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CATEGORY: Classification 

TARIFF NO.: 2401.10.63; 2401.10.65

Peter Buck Feller, Esq.

Mc Kenna & Cuneo

1900 K. Street, N.W.

Washington, D.C. 20006

RE: Tobaccos and Tariff Rate Quota

Dear Mr. Feller:

     This is in response to your request of July 19, 1996, on

behalf of the Pipe Tobacco Council, for a ruling concerning the

Tariff Rate Quota (TRQ) for tobaccos.

FACTS:  

     Leaf tobaccos from India will be imported to be used to

manufacture cigarette tobaccos which will be packaged in pouches

or cans for retail sale to permit the consumer to hand-roll 

cigarettes.  The manufactured cigarette tobaccos may be in a kit

which includes a roll or sheaf of cigarette paper.   It is your

position that the tobaccos as briefly described are not subject

to TRQ.  A meeting was requested and one was held at Customs

Headquarters on July 30, 1996.

ISSUE: 

     The issue is whether the tobaccos described above are

subject to the TRQ as outlined in Additional U.S. Note 5, Chapter

24, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTSUS).

LAW AND ANALYSIS:  

     Presidential Proclamation 6821, dated September 12, 1995,

effective September 13, 1995, established a TRQ for certain

tobaccos under actual use provisions.  The Proclamation is

incorporated by reference as part of this decision.  For purposes

of this decision, we will discuss subheadings 2401.10.61,

2401.10.63, and 2401.10.65, HTSUS.   However, our response is

equally applicable for other subheadings in Chapter 24 covered by

the TRQ.  The subheadings cover other unmanufactured flue-cured,

burley and other light air-cured leaf tobaccos as follows:

     Subheading 2401.10.61, to be used in products other than

     cigarettes (and excluded from the TRQ), dutiable at the

     general rate of 26.7›/kg

     Subheading 2401.10.63, other (to be used in cigarettes and

     covered by TRQ) as described in Additional U.S.Note 5 to

     Chapter 24 and entered pursuant to its provisions, dutiable

     at the general rate of 26.7›/kg

     Subheading 2401.10.65, other ( to be used in cigarettes but

     quantities exceed the TRQ), dutiable at the general rate of 

     350% ad valorem                                                            

     Additional U.S. Rule of Interpretation 1.(b), HTSUS,

provides that "a tariff classification controlled by the actual

use to which the imported goods are put in the United States is

satisfied only if such use is intended at the time of

importation, the goods are so used and proof thereof is furnished

within 3 years after the date the goods are entered".  The

declaration of the intended use at the time of importation and

the certification of the actual use of the goods within 3 years

after the date of entry, are  the responsibilities of the

importer.  See sections 10.131-10.139, of the Customs

Regulations.

     It is argued that the ultimate consumer uses the cigarette

tobaccos to make cigarettes, not the importer or the domestic

manufacturer and therefor, the cigarette tobaccos and/or kits are

not cigarette products.  If we were to agree with this argument,

we would have to conclude that the manufactured cigarette

tobaccos are not used in cigarettes.  It is conceded that the

imported tobaccos will be processed into manufactured cigarette

tobaccos and are dedicated for use and are used in cigarettes. 

The manufacturer has done all that is necessary for the consumer

to finish the production of the cigarettes.  It is similar to a

producer who uses oranges to make concentrated orange juice and

may then use it to make reconstituted orange juice for retail

sale, or the producer may sell the concentrated orange juice in

retail containers with instructions for the consumer to add

prescribed amounts of water to finished the production of

reconstituted single strength orange juice.  We cannot say that

oranges were not used to make the reconstituted orange juice.  In

the case before us, we cannot conclude that the imported tobaccos

were not used in cigarettes.

     We believe that the tariff is clear that tobaccos to be used

in cigarettes are excluded from coverage in subheading

2401.10.61, HTSUS, and therefore are subject to Additional U.S.

Note 5.  There is nothing in Additional U.S. Note 5 or the

Proclamation to indicate an intent to exclude cigarette kits from

the TRQ.

HOLDING:  

     Imported flue-cured, burley and other light air-cured leaf

tobaccos imported with the intent to manufacture cigarette

tobaccos for retail sale to be used  by the consumer to hand-roll

cigarettes, are classified in subheading 2401.10.63, HTSUS,

subject to quota pursuant to Additional U.S. Note 5, Chapter 24,

and dutiable at the general rate of 26.7 cents per kg.  

     If the quota is filled, the tobaccos are classified in

subheading 2401.10.65, HTSUS, dutiable at 350 percent ad valorem.

     If the quota is filled at the time of importation, the

tobaccos may be entered for warehouse (or a foreign trade zone)

and held for withdrawal for consumption at the opening of the

next quota period in accordance with section 132.5, of the

Customs Regulations.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Tariff Classification 

                              Appeals Division

