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CATEGORY: Marking

Sidney H. Kuflik, Esq.

Lamb & Lerch

233 Broadway, 51st Floor

New York, NY 10279

RE:  Country of Origin Marking; Down Comforters; Chinese

     Shell; Section 334 Uruguay Round Agreements Act; 19 CFR

     134.46

Dear Mr. Kuflik:

     This is in reference to your letter dated January 2,

1996, requesting a ruling on behalf of American Down &

Textile Company ("AD&T"), concerning the country of origin

marking of down comforters.  A meeting was held at the

Office of Regulations and Rulings on May 9, 1996.

FACTS: 

     AD&T plans to import Chinese-origin down proof cotton

shells, classifiable under subheading 6307.90, Harmonized

Tariff Schedule of the United States (HTSUS), on and after

July 1, 1996.  It is stated that the special tightly woven

cotton shell which contains the down feathers is not

available in the U.S.  In the U.S., AD&T will fill the shell

with down which has been fully processed in the U.S.  The

filled comforter shell is then closed and quilted to

complete the down comforter.  It is stated that the only

imported component is the shell.

     AD&T proposes to mark the finished down comforters

classifiable under subheading 9404.90, HTSUS: "Made in the

U.S. of U.S. Components and Chinese Shell," "Made in the

U.S. of U.S. and Imported Components," or "Comforter Filled,

Sewn and Finished in the U.S. With Shell Made in China."

ISSUE:

     Whether the finished down comforters may be marked "Made

in the U.S. of U.S. Components and Chinese Shell," "Made in

the U.S. of U.S. and Imported Components,"

or "Comforter Filled, Sewn and Finished in the U.S. With

Shell Made in China."

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that unless excepted,

every article of foreign origin imported in the U.S. shall

be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and

permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of

origin of the article.   Congressional intent in enacting 19

U.S.C. 1304 was "that the ultimate purchaser should be able

to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  The

evident purpose is to mark the goods so that at the time of

purchase the ultimate purchaser may, by knowing where the

goods were produced, be able to buy or refuse to buy them,

if such marking should influence his will."  United States

v. Friedlaender & Co. Inc., 27 CCPA 297, 302, C.A.D. 104

(1940). Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134),

implements country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304. 

     You contend that section 334 is intended to apply to

goods imported into the U.S., but that for goods which

undergo post-importation processing in the U.S., the

statutorily applicable Customs and Federal Trade Commission

(FTC) marking requirements apply, including the Customs

country of origin marking exceptions provided for under 19

U.S.C. 1304.  Therefore, you allege that the imported shells

are entitled to an exception from marking based upon their

"substantial transformation" into down comforters by their

ultimate purchaser, AD&T.  Furthermore, you claim that the

identification of the imported origin of the shell is in

compliance with applicable FTC requirements, such that the

markings "Made in the U.S. of U.S. Components and Chinese

Shell," or "Made in the U.S. of U.S. and Imported

Components" are acceptable.  As support, you cite New York

Ruling Letter (NYRL) 899334 dated July 22, 1994, where

imported shells were deemed to be substantially transformed

when they were converted into down comforters in the U.S. 

Accordingly, you claim that the imported shells are eligible

for a marking exception under 19 U.S.C. 1304(h), which is

applicable when:

     an ultimate purchaser, by reason of the character of

     such article or by reason of the circumstances of its

     importation, must necessarily know the country of origin

     of such article even though it is not marked to indicate

     its origin.

In this case, you claim that it is not an expressed or

impled rationale underlying the enactment of section 334

that the country of origin marking standards of 19 U.S.C.

1304 be imposed on imports that are substantially

transformed in the U.S.  You urge that once the country of

origin is established for the shells that are imported into

the U.S., the marking exemption under 19 U.S.C. 1304 will

apply.

     As cited above, the marking statute specifically states

that "every article of foreign origin (or its container)

imported into the U.S. ... shall be marked ... in such a

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S.

... the country of origin of the article."  (Emphasis

added).  In this case, the article imported into the U.S. is

the shell, and it is of foreign origin.  In order to

determine whether the imported shell, after it has been used

to make a down comforter, remains an article of foreign

origin for purposes of the marking requirements under 19

U.S.C. 1304, Customs must apply the statutory rules of

origin set forth in section 334 of the Uruguay Round

Agreements Act (codified at 19 U.S.C. 3592), which are

applicable for the determination of the country of origin of

all textile and apparel products to be entered, or withdrawn

from warehouse, for consumption, on and after July 1, 1996. 

Thus, Customs regulations set forth in paragraph (c)(1)

through (5) of section 102.21, which implement section 334

also will be used to determine the country of origin for

marking purposes.  See 60 FR 46188 (September 5, 1995).    

     In Headquarters Ruling Letter (HRL) 559625 dated January

19, 1996, the marking of down comforters produced in the

U.S. from imported Chinese origin comforter shells was

considered.  Without reiterating the law and rationale

applied in HRL 559625, it was held that since section 334

applies "for purposes of the customs laws" and 19 U.S.C.

