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CATEGORY: Carriers

Kevin P. Callahan

Alaska Cargo Transport, Inc.

6700 W. Marginal Way S.W.

Seattle, Washington 98106

RE:  Towing; Coastwise Trade; Registry-endorsed tug; Coastwise-endorsed barge; Guam;                      Continuous Tow; 46

U.S.C. App. 

 316(a), 883; 46 U.S.C. 
 12105(b); T.D. 70-223(19)

Dear Mr. Callahan:

     This is in response to your letter dated June 24, 1996,

requesting a ruling regarding 46 U.S.C. App. 

 316(a) and 883. 

The ruling you request is set forth below.

FACTS:

     Your company is contemplating the use of a U.S.-flag tug

endorsed by the U.S. Coast Guard (USCG) with a registry

endorsement pursuant to 46 U.S.C. 
 12105.  The vessel it would

tow is a U.S.-flag barge endorsed by the USCG with a coastwise

endorsement pursuant to 46 U.S.C. 
 12106.  You inquire as to the

applicability of the towing statute and the Jones Act (46 U.S.C.

App. 

 316(a) and 883, respectively) in the following scenarios

each of which contemplates the transportation of cargo on only

the barge, not the tug:

     1.  On a voyage from Guam to Seattle, may cargo be loaded on

the barge in

          Guam and part of the cargo be unloaded in Hawaii and

part of the cargo

          unloaded in Seattle?  Prior to arriving in Seattle, can

cargo be discharged

          in another contiguous U.S. port?  Can any cargo be

loaded in that other

          contiguous port and discharged in Seattle?

     2.   On a voyage from Guam to Seattle, can cargo be loaded

on the barge in 

           Guam and discharged in Hawaii and cargo loaded on the

barge in Hawaii

           and discharged in Seattle?  Can any cargo be

discharged in another 

           contiguous U.S. port?
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     3.  On a voyage from Seattle to Guam, can cargo be loaded on

the barge in

          Seattle that will be discharged in Hawaii and cargo

that will be discharged

          in Guam? 

     4.  On a voyage from Seattle to Guam, can cargo be loaded on

the barge in

          Seattle and cargo loaded on the barge in Hawaii that

will be discharged

          in Hawaii?

     5.  On a voyage from Seattle to Guam, can cargo be loaded on

the barge in 

          Seattle and additional cargo loaded on the barge in

another contiguous

          U.S. port to be transported to Guam?  On this voyage

can cargo be 

          discharged in Hawaii?

ISSUE:

     Whether the transportation of merchandise by a coastwise-qualified barge towed by a non-coastwise-qualified tug as

described in any of the above scenarios constitutes a violation

of 46 U.S.C. App. 

 316(a) and/or 883.  

LAW AND ANALYSIS:

     Title 46, United States Code Appendix, 
 316(a) (46 U.S.C.

App. 
 316(a), the coastwise towing statute) prohibits the use of

any vessel not having in force a certificate of documentation

endorsed for the coastwise or Great Lakes trades (46 U.S.C.

12106, 12107, respectively) to tow any vessel other than a vessel

in distress, from any point or place embraced within the

coastwise laws of the United States to another such port or

place, either directly or by way of a foreign port or place, or

for any part of such towing.  

     Title 46, United States Code Appendix, 
 883 (46 U.S.C. App.


 883), the coastwise merchandise statute often called the "Jones

Act"), provides in part, that no merchandise shall be transported

between points in the United States embraced within the coastwise

laws, either directly or via a foreign port, or for any part of

the transportation, in any vessel other than a vessel built in

and documented under the laws of the United States and owned by

persons who are citizens of the United States (i.e., a coastwise-qualified vessel).   Pursuant to title 19, United States Code, 


1401(c) (19 U.S.C. 
 1401(c)), the word "merchandise" is defined

as "...goods, wares and chattels of every description, and

includes merchandise the importation of which is prohibited."

     Section 4.80b(a), Customs Regulations (19 CFR 
 4.80b(a)),

promulgated pursuant to 46 U.S.C. App. 
 883, provides, in part,

that:

          A coastwise transportation of merchandise takes place,

within 

          the meaning of the coastwise laws, when merchandise

laden at
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          a point embraced within the coastwise laws ("coastwise

point")

          is unladen at another coastwise point, regardless of

the origin

          or ultimate destination of the merchandise.  (Emphasis

added) 

     Points embraced within the coastwise laws include all points

within the territorial waters of the United States, including

points within a harbor.  The territorial waters of the United

States consist of the territorial sea, defined as the belt, three

nautical miles wide, seaward of the territorial sea baseline, and

to points located in internal waters, landward of the territorial

sea baseline, in cases where the baseline and coastline differ.  

     Pursuant to 46 U.S.C. 
 877, the coastwise laws are

applicable to island territories and possessions of the United

States.  However, as provided in 46 U.S.C. 
 12105(b), a vessel

for which a registry endorsement is issued may be employed in

foreign trade or trade with Guam, American Samoa, Wake, Midway,

or Kingman Reef.

     In regard to the interpretation of 46 U.S.C. App. 
 316(a),

it is the position of the Customs Service that this provision is

to be construed consistently with 46 U.S.C. App. 
 883. (Treasury

Decision (T.D.) 70-223(19))  Consequently, Customs has held that


 316(a) does not prohibit the continuous towing by the same

foreign-flag (or other non-coastwise-qualified) tug of a vessel

engaged in foreign trade on a voyage from a foreign port to a

United States port or ports, or from a United States port or

ports to a foreign port, merely because both the tug and towed

vessel stop at other United States ports to load export cargo or

unload import cargo.  (Customs ruling letter 110236 citing T.D.

70-223(19))

     In regard to your inquiry, Customs interpretation of 46

U.S.C. App. 

 316(a) and 883 as applied to the scenarios you

pose leads us to conclude that none of the five scenarios gives

rise to a violation of these statutes.  In regard to 
 883, in

view of the fact that all of the cargo in question would either

be laden on or unladen from a coastwise-qualified barge at points

embraced within the coastwise laws (i.e., Guam, Hawaii, Seattle

and another contiguous U.S. port), its transportation aboard the

barge between those coastwise points would not constitute a

violation of that statute.  With respect to 46 U.S.C. App. 


316(a), we note that under the proposed scenarios the towing in

question would either commence or terminate at either Guam or

Seattle with intervening stops which are also coastwise points

(Hawaii and a contiguous U.S. port).  As you know from our prior

correspondences to you, a U.S.-flag tug with a registry

endorsement may tow a barge between Guam and a U.S. port. 

(Customs ruling letters 113196 and 113298)  In regard to the tow

of the subject barge between the aforementioned intervening

coastwise points or between such points and Seattle, Customs has

taken the position that a towing operation is not terminated

unless the vessels in question are either unlinked or there is a

change of the towing vessel.  (Customs ruling letters 113092 and

224477)  Under the scenarios you pose the same tug would be used

in a continuous tow commencing in Guam and terminating in Seattle

(or vice versa).  Consequently, as long as the tug and barge at

all times remain connected, the towing operations set forth in

the above scenarios are not in contravention of 
 316(a).
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HOLDING:

     The transportation of merchandise by a coastwise-qualified

barge towed by a non-coastwise-qualified tug as described in any

of the above scenarios does not constitute a violation of 46

U.S.C. App. 
 883.  With respect to 46 U.S.C. App. 
 316(a), no

violation thereof would arise provided the tug and barge at all

times remain connected during the course of a continuous tow

between Guam and Seattle notwithstanding stops at intervening

coastwise points.  

                              Sincerely,

                              Chief

                              Entry and Carrier Rulings Branch    

