

Customs Modernization Act, Public Law 103-182, The North American

Free Trade Agreement ("NAFTA") Implementation Act (107 Stat.

2057), enacted December 8, 1993.  Before its amendment by Public

Law 103-182, the standard for substitution under 
 1313(j)(2) was

"fungibility".  House Report No. 103-361, 103d Cong., 1st Sess.

(1993) contains language explaining the change from fungibility

to commercial interchangeability, the latter not having been

defined in the statute.  According to the Report (at p. 131), the

standard was intended to be made less restrictive (i.e., "the

[House Ways and Means] Committee intends to permit the

substitution of merchandise when it is  commercially

interchangeable,' rather than when it is  commercially

identical'") (the reference to "commercially 
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identical" derives from the definition of fungible merchandise in

the Customs Regulations (19 

CFR 
 191.2(l)).   The Report (at p. 131) also states that in

determining whether two articles are commercially

interchangeable, the criteria to be considered would include, but

not be limited to:  

Governmental and recognized industrial standards; part numbers;

tariff classification; and relative values.  The Senate Report

for the NAFTA Act (S. Rep. No. 103-189, 103d Cong., 1st Sess.

(1993), pp. 81-85) contains similar language and states that the

same criteria should be considered by Customs in determining

commercial interchangeability.

     Our review of the aforementioned commercial documentation

and samples with respect to the above-referenced criteria yields

the following analysis.  

     On page 3 of your letter you state, in pertinent part, that

"...there are no government and recognized industrial standards

existing for the subject apparel, underwear,..."  Based on your 

representation, and in the absence of evidence to the contrary,

it is therefore apparent that the first of the above-listed

criteria to be considered is inapplicable in this case.  

     In regard to the second criterion listed above (part

numbers), it is your contention that the subject underwear meets

this standard based on the fact that although it may be of

differing colors, it nonetheless has the same style number (e.g.,

1500/7500 and 1503/7503).  This position, however, necessitates a

total disregard/separation of the attendant color codes (e.g.,

001, 100, 101) from the aforementioned style numbers, a practice

not reflected in Jockey's commercial documentation (see

Attachments C, E and F wherein separate columns designating

various colors within the same style number are delineated), nor

is it reflected in the four sample retail packages submitted

(each of which is marked with the respective style/color numbers

1500/100, 1503/100, 1503/101 and 1503/001).  Consequently, both

Jockey's internal record keeping and retail marketing practices

demonstrate that color is an imperative element in a commercial

transaction involving the purchase of this particular wearing

apparel by the public with the latter particularly evidencing

that the color number is inseparable from the specific style

number involved.  Accordingly, we find the subject merchandise to

be distinguishable with respect to this second criterion.    

     With respect to the third criterion under consideration

(tariff classification), the Customs entry documentation

submitted (Attachments B) indicates that the subject merchandise

is classified under the same tariff provision (subheading

6108.21.0010, Harmonized Tariff Schedule of the United States

Annotated (HTSUSA), which provides for "Briefs and panties: Of

cotton...Women's).  It is therefore apparent that this third

criterion has been met.   

     The fourth criterion concerns the relative values of the

merchandise in question which are certified by Jockey's Assistant

Controller to be the same for each style regardless of any

differences in color.  In support of this position, reference is

made to internal worksheets from Jockey breaking down sales

prices of the subject underwear to Jockey Canada solely by style

number (see Attachments D).  These documents, certified to be

representative of all such Jockey 
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transactions, show the cost per dozen of women's cotton briefs to

be broken down by style without regard to color.  Based on this

certification we deem the fourth of the requisite criteria has

been met.  

     Accordingly, upon a thorough review of the evidence

submitted, and notwithstanding the lack of an applicable

government and recognized industrial standard, it is our position

that although two of the three remaining requisite criteria have

been met, discrepancies with respect to the second criterion

(part numbers) discussed above leads us to conclude that the

subject underwear is not "commercially interchangeable" for

purposes of 19 U.S.C. 
 1313(j)(2) and therefore any claim by

Jockey for drawback thereunder is barred.

HOLDING:

     The Jockey underwear under consideration is not commercially

interchangeable for purposes of the unused drawback provisions

set forth in 19 U.S.C. 
 1313(j)(2).

                              Sincerely,

                              William G. Rosoff

                              Chief

                              Entry and Carrier Rulings Branch          