1304 is a Customs law, section 334 must be applied for

purposes of determining the country of origin marking

requirements under 19 U.S.C. 1304 for the down comforters

finished in the U.S.   The rule set forth in 19 CFR 102.21

for subheading 9404.90 was applied, which states that:

     the country of origin of a good classifiable under

     subheading 9404.90 is the country, territory, or insular

     possession in which the fabric comprising the good was

     formed by a fabric-making process.

Accordingly, the country of origin of the finished down

comforters was China based upon the Chinese-origin fabric

used to make the shell in China.  As such, we also find that

the imported shells in this case remain of Chinese origin

when combined with down feathers and sewn in the U.S., and,

therefore, may not be marked "Made in the U.S. of U.S.

Components and Chinese Shell" or "Made in the U.S. of U.S.

and Imported Components," as these markings would not comply

with 19 CFR 134.46.

     Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46),

requires the name of the country of origin to appear

legibly, permanently, in close proximity, and in at least

comparable size, preceded by the additional words "Made in,"

"Product of," or other words of similar meaning to the name,

when any city or locality in the U.S. or the name of any

foreign country or locality which is not the country of

origin appears on the imported article or its container. 

The purpose of this section is to prevent the possibility of

misleading or deceiving the ultimate purchaser. 

Accordingly, since the shell's country of origin remains

China, for purposes of 19 U.S.C. 1304, the article which

reaches the ultimate purchaser must indicate that the shell

is from China.  If AD&T wishes to make reference on the

shell to a locality which is not its country of origin, the

name "China" must be preceded by "Made in," "Product of," or

words of similar meaning pursuant to 19 CFR 134.46. 

However, to the extent that AD&T wishes to use any added

references on the finished comforters, which include a "Made

in USA" claim, this is a matter within the jurisdiction of

the FTC.

     In regard to the marking "Comforter Filled, Sewn and

Finished in the U.S. With Shell Made in China," we find that

the requirements of 19 CFR 134.46 are satisfied.  Since, the

country of origin of the shell will be preceded by "Made

in," and the marking will indicate to the ultimate purchaser

that the article imported into the U.S. is of foreign

origin, we find that the marking "Comforter Filled, Sewn and

Finished in the U.S. With Shell Made in China" on the

finished down comforter will be acceptable.  Furthermore, we

note that unlike the marking, "Comforter Assembled in U.S.

From Fabric Made in China," which was rejected in HRL

559625, in this case, specific reference is made to the

imported article, the shell, as required by 19 U.S.C. 1304. 

Additionally, upon importation, it will be sufficient to

only mark "China" on the container in which the shells are

imported, provided the certification requirements of 19 CFR

134.26 are satisfied.  Section 134.26, Customs Regulations

(19 CFR 134.26), as amended by T.D. 95-78, provides in

pertinent part that:

     If an imported article subject to these requirements is

     intended to be repackaged in retail containers (e.g.

     blister packs) after its release from Customs custody,

     or if the port director having custody of the article,

     has reason to believe that such article will be repacked

     after its release, the importer shall certify to the

     port director that: (1) If the importer does the

     repacking, he shall not obscure or conceal the country

     of origin marking appearing on the article, or else the

     new container shall be marked to indicate the country of

     origin of the article in accordance with the

     requirements of this part . . . .

HOLDING:

     Based upon the information submitted and pursuant to 19

U.S.C. 3592(b)(2)(A) and 19 CFR 102.21(c)(2), we find that

the country of origin of the imported shell remains China

after the additional operations performed in the U.S.  When

combined with other articles to make the down comforters,

the shells may be marked, "Comforter Filled, Sewn and

Finished in the U.S. With Shell Made in China."  However,

upon importation, it will be sufficient only to mark "China"

on the container in which the shells are imported, provided

the requirements of 19 CFR 134.26 are satisfied.  The

markings "Made in the U.S. of U.S. Components and Chinese

Shell" and "Made in the U.S. of U.S. and Imported

Components" are not acceptable for Customs purposes as they

do not satisfy the requirements of 19 CFR 134.46.

     Due to the changeable nature of the statistical

annotation (the ninth and tenth digits of the

classification) and the restraint (quota/visa) categories,

you should contact your local Customs office prior to

importation of this merchandise to determine the current

status of any import restraints or requirements.

     The holding set forth above applies only to the specific

factual situation and merchandise identified in the ruling

request.  This position is clearly set forth in section

177.9(b)(1), Customs Regulations {19 CFR 177.9(b)(1)}.  This

section states that a ruling letter is issued on the

assumption that all of the information furnished in the

ruling letter, either directly, by reference, or by

implication, is accurate and complete in every material

respect.  Should it be subsequently determined that the

information furnished is not complete and does not comply

with 19 CFR 177.9(b)(1), the ruling will be subject to

modification or revocation.  In the event there is a change

in the facts previously furnished, this may affect the

determination of country of origin.  Accordingly, it is

recommended that a new ruling request be submitted in

accordance with section 177.2, Customs Regulations (19 CFR

177.2).

     A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time the goods are entered.  If

the documents have been filed without a copy, this ruling

should be brought to the attention of the Customs officer

handling the transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Tariff Classification Appeals

Division

