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CATEGORY: Marking

Harry Hamrick

Harry L. Hamrick & Co., Inc.

1487 Watsons Place

Lawrenceville, GA 30243

RE:  Country of origin marking of cargo bars; substantial

     transformation; 19 CFR 
134.35

Dear Mr. Hamrick:

     This is in response to your letters received November 9,

1995, requesting a ruling regarding the country of origin marking

of a cargo bar component imported into the U.S. and assembled

into a finished cargo bar.  A sample of the finished cargo bar

was submitted with your request.

FACTS:

     The cargo bar component is a black steel ratchet-like

assembly  imported from Taiwan, which is attached to a U.S.

manufactured aluminum tube assembly.  The purpose of the imported

component is to control the length to which a tube may extend. 

The extending tube slides inside another tube.  The imported

ratchet component has a round open end which slips over the

larger aluminum tube and is tightened into a position on the tube

by a simple screw tightening the sides of the open ratchet end. 

You state that the imported component is 30% of the value of the

completed product.  Further, the imported component is sometimes

sold separately as a replacement part. 

ISSUE:

     Whether the imported cargo bar component is substantially

transformed by the assembly process in the U.S.

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304) provides that, unless excepted, every

article of foreign origin imported into the U.S. shall be marked

in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as

the nature of the article will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the ultimate purchaser should

be able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  The evident

purpose is to mark the goods so that at the time of purchase the

ultimate purchaser may, by knowing where the goods were produced,

be able to buy or refuse to buy them, if such marking should

influence his will."  United States v. Friedlaender & Co. Inc.,

27 CCPA 297, 302, C.A.D. 104 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and the exceptions of

19 U.S.C. 1304.  Section 134.1(b), Customs Regulations (19 CFR

134.1(b)), defines "country of origin" as the country of

manufacture, production or growth of any article of foreign

origin entering the U.S.  Further work or material added to an

article in another country must effect a substantial

transformation in order to render such other country the "country

of origin" within the meaning of the marking laws and

regulations.  For country of origin marking purposes, a

substantial transformation of an article occurs when it is used

in manufacture, which results in an article having a name,

character, or use differing from that of the article before the

processing.  See HQ 558747 (January 20, 1995). 

     Section 134.35, Customs Regulations (19 CFR 
134.35), states

that the manufacturer or processor in the U.S. who converts or

combines the imported articles into articles having a new name,

character or use will be considered the ultimate purchaser of the

imported article within the scope of 19 U.S.C. 1304 and the

article will be excepted from marking.

     A substantial transformation occurs when articles lose their

identity and become new articles having a new name, character, or

use.  United States v. Gibson-Thomsen Co., 27 C.C.P.A. 267 at 270

(1940); Koru North America v. United States, 12 CIT 1120, 701 F.

Supp. 229 (1988).  The question of when a substantial

transformation occurs for marking purposes is a question of fact

to be determined  on a case-by-case basis.  Uniroyal Inc. v.

United States, 3 CIT 220, 542 F. Supp. 1026 (1982), aff'd, 1 Fed.

Cir. 21, 702 F.2d 1022 (1983).

     The country of origin marking requirements for the imported

component that are used in the assembly of the cargo bar in the

U.S., depends upon whether a substantial transformation occurs as

a result of the U.S. assembly operation.  If the imported

component is substantially transformed as a result of the

assembly operation, then the imported component is excepted from

being individually marked with its foreign origin and only the

outermost containers in which the component is imported must be

marked to indicate the component's foreign origin.

     In HQ 559558 (December 14, 1995), Customs held that a wheel

assembly was substantially transformed when attached to a garbage

receptacle.  It was determined that the wheels became an

essential component of the greater whole and had a new name

character and use.

     In the instant case, you are importing a rachet-like

assembly from Taiwan.  In the U.S., this rachet-like component is

assembled with U.S. tube components by slipping the component

over the end of an aluminum tube and tightening the component

into position.  After assembly, the cargo bar may be used by

extending a tube and locking the extension tube into place.  The

wide tubed area of the assembled cargo bar will then retain cargo

in position.  We find that the imported component undergoes a

change in name, character and use after assembly.  See i.e.

Section 10.12(e) (19 CFR 
10.12(e)) (which states that "the

manufacturing process must be such that the foreign components or

materials have been substantially transformed into a new and

different article, or have been merged into a new and different

article.)  Therefore, only the outermost container in which the

components are imported must be marked with the country of

origin, Taiwan.  However, after assembly with U.S. components in

the U.S., the finished cargo bar is excepted from country of

origin marking.

     The imported component is sometimes sold separately as a

replacement part.  When sold as a part, rather than assembled

into a finished cargo bar, the imported component or its

container, must be marked with its country of origin, Taiwan, in

accordance with 19 CFR 
134.11 and 19 CFR 
134.24.  

HOLDING:

     Based upon the information provided, we find that for

purposes of 19 U.S.C. 1304, the processing in the U.S. of the

imported cargo bar component in the manner set forth above

constitutes a substantial transformation; therefore, the finished

cargo bar is excepted from country of origin marking.  Upon

entry, the imported 

component, or its container, must be marked with the country of

origin, Taiwan.  When the imported component is sold as a

replacement part, it must be appropriately marked with the

country or origin, Taiwan.

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time the goods are entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Tariff Classification Appeals

Division

