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CATEGORY: Marking

Mr. Bruce Berhow

General Manager

Malco Products, Inc.

14080 State Hwy. 55 NW

Annandale, MN 55302-0400

RE:  Country of origin marking for sheet metal screws;

     Japan; Taiwan; repacking

Dear Mr. Berhow:

     This is in reference to your letter of May 7, 1996,

requesting a ruling concerning the country of origin marking

requirements for sheet metal screws imported from Japan and

Taiwan.  

FACTS:

     You indicate that Malco will import sheet metal screws

of the same part number and performance specifications from

Japan and Taiwan.  Initially, only 25 percent of the screws

will be imported from Taiwan, but this percentage could

increase to between 50-75 percent.  The screws will be

stored according to their part number rather than their

country of origin.  Some of the screws will be repackaged

into smaller packages for resale to your customers and you

wish to mark the container "Made in Japan or Taiwan". 

ISSUE:

     What is the proper country of origin marking of the

imported sheet metal screws.

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930,

as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted,

every article of foreign origin (or its container) imported

into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as

legibly, indelibly and permanently as the nature of the

article (or its container) will permit, in such a manner as

to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article. 

Congressional intent in enacting 19 U.S.C. 1304 was "that

the ultimate purchaser should be able to know by an

inspection of the marking on the imported goods the country

of which the goods is the product.  The evident purpose is

to mark the goods so that at the time of purchase the

ultimate purchaser may, by knowing where the goods were

produced, be able to buy or refuse to buy them, if such

marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co. Inc., 27 CCPA 297, 302, C.A.D. 104

(1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134)

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section 134.33, Customs

Regulations (19 CFR 134.33), excepts certain articles from

individual country of origin marking in accordance with 19

U.S.C. 1304(a)(3)(J) and only requires that the outermost

container in which the article ordinarily reaches the

ultimate purchaser be marked with the country of origin. 

Screws are listed as one of the articles entitled to this

exception.    

     Generally, Customs policy is that absent other

circumstances, it is not acceptable for purposes of 19

U.S.C. 1304 to mark an article in the disjunctive, e.g.,

"Product of ____ or ____".  However, in C.S.D. 84-56

(December 12, 1983), Customs allowed an exception to the

rule not allowing marking in the disjunctive.  In C.S.D.

84-56, Customs allowed industrial fasteners (i.e., screws,

nuts, bolts and washers) to be marked "from one or more of

the following countries...." to indicate the country of

origin of fasteners, where there were many varieties from

many countries.  Only the major source countries from which

a particular repackager acquired his stock were required to

be listed on the container label.  It was also found that

the list should begin with that country from which a

distributor obtains the greatest percentage (by weight or by

piece) of his stock.  It was also not necessary to list all

countries from which a particular repackager obtained only

relatively small quantities of fasteners.  Customs allowed

this partial exemption to "eliminate the economic

prohibitions of strict compliance but preserve the

repackager's obligation to advise the ultimate purchaser of

the foreign origin of the repackaged fasteners."

     In Headquarters Ruling Letter (HRL) 734165 dated

December 2, 1991, Customs considered U.S.- and foreign-made

LEGO bricks and shapes commingled together in containers and

then, by a random process, packaged into retail packages. 

The phrase "Made in Denmark, Switzerland, and U.S.A." was

approved since it was highly probable that a LEGO set would

contain some pieces from all three countries, and,

therefore, the marking on the container would properly

inform the ultimate purchaser of the countries of origin in

the LEGO set   

     In this case, you have indicated that the screws will

be stored according to their part number and not according

to their country of origin, and that you will be importing

at least 25 percent from either Taiwan or Japan.  Therefore,

it appears that it is highly probable that each package of

screws will contain screws from both Japan and Taiwan.  It

also does not appear that the result reached in C.S.D. 84-56

applies in this case since you will only be importing from

two source countries.  Accordingly, rather than the marking

"Made in Japan or Taiwan", it is our opinion that the label

on the container should read "Made in Japan and Taiwan". 

     Additionally, please be aware that the requirements of

19 CFR 134.25 (copy enclosed) must be satisfied, which sets

forth the certification requirements if the screws are

imported in bulk and repackaged into retail packages.  The

importer must certify to the port director on entry that the

articles intended to be repacked in new containers for sale

to an ultimate purchaser after their release from Customs

custody, will be marked, or that he will notify the

purchaser or transferee of such articles who does the

repacking of such marking requirements.

HOLDING:

     Based on the facts submitted, screws imported from

Japan and Taiwan which are commingled and repackaged into

smaller containers may be marked "Made in Japan and Taiwan"

provided the certifications requirements of 19 CFR 134.25

are satisfied.  A copy of this ruling letter should be

attached to the entry documents filed at the time the goods

are entered.  If the documents have been filed without a

copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Tariff Classification Appeals

Division

