HQ 559680

May 8, 1996

CLA-2 RR:TC:SM 559680 BLS

CATEGORY: Marking

Ms. Susanne Staats

Deloitte & Touche LLP

700 Fifth Avenue

Seattle, Washington 98104-5044

RE:   Country of origin marking of disposable diapers; 19 CFR

134.32(d);

          19 CFR 134.46

Dear Ms. Staats:

     This is in reference to your letter dated February 2, 1996,

on behalf of Paragon Trade Brands, requesting a ruling concerning

the country of origin marking of disposable diapers.

FACTS:

     Disposable diapers are made and packaged in sealed plastic

bags in Mexico.   Information included on the sample plastic bags

reflect that they contain 24 diapers for boys.  The diapers are

never sold on an individual basis but will be offered for sale to

the ultimate purchaser at retail only in these containers.   

     The back panel of the bag includes a white insert on a blue

background which contains three columns of information, and a

fourth column with the manufacturer's bar code.   The first

column includes warning, caution and use statements.   The second

column contains, in descending order, patent information, a

reference to "Paragon Trade Brands", the words "MADE IN MEXICO",

and a reference to "Jim Henson Productions, Inc." (in connection

with the "Muppet Babies" likeness reflected on the bag).    Each

reference is separated by a space to set it apart from the

preceding and/or subsequent item of information.   The third

column contains a sub-panel which includes a telephone number to

call if the consumer has questions or comments.    Immediately

beneath this panel are the words "Distributed by ALBERTSONS, INC.

BOISE, IDAHO 83726."     This reference is the last item of

information in this column, and is located several lines below

and one column to the right of the reference to the country of

origin.
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ISSUES:

     1) Whether the diapers need to be individually marked with

their country of origin.

     2) Whether the country of origin marking on the plastic bag

satisfies the special requirements of section 134.46, Customs

Regulations (19 CFR 134.46).

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides, subject to specified exceptions, that every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or container) will

permit, in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser

in the U.S. the English name of the country of origin of the

article.  The primary purpose of the country of origin marking

statute is to "mark the goods so that at the time of purchase the

ultimate purchaser may, by knowing where the goods were produced,

be able to buy or refuse to buy the product, if such marking

should influence his will."  United States v. Friedlaender, 27

CCPA 297 (1940), as quoted with approval in National Juice

Products Association v. United States, 10 CIT 48, 628 F. Supp.

978 (1986).

     Pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and section 134.32(d),

Customs Regulations (19 CFR 134.32(d)), an exception from

individual marking is applicable where the marking of the

container of such article will reasonably indicate the origin of

the article.  This exception is normally applied in cases where

the imported article(s) is imported in a properly marked

container and Customs officials at the port of entry are

satisfied that the ultimate purchaser in the U.S., i.e., the last

person in the U.S. to receive the article in the form in which it

was imported, will receive it in its original unopened marked

container.   See Headquarters Ruling Letter HRL 731768 (December

8, 1988).   In this case, the imported article is never sold on

an individual basis and it is clear that the ultimate purchaser

would receive the diapers in the sealed plastic packaging.  

Therefore, the exception from individual marking under 19 CFR

134.32(d) is applicable in the instant case.

     Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46),

provides that, in order to prevent confusion to the ultimate

purchaser, in any case in which the words "United States," or

"American," the letters "U.S.A.," any variation of such words or

letters, or the name of any city or locality in the United

States, or the name of any foreign country or locality other than

the country or locality in which the article was 
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manufactured or produced, appear on an imported article or its

container, there shall appear, legibly and permanently, in close

proximity to such words, letters or name, and in at least a

comparable size, the name of the country of origin preceded by

"Made in," "Product of," or other words of similar meaning.   

     In the instant case, the sole country of origin marking on

the container, "MADE IN MEXICO" is in close proximity to and in

the same size as the reference to the U.S. locality, "BOISE,

IDAHO..."   Therefore, we find that the requirements of 19 CFR

134.46 are satisfied.      

    For your information and future reference, in practice

Customs has applied a less stringent standard than the language

of 19 CFR 134.46, in determining whether the country of origin

marking on an imported article or its container is acceptable.  

That is, Customs takes into account the question of whether the

presence of words or symbols on an imported article or its

container can mislead or deceive the ultimate purchaser as to the

actual country of origin of the article.   If it is concluded

that the non-origin locality reference would not deceive or

mislead an ultimate purchaser as to the actual country of origin

of the imported article, Customs policy is that the special

marking requirements of 19 CFR 134.46 are not triggered, and the

origin marking only needs to satisfy the general requirements of

permanency, legibility and conspicuousness under 19 U.S.C. 1304

and 19 CFR Part 134.   Accordingly, in order to conform 19 CFR

134.46 to Customs practice, Customs has proposed to amend 19 CFR

134.46 to reflect the fact that the special marking requirements

of 19 CFR 134.46 shall apply only if the non-origin reference is

likely to mislead or deceive the ultimate purchaser as to the

actual country of origin of the article.   See Notice of Proposed

Rulemaking, published in the Federal Register, November 16, 1995

(60 FR 57559).

HOLDING:

      1)  Disposable diapers that are imported and sold to the

ultimate purchaser in sealed plastic bags, properly marked as

described above, may be excepted from individual marking pursuant

to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d).
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     2)  The words "MADE IN MEXICO" on the sample plastic bag are

in close proximity to and in the same size lettering as the

reference to the U.S. locality, "BOISE, IDAHO..."   Therefore, we

find that this marking will satisfy the requirements of 19 CFR

134.46.      

Sincerely,

                                                          John

Durant, Director

                                                          Tariff

Classification Appeals Division  

