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RE:   Country of origin marking of glassware; clarification of

New York Ruling                      A83256

     This is in reference to a letter dated August 30, 1996, from

Sandler, Travis & Rosenberg, on behalf of Princess House, Inc.,

requesting a clarification of New York Ruling Letter A83256 (NY

A83256), dated May 22, 1996, concerning country of origin marking

of certain glassware.  The record reflects that the merchandise

is currently being entered into the U.S.

FACTS:

     The merchandise is sold at home demonstration parties in the

U.S.  According to the facts as reported in NY A83256, the party

hostess removes the boxes containing the articles from the

cartons in which they are packed and then sells the articles to

consumers in these boxes, which are marked with the country of

origin.  In that ruling, we held that the articles of glass which

are sold at home demonstration parties are excepted from the

individual marking requirements of section 304, Tariff Act of

1930, as amended (19 U.S.C. 1304), provided Customs is satisfied

that the ultimate purchaser of the articles will receive the

goods in a container which is marked with the country of origin. 

See 19 CFR 134.32(d).   

     In our response to counsel for the importer, we also stated

the following:

            The marking of the boxes will be acceptable only if

your client

            furnishes proof at the time of entry which indicates

that the 

            merchandise is sold to the ultimate purchasers in the

marked

            boxes.  Your client must submit proof of his claim

that the 

            products are sold exclusively to consumers at home

demonstration 

            parties and that all products are sold to these

consumers in the
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            marked boxes.  This proof must be furnished to the

port director 

            at the port of entry.  The port director must be

satisfied that the

            ultimate purchaser will receive the marked boxes.

     The importer is of the opinion that this condition imposed

by NY A83256 is mandated neither by statute or regulation, and

accordingly, the ruling should be modified by deleting this

language requiring such proof of sale.  The importer states that

the only proof which could be offered is contained in the

original ruling request, which sets forth the facts of the

transactions.  In addition, the importer notes that the facts as

reported in NY A83256 are inaccurate for the reason that the

products are not sold when they are received, but rather are sold

beforehand through orders placed at the home distribution

parties.  When the orders are filled, the goods are shipped in

the individually marked containers to the party hostess who then

distributes them to the customers in the boxes which indicate

product name and/or model number and country of origin.     

ISSUE:

     Whether the glassware will be excepted from the individual

country of origin marking requirements based upon the marking of

its immediate container.

LAW AND ANALYSIS:

      Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every article of

foreign origin imported into the U.S. shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as the

nature of the article (or container) will permit, in such a

manner as to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article.   

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.32(d), Customs Regulations (19 CFR

134.32(d)), provides that articles for which the marking of the

containers will reasonably indicate the origin of the articles

are exempt from the requirement of individual country of origin

marking. 

     Based on the stated facts, Customs found in NY A83256 that

the ultimate purchaser receives the glass products in the boxes

properly marked with the country of origin.  Therefore, section

134.32(d) will be applicable and the articles will be 
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exempt from the individual marking requirements.  

     However, the concerned Customs officer at the port through

which entry is made may request additional information through

various means, such as a Customs Form (CF) 28, with respect to

any matter related to proper entry of the merchandise including

country of origin marking.  It is noted in this regard that

importers have an obligation to provide information to the

appropriate Customs officer to correct any statements made in an

entry that are untrue or incorrect.  See 19 U.S.C. 1485(a)(3) and

(4).  

     Accordingly, as applied to the instant case, the concerned

Customs officer at the time of entry may request additional

information that the facts as represented in the ruling have not

changed and that the glassware is sold to the ultimate purchasers

in the marked boxes.  The making of such request for additional

information upon entry is within the discretion of the port

director.  However, in order to avoid delays in the release of

imported goods, it is to the importer's benefit to be prepared,

prior to importation, to provide proof of the facts upon which

the marking exception has been  based.  

     Therefore, in view of the foregoing circumstances, the

statement in NY A83256 that certain unspecified information be

furnished at the time of entry in support of the representations

of fact, is unnecessary.  Importers may rely on Customs

administrative rulings issued pursuant to 19 CFR Part 177 only to

the extent that the facts presented therein accurately reflect

the import transaction.   As noted, however, additional

information related to the transaction may be requested by the

concerned Customs officer at the involved port if questions arise

as to the factual basis for the decision.

HOLDING:

     Glassware sold through orders placed at home demonstration

parties and delivered to the ultimate purchasers in boxes

properly marked with the country of origin are excepted from the

individual marking requirements pursuant to 19 U.S.C.

1304(a)(2)(D) and 19 CFR 134.32(d).  However, the statement in NY

A83256 that the importer must provide additional unspecified

evidence of the transactions at each port of entry in support of

representations that the ultimate purchasers will receive the

articles in gift boxes is unnecessary as it is within the

discretion of the local ports to specify what is needed to

support facts presented in the entry and in Customs 
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rulings, including those rulings relating to country of origin

marking requirements.

     Therefore, NY A83256 is clarified by deleting the condition

which requires the importer to provide, prior to request from the

local ports, additional evidence to support the facts stated in

the ruling.  In addition, the facts stated in NY A83256 are

clarified to reflect that the glassware is sold to customers on

orders made at the time of home demonstration parties prior to

when the merchandise is actually imported.

     Please provide a copy of this decision to Sandler, Travis &

Rosenberg, P.A., at 

5200 Blue Lagoon Drive, Miami, Florida, 33126-2022.               

                                                Sincerely,

                                                John Durant,

Director

                                                Tariff

Classification Appeals Division

