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CATEGORY:     Carriers

Port Director of Customs

Attn.: Vessel Repair Liquidation Unit, Room 415

P.O. Box 2450

San Francisco, CA   94126

RE:  Vessel Repair Entry No. C27-0034962-7; SYOSSET, V-184; 19

U.S.C. 1466;   Ruling 111425 revoked; Radar system and satellite

communications system    dutiable as vessel equipment

Dear Madam:

FACTS:

     The purpose of this ruling is to revoke Ruling 111425 dated

June 26, 1991 with respect to the above-referenced vessel repair

entry.

     In Ruling 111425, we granted the petition for relief of

Mobil Oil Corporation ("Mobil") with respect to the dutiability

under 19 U.S.C. 1466 of a radar system and a satellite

communications system.

ISSUE:

     Whether the satellite communications system and the radar

system are dutiable pursuant to 19 U.S.C. 1466.

LAW AND ANALYSIS:

     19 U.S.C. 1466 provides for the payment of duty at a rate of

fifty percent ad valorem on the cost of foreign repairs to

vessels documented under the laws of the United States to engage

in foreign or coastwise trade, or vessels intended to be employed

in such trade.

     In its application of the vessel repair statute, the Customs

Service has held that modifications, alterations, or additions to

the hull and fittings of a vessel are not subject to vessel

repair duties.  The identification of work constituting

modifications vis-a-vis work constituting repairs has evolved

from judicial and administrative precedent.  In considering

whether an operation has resulted in a nondutiable modification,

the following factors have been considered.  These factors are

not by themselves necessarily determinative, nor are they the

only factors which may be relevant in a given case.  However, in

a given case, these factors may be illustrative, illuminating, or

relevant with respect to the issue of whether certain work may be

a modification of a vessel which is nondutiable under 19 U.S.C.

1466:

     1.  Whether there is a permanent incorporation into the hull

or superstructure of a vessel, either in a structural sense or as

demonstrated by means of attachment so as to be indicative of a

permanent incorporation.  See United States v. Admiral Oriental

Line, 18 C.C.P.A. 137 (1930).  However, we note that a permanent

incorporation or attachment does not necessarily involve a

modification; it may involve a dutiable repair or dutiable

equipment.

     2.  Whether in all likelihood an item would remain aboard a

vessel during an extended lay-up. 

     3.  Whether an item constitutes a new design feature and

does not merely replace a part, fitting, or structure that is

performing a similar function.

     4.  Whether an item provides an improvement or enhancement

in operation or efficiency of the vessel.

     In Ruling 113798 dated January 9, 1997, we ruled on, and

thoroughly discussed, the dutiability under 19 U.S.C. 1466 of a

radar system.  We stated:

          Item 908.  Radar Installation.  The invoice states:

          "remove existing radar system and install new upgraded

          system."  The applicant states: "The purpose of the new

          radar installation is to upgrade the navigation

          equipment on the bridge.  The new radar system has the

          ability to provide electronic charting in addition to

          enhanced collision avoidance technology.  The older

          radars although still operating could not be modified

          or upgraded to provide the same level of technology as

          the new system."  

          We find that this item is dutiable under 19 U.S.C. 1466

          as vessel equipment.  This finding is based on the

          following authorities.

          In Otte v. United States, 7 Ct. Cust. Appls. 166, T.D.

          36489 (1916), the court stated:

               That the Congress intended to distinguish between

               equipment and the vessel itself is apparent from a

               reading of the two subsections above quoted.  The

               line of distinction between equipment and the

               vessel is somewhat difficult to mark.

               The question was considered by the Board of Naval

               Construction, and their report in part reads as

               follows:

               Equipment, used in a general sense, may be defined

               as any portable thing that is used for, or

               provided in, preparing a vessel whose hull is

               already finished for service.  It is the furniture

               of whatsoever nature which is put into a finished

               ship in equipping her.  The Queen's Regulations

               and Admiralty Instructions give the following

               definition: "Equipment, in relation to a ship,

               includes the furnishing a ship with any tackle,

               apparel, furniture, provisions, arms, munitions,

               or stores, or any other thing that is used in or

               about a ship for the purpose of fitting or

               adapting her for the sea or for naval service."

               In estimating the displacement of a ship naval

               constructors use the term "hull and fittings" in

               contradistinction to "equipment," the fittings of

               the hull being understood to be any permanent

               thing attached to the hull which would remain on

               board were the vessel to be laid up for a long

               period.

               Adopting these definitions, the board is of the

               opinion that the term "equipment" would not

               include donkey engines, pumps, windlasses, steam

               steerers, and other machinery but that it would

               include anchors, chain cables, boats, life-saving

               apparatus, nautical instruments, signal lights,

               and similar articles.  

          In Ruling 105414 dated May 24, 1982, we stated:

               It should be noted that the fact that a change or

               addition of equipment is made to conform with a

               new design scheme, or for the purpose of complying

               with the requirements of statute or code, is not a

               relevant consideration.  Therefore, any change

               accomplished solely for these reasons, and which

               does not constitute a permanent addition to the

               hull and fittings of the vessel, would be dutiable

               under section 1466.

               Any new areas to the vessel, that is, bulkheads,

               permanent ballast, decks, staterooms, bars,

               storerooms. etc., are considered to be qualifying

               additions to the hull and fittings.  Likewise, the

               extension of existing services into new areas

               would also be free of duty.  This would include

               piping, air conditioning, ventilation, electrical

               service, glazing, etc., as well as final finishing

               for the new areas (such as painting).

               On the other hand, among the dutiable operations

               would be providing furniture for any of the areas

               (new and old); providing new electronic navigation

               equipment; providing new lifesaving apparatus ...

               providing computer apparatus... [Emphasis

               supplied.]

          In Memorandum 105807 dated December 28, 1982, we

          stated:

               The characterization of an article as vessel

               equipment, as opposed to fittings or

               hull/structural parts, is manifestly difficult in

               cases where the article has many of the attributes

               of both classes cited in the leading cases.  For

               example, because a vessel pitches and rolls when

               at sea all radio gear is securely fastened, yet is

               classified as equipment even when such articles

               are usually too large to be considered (in

               ordinary parlance) "portable".  [Emphasis

               supplied.]

               [End of excerpt from Ruling 113798.]

     It is our determination that Ruling 113798 and the rulings

cited therein are applicable to the radar system and the

satellite communications system ruled upon in Ruling 111425.

     Accordingly, the radar system and the satellite

communications system ruled upon in Ruling 111425 are dutiable as

vessel equipment under 19 U.S.C. 1466.   

HOLDING:

     The radar system and the satellite communications system are

dutiable as vessel equipment under 19 U.S.C.  1466.

     Ruling 111425 is revoked.

                              Sincerely,

                              Jerry Laderberg

                              Chief,

                              Entry Procedures and Carriers

Branch

