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CATEGORY: Marking

Mr. Ronald E. Edelstein

Texas Instruments

P.O. Box 655303

Mailstop 8205

Dallas, Texas 75265

RE:  Reconsideration of NYRL 817080; country of origin

     marking for semiconductors; container; repackaging;

     size; 19 CFR 134.26

Dear Mr. Edelstein:

     This is in reference to your letter of February 6,

1996, requesting clarification of New York Ruling Letter

(NYRL) 817080 dated December 27, 1995, concerning the

country of origin marking requirements for semiconductor

devices and their containers.  Pursuant to section 625,

Tariff Act of 1930 (19 U.S.C. 1625(c)(1)), as amended by

section 623 of Title VI (Customs Modernization) of the

North American Free Trade Agreement Implementation Act,

Pub. L. 103-182, 107 Stat. 2057, 2186 (1993) (hereinafter

"section 625"), notice of the proposed modification of NYRL

817080 was published November 13, 1996, in the Customs

Bulletin, Volume 30, Number 45/46.  

FACTS:

     NYRL 817080 is herein incorporated by reference. 

However, the pertinent facts are as follows:  Texas

Instruments states that it imports semiconductor devices

(hereinafter "devices") packaged in plastic sleeves which

hold each semiconductor chip in place, which in turn are

packaged in a cardboard carton marked with the devices'

country of origin.  Either Texas Instruments will use the

devices in the further manufacture of its own products, the

devices will be sold to other manufacturers who use them in

further manufacturing, or the devices will be sold to

unrelated distributors who may resell them in the original

import containers or in smaller quantities.  In the third

scenario, Texas Instruments states that it will ensure that

the immediate container is properly marked before shipment

to the distributors, and that it will notify the

distributors of their obligation to further notify their

customers of the origin of the devices if they repackage

them before resale.

     In NYRL 817080, it was determined that the articles

repackaged after release from Customs custody may be

excepted from individual marking under 19 CFR 134.32(d)

subject to the port director's discretion, as provided in

19 CFR 134.34.  You state that it will not be feasible to

rely on the port director's discretion each time the

devices are entered.  

     Additionally, Texas Instruments seeks a determination

as to when devices are incapable of being marked, so that

only the container in which the devices are packaged must

be marked in order to satisfy the marking requirements. 

Texas Instrument submits that a device which is smaller

than 12 millimeters (mm) in its longest dimension is

incapable of being marked as any marking would be too small

to be legible.

ISSUES:

I.   Whether the procedures of 19 CFR 134.26 may be used for

     the semiconductor devices imported in properly marked

     containers which will subsequently be sold to unrelated

     distributors who may resell them in their original

     import containers or in smaller quantities.

II.  Whether a device smaller than 12 mm in its longest

     dimension is incapable of being marked, and whether

     labeling the outside container in which the devices are

     imported will satisfy the marking requirements of 19

     U.S.C. 1304.

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930,

as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless

excepted, every article of foreign origin (or its

container) imported into the U.S. shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as

the nature of the article (or its container) will permit,

in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser

in the U.S. the English name of the country of origin of

the article.  Congressional intent in enacting 19 U.S.C.

1304 was "that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods

the country of which the goods is the product.  The evident

purpose is to mark the goods so that at the time of

purchase the ultimate purchaser may, by knowing where the

goods were produced, be able to buy or refuse to buy them,

if such marking should influence his will."  United States

v. Friedlaender & Co. Inc., 27 CCPA 297, 302, C.A.D. 104

(1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134)

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section 134.32(d), Customs

Regulations {19 CFR 134.32(d)}, excepts an article from

marking if its container will reasonably indicate the

origin of the article.   

I.   Repackaging

     In T.D. 75-187, Customs stated that semiconductor

devices are excepted from individual marking if their

containers are properly marked and Customs officials at the

port of entry are satisfied that the devices will reach the

ultimate purchaser in the marked containers.  In T.D. 75-187, it was stated that the ultimate purchaser of the

devices, within the meaning of 19 U.S.C. 1304(a), may be a

manufacturer who uses the devices in the manufacture of new

and different articles such as television sets, radios, or

other electronic equipment, or a hobbyist, experimenter, or

repairman who purchases the devices in their original

imported condition for use in his hobby or profession. 

Accordingly, in the first and second scenarios where Texas

Instruments or another manufacturer uses the devices to

produce other products, if the devices reach Texas

Instruments or the other manufacturer in a properly marked

container, the requirements of 19 U.S.C. 1304 will be

satisfied.

     In T.D. 75-187, it was also stated that semiconductor

devices may be excepted from individual marking in

appropriate cases under the provisions of 19 CFR 134.34, if

the devices are imported in bulk, and repackaged in

containers in the U.S. that are marked to indicate the

country of origin to an ultimate purchaser.  It was noted

that permitting the country of origin marking to appear on

the containers in which the devices were repackaged in the

U.S., was conditioned on a requirement that the correct

country of origin of each of the devices was to appear on

the package.  Accordingly, we note that T.D. 75-187 appears

to have addressed containers of devices imported in bulk

which were not marked or not marked with the exact country

of origin of the devices, so that the procedures of 19 CFR

134.34 had to be followed.  When neither the imported

article nor its container is properly marked, and the

container in which an article is to be repackaged after

release from Customs custody will be marked with the

article's proper country of origin, the provisions of 19

CFR 134.34 should be used.  

