                             HQ 559864

                           May 30, 1996

MAR-02 RR:TC:SM 559864 MLR

CATEGORY: Marking

Ms. Seema Pissaris

Games Trader Inc.

90 Curtwright Drive, Unit #3

Amherst, NY 14221

RE:  Country of Origin Marking; Previously Played Games; Sega

     Genesis; Game Gear

Dear Ms. Pissaris:

     This is in reference to your letter of May 23, 1996,

requesting a ruling concerning the country of origin marking on

previously played Sega Genesis and Game Gear games.  Samples

were submitted with your request.

FACTS: 

     Games Trader plans to import previously played Sega Genesis

and Game Gear games in shrink-wrapped cardboard boxes measuring

approximately 7 1/4 x 5 « x 3/8 inches.  In the front, the

cardboard is cut slightly smaller than the size of the game

cartridge and folded down inside the packaging to the game

cartridge's size in order to show the game and to prevent it

from sliding inside the packaging.  In order to show the marking

indented on the cartridges, rectangles are cut from the back of

the packaging.  The sample Sega Genesis cartridge, measuring 4

1/4 x 2 3/4 inches, contains a 1 1/4 x 3/4 inch rectangle, and

shows the marking "Made in Japan."  The sample Sega Genesis

cartridge, measuring 3 3/ 4 x 3 « inches, contains a 1 « x 1/4

inch rectangle, and shows the marking "Assembled in the USA." 

The sample Game Gear cartridge, measuring 2 3/4 x 2 3/4 inches,

contains a 1 1/4 x 1 1/4 inch rectangle, and shows the marking

"Made in Japan." 

ISSUE:

      Whether the game cartridges packaged in the cardboard

boxes described above satisfy the country of origin marking

requirements of 19 U.S.C. 1304.

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that unless excepted, every

article of foreign origin imported in the U.S. shall be marked

in a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as

the nature of the article (or its container) will permit, in

such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in the

U.S. the English name of the country of origin of the article.  

Congressional intent in enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the

ultimate purchaser should be able to know by an inspection of

the marking on the imported goods the country of which the goods

is the product.  The evident purpose is to mark the goods so

that at the time of purchase the ultimate purchaser may, by

knowing where the goods were produced, be able to buy or refuse

to buy them, if such marking should influence his will."  United

States v. Friedlaender & Co. Inc., 27 CCPA 297, 302, C.A.D. 104

(1940). 

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  The marking must survive normal distribution and

store handling, and the ultimate purchaser in the U.S. must be

able to find the marking easily and read it without strain. 19

CFR 134.41(b).  In Headquarters Ruling Letter (HRL) 733839 dated

January 31, 1991, Customs found that a small, molded, and non-contrasting "Made in China" marking on a sound box could still

be read easily and without strain, considering the nature and

small size of the article.  Additionally, the placement of a

cardboard sleeve over the light-activated switch of the sound

box was also found to be acceptable provided the marking would

not be obscured.

     In this case, based upon the samples submitted, we are

satisfied that the marking on the games cartridges appearing

through the cut portions of the cardboard packaging is

conspicuous and legible and satisfies the requirements of 19

U.S.C. 1304.  The design of the packaging also appears to allow

the marking to be found after the packaging is subjected to

normal distribution.  However, please be aware that the use of

the marking "Assembled in the USA" is within the jurisdiction of

the Federal Trade Commission. 

HOLDING:

     On the basis of the information and samples submitted, the

marking on the games cartridges appearing through the cut

portions of the cardboard packaging is conspicuous and legible

and satisfies the requirements of 19 U.S.C. 1304.  A copy of

this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time the goods are entered.  If the documents have

been filed without a copy, this ruling should be brought to the

attention of the Customs officer handling the transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Tariff Classification Appeals

Division

