                            HQ 559977

                        December 18, 1996

MAR-2-05  RR:TC:SM  559977  DEC

CATEGORY:  Marking

Mr. Larry Sanchez

Sanchez Enterprises, Incorporated

1895 Phoenix Boulevard, Suite 1332

Atlanta, Georgia 30349

RE:  Country of origin marking of lapel pins; ultimate purchaser;

134.1(d);

     HRL 734202; HRL 734482; 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D); 19 CFR

134.32(d);

     HRL 734541; 19 CFR 134.46

Dear Mr. Sanchez:

     This is in response to your letter dated July 2, 1996,

requesting a ruling on the country of origin marking requirements

of imported lapel pins.

FACTS:

     Sanchez Enterprises, Incorporated, intends to import metal

lapel pins from China and/or Taiwan.  The lapel pins will be

purchased from Tech Arts Industrial Company and will be entered

through the port of Atlanta.  The lapel pins are custom made and

hand crafted in either soft or hard enamel.  The pins are

approximately 3/4" to 1 «" in size and made of gold or silver

plated material.  The pins depict custom logos of major

corporations, special events, or mascots.  The pins have up to 8

pantone colors.  Some pins will be used as recognition awards and

give-aways by major corporations while others are licensed with

major universities and sold in the marketplace.

     You specifically question what is the proper marking of the

lapel pins when a major corporation purchases the pins to give

away to their employees in recognition of completing a training

course.  The pins are to be stamped with the company name.  The

pins will be individually wrapped in clear bags and then packaged

in larger bags containing 25 pins.  On the outside of the bag in

which each individual pin is packaged, a sticker with the words

"Made in Taiwan" is affixed.

     In addition, you inquire as to the applicable country of

origin marking requirements of licensed pins that will be sold in

the retail marketplace.  Specifically, you ask whether it is

proper to indicate the country of origin and the local marketing

city on the back of the pin.

     You submitted two representative samples of the pins and the

bags in which they are packaged.  Each package has the words

"Made in Taiwan" prominently printed.  The back of the lapel pins

contain the words "Sanchez Enterprises" and "Atlanta/Taiwan."

ISSUES:

     What are the country of origin marking requirements

applicable to the lapel pins described above?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304), provides that unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the name of the

country of origin of the article.  Part 134, Customs Regulations

(19 CFR Part 134), implements the country of origin marking

requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     Articles for which the marking of the containers will

reasonably indicate their origin are excepted from individual

marking under 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d).  This

exception applies only if the article in question is imported in

a properly marked container and Customs is satisfied that the

article will reach the ultimate purchaser in this original marked

unopened container.  As provided in 19 CFR 134.1(d) the ultimate

purchaser is generally the last person in the U.S. who will

receive the article in the form in which it was imported.  That

section further provides that if the article is distributed as a

gift, the recipient of the gift is the ultimate purchaser. 

Customs has ruled that the ultimate purchaser of promotional

items is the recipient.  See Headquarters Ruling Letter (HRL)

734202, dated November 12, 1991 (ultimate purchaser of pens given

away by companies to their clients or customers as promotional

items are the recipients); HRL 734482, dated February 12, 1992

(ultimate purchaser of pins that are given away at the time of

membership renewal is the recipient).

     Regardless of whether a company purchases the lapels pins to

give to its employees after the completion of a course or an

individual purchases the pins in the retail marketplace, the

ultimate purchaser of the imported lapel pins will be the

recipient of the pin.  Therefore, the marking of the each polybag

in lieu of the pins themselves is acceptable under 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d) only if Customs is satisfied

that the recipients will receive the pins in their original

individually marked polybags.  Relevant factors regarding whether

an article is likely to remain in its original container include

the chain of distribution, the type of container, and the nature

of the article.  In this case, your company does not distribute

the pins directly to the ultimate purchaser, but rather through

distributors and/or companies.  Therefore, you cannot

conclusively state that the pins will in all cases remain in

their individual bags until receipt by the ultimate purchaser. 

However, the fact that each pin is individually packaged in its

own plastic bag tends to show that the pins are designed to be

distributed in this fashion.  Also, the fact that the pins are

small and could get lost or tarnished were they to be removed

prior to receipt by the ultimate purchaser, is further evidence

that they will remain in their marked plastic bags.  Based on all

these considerations, we believe that it is very likely that the

pins will remain in their original plastic bags until receipt by

the ultimate purchaser.  Accordingly, we find that the marking of

the individual polybags in lieu of the pins themselves is

acceptable.  HRL 734541, dated October 8, 1992.

     The next issue to consider is whether the word "Atlanta" (or

some other U.S.  marketing city) that appears in small lettering

on the back of the lapel pin next to the country of origin -

"Taiwan" triggers the requirements of 19 CFR 134.46, Customs

Regulations (19 CFR 134.46).  Customs has recognized that the

presence of a geographic location other than the country in which

the article was produced on an imported article or its container

may mislead the ultimate purchaser as to the true country of

origin.  Therefore, in cases where the name of a location in the

United States or the name of any foreign country or locality

other than the country or locality in which the article was

manufactured or produced appears on an imported article or its

container, section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46),

provides that there shall appear, legibly and permanently, in

close proximity to such words, letters, or name, and in at least

a comparable size, the name of the country of origin preceded by

"Made in", "Product of", or other words of similar meaning. 

Customs has ruled that in order to satisfy the close proximity

requirement, the country of origin marking must appear on the

same side(s) or surface(s) in which the name of the locality

other than the country of origin appears.  The purpose of this

section is to prevent the possibility of misleading or deceiving

the ultimate purchaser as to the actual origin of the imported

good. 

     Here, although the lapel pins may contain a reference to a

locality other than the actual country of origin, the plastic bag

in which the samples are contained are conspicuously marked in

all capital letters "MADE IN TAIWAN."  In the context in which

the letters appear on the plastic bag, we find that the

conspicuous marking on the plastic bag obviates the likelihood

that an ultimate purchaser would be misled or deceived as to the

country of origin of the imported article by the reference in

small lettering to a U.S. city on the back of the lapel pin. 

Accordingly, we find that the special marking requirements of 19

CFR 134.46 are not triggered, and that the marking "MADE IN

TAIWAN" on the plastic bags satisfies the general requirements of

permanency, legibility, and conspicuousness under 19 U.S.C. 1304

and 19 CFR Part 134.  

HOLDING:

     The proposed country of origin marking on the submitted

sample lapel pins, as described above, satisfies the country of

origin marking requirements provided the port director at the

port of entry is satisfied that the articles will reach the

ultimate purchasers in a properly marked plastic bag.

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction

                                   Sincerely,

                                   John Durant

                                   Director

                                   Tariff Classification Appeals

Division