     While it is not necessarily erroneous to use the

procedures of 19 CFR 134.34 for the repacking of the

semiconductor devices, the procedures of 19 CFR 134.26 may

be applied to articles properly marked at the time of

importation that will be repackaged in retail containers

after their release from Customs custody.  In Headquarters

Ruling Letter (HRL) 559244 dated March 12, 1996, Customs

stated that it is clear that 19 CFR 134.26 "covers

situations where the containers and not the articles are

marked (as an exception to the marking requirements) and

the articles will be repacked."  This is contrasted with

C.S.D. 92-25 (November 20, 1991), where Customs stated that

the certification procedures of 19 CFR 134.26 for the

marking of repackaged articles may not be used by an

importer to satisfy his obligations if the goods are not

correctly marked or excepted from marking at the time of

importation, but rather that the procedures of 19 CFR

134.34 shall be used.  

     Accordingly, the certification requirements provided at

19 CFR 134.26 will apply to those articles marked with

their country of origin, or to those articles which are

imported in properly marked containers.  See HRL 559671

dated June 7, 1996.  While Texas Instruments has indicated

that the imported devices are not individually marked, but

rather are imported in properly marked containers

(cardboard cartons), the requirements of 19 CFR 134.26 may

be used.  See also HRL 559252 dated October 5, 1995. 

     Section 134.26, Customs Regulations (19 CFR 134.26),

provides in pertinent part that:

     If an imported article subject to these requirements is

     intended to be repacked in retail containers ... after

     its release from Customs custody, or if the port

     director having custody of the article, has reason to

     believe such article will be repacked after its

     release, the importer shall certify to the port

     director that:  (1) If the importer does the repacking,

     he shall not obscure or conceal the country of origin

     marking appearing on the article, or else the new

     container shall be marked to indicate the country of

     origin of the article in accordance with the

     requirements of this part; or (2) if the article is

     intended to be sold or transferred to a subsequent

     purchaser or repacker, the importer shall notify such

     purchaser or transferee, in writing, at the time of

     sale or transfer, that any repacking of the article

     must conform to these requirements.  The importer, or

     his authorized agent, shall sign the following

     statement.

     Therefore, this procedure may be used if the container

in which the devices are packed is properly marked with the

device's country of origin, and if Texas Instruments

notifies the U.S. distributor that the devices intended for

resale must be properly marked after any subsequent

repackaging.  Please note that 19 CFR 134.26(a) also

provides that the certification statement may be submitted

in blanket form to cover all importations of a particular

product for a given period. 

II.  Incapable of Being Marked

     Additionally, Texas Instruments seeks a determination

regarding when devices may be considered incapable of being

marked so that the marking requirements may be satisfied by

marking the devices' container.  First, please note that

the marking requirements may be satisfied by marking the

outside container in which the devices are packaged,

whether or not they are themselves capable of being marked,

so long as the container indicates to the ultimate

purchaser the country of origin of the devices.  

     However, in regard to the specific example whether a

device smaller than 12 mm in its longest dimension is

incapable of being marked as any marking would be too small

to be legible, we note that no single factor is considered

conclusive in determining whether a marking meets the

conspicuous requirement of 19 CFR 134.41 and 19 U.S.C.

1304.  Customs has stated that the concept of

conspicuousness embraces two concerns: (1) visibility,

which addresses the requirement that the marking must be

able to be found easily, and (2) legibility, which

addresses the requirement that the marking must be able to

be read without strain.

     In HRL 734191 dated August 8, 1991, semiconductors

measuring approximately 1 3/8 inches in length and « inches

in width, were marked on the bottom corner of the ejector

pin area with the word "Philippines" in lettering

approximately 2 points (a point is a unit of type

measurement equal to 0.01384 inch or nearly 1/72 inch, and

all type sizes are multiples of this unit), and in the same

color as the article.  It was determined that the marking

was neither easy to find nor easy to read.  It was also

noted that the semiconductor could easily accommodate a

larger conspicuous and legible country of origin marking. 

In HRL 733965 dated June 3, 1991, Customs ruled that a

small paper label affixed to a plastic watch container

marked with the country of origin in lettering

approximately 3 points was not conspicuous since the small

print was not easy to read.  

     In HRL 734639 dated August 13, 1992, it was stated that

it is a combination of factors which determines whether the

marking is acceptable.  In some cases, a marking may be

unacceptable even when it is in a large size because the

letters are too hard to read or it is in a location where

it would not be easily noticed.  In other cases, even if

the marking is small, the use of contrasting colors, which

make the letters particularly stand out, could compensate

to make the marking acceptable.  Therefore, while we cannot

issue you a definite ruling for each instance when a device

is incapable of being marked, it is our opinion that for a

device of no more than 12 mm in its longest dimension, a

marking smaller than 5 points in non-contrasting lettering

would be illegible.  See HRL 735371 dated October 19, 1993,

(marking on components of an "Oodles" toy craft kit had to

appear in a conspicuous location in lettering of at least

five points); and HRL 734639 dated August 13, 1992, (the

suggested marking on a small plastic container known as a

"SUBMARIN" was at least five point type).  

HOLDING:

     Based on the facts presented, the devices may be

excepted from marking pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D)

and 19 CFR 134.32(d) and only the outer container in which

the devices are packed must be marked with the country of

origin of the devices.  Furthermore, the devices may be

repackaged after their release from Customs custody if the

requirements of 19 CFR 134.26 are satisfied.  The

requirements of 19 CFR 134.26 will be satisfied if the

devices are imported in properly marked containers, and

Texas Instruments informs the U.S. distributor that if the

devices are repackaged, they must be repackaged in properly

marked containers.  Additionally, marking a device

measuring no more than 12 mm in its longest dimension with

less than five point type size in non-contrasting lettering

will be illegible.

     NYRL 817080 is hereby modified.  In accordance with

section 625, this ruling will become effective 60 days

after its publication in the Customs Bulletin.  Publication

of rulings or decisions pursuant to section 625 does not

constitute a change in practice of position in accordance

with section 177.10(c)(1), Customs Regulations (19 CFR

177.10(c)(1)).

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Tariff Classification Appeals

Division

