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CATEGORY: MARKING

James J. Parks, Esq.

Gabrian & Parks

2525 Telegraph, Suite 302

Bloomfield Hills, MI 48302

RE:  Country of origin marking requirements for imported

     gauges; OEM; replacement parts; ultimate purchaser;

     container marking 

Dear Mr. Parks:

     This is in response to your letter dated October 3,

1996, to U.S. Customs in New York, requesting a ruling on

behalf of H.O. Trerice Co. ("Trerice"), concerning the

country of origin marking requirements for imported gauges. 

Samples and pictures were submitted with your request.

FACTS:

     It is stated that Trerice intends to import several

types of pressure gauges for sale in the U.S. to original

equipment manufacturers ("OEMs") and to replacement part

customers.  Based upon the pictures submitted, the dial face

of each gauge will contain the name "H.O. Trerice Co" or

"Trerice"and will not contain any geographical references. 

Trerice does not intend to mark the gauges themselves with

their country of origin, but only wishes to mark the

container in which they are packed with the country of

origin information similar to the situation presented in

Headquarters Ruling Letter (HRL) 558638 dated November 18,

1994.  The container Trerice wishes to use, whether selling

to an OEM or to a replacement part customer, is a plain

brown box measuring approximately 5 x 5 x 1 1/4 inches.  The

sample submitted is labeled by means of a sticker, measuring

4 « x 2 inches, wrapped around the side and top of the box,

and indicates the country of origin and gauge specification

information.   

     Additionally, you have submitted a container, measuring

approximately 3 « x 3 x 1 « inches, with a country of origin

marking on the top flap along with the gauge's

specifications.  Another container you have submitted,

measuring approximately 5 x 5 x 2 inches, is a plain white

box with a small gold sticker, measuring « x 1/4 inch,

placed on the top of the box indicating the country of

origin, while the gauge's specifications are on the side of

the box.

ISSUE:

     What are the country of origin marking requirements for

the imported gauges which are sold to OEMs and replacement

part customers in the U.S.?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C. 1304), provides that unless excepted, every article

of foreign origin imported into the U.S. shall be marked in

a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently

as the nature of the article (or its container) will permit,

in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in

the U.S. the English name of the country of origin of the

article.  Congressional intent in enacting 19 U.S.C. 1304

was "that the ultimate purchaser should be able to know by

an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident

purpose is to mark the goods so that at the time of purchase

the ultimate purchaser may, by knowing where the goods were

produced, be able to buy or refuse to buy them, if such

marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A. 297 at 302; C.A.D. 104

(1940).  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134),

implements the country of origin marking requirements and

the exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     In Headquarters Ruling Letter (HRL) 558638 dated

November 18, 1994, Customs determined that when imported

gauges were sold to OEMs, either the gauges or the outside

container in which the gauges were packed could be marked

with the gauges' country of origin.  When imported gauges

were sold to replacement part customers, HRL 558638

determined that either each gauge could be individually

marked and/or each container in which the gauges were packed

could be marked with the country of origin of the gauge in

accordance with the marking requirements of 19 U.S.C. 1304

and 19 CFR Part 134.   

     HRL 558638 also considered two boxes, similar to the

ones submitted in this case. The first box was a plain white

box containing the country of origin marking of the gauge on

the flap of the box, along with product information.  The

words "Made in China", printed on the top flap of the box,

were in black 6 point lettering.  Other product information,

such as the part number, the rated PSI of the gauge,

diameter of the gauge dial and type of socket threading also

appeared on the top flap above the country of origin

marking.  No other markings appeared on the box.  HRL 558638

found that the country of origin marking was conspicuous,

permanent and legible in satisfaction of the marking

requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.  The

origin marking "Made in China" was easy to find and read and

was located in a place where an ultimate purchaser would

look and find the marking since other product information,

such as the PSI of the gauge and diameter of the dial was

printed on the same flap directly above the country of

origin.

     The other type of box considered in HRL 558638

contained the same country of origin and product description

information on the flap, but also was printed with the

trademark and trade names of Ametek, U.S. Gauge.  The words

"Made in China" were printed on the top flap of the box in

black 6 point lettering.  Other product information, such as

the part number, the rated PSI of the gauge, diameter of the

gauge dial and type of socket thread also appeared on the

top flap.  The company's name appeared on the bottom of all

four sides of the box, and directly below the company's

name, on the front and bottom panel of the box, U.S. Gauge's

trade name "U.S. Gauge Division" was printed in white 8

point lettering (over a blue background).  HRL 558638

determined that the trademark "U.S. Gauge" printed on the

bottom of the front and back panels of the box triggered the

special marking requirements of 19 CFR 134.47, but that the

marking "Made in China" appearing on the top flap of the

box, directly below other product information, was

conspicuous, permanent and legible and satisfied the marking

requirements of 19 CFR 134.47.  

     HRL 558638 also considered whether it was acceptable to

mark the two different styles of boxes with the country of

origin of the gauges in lieu of marking the gauges

themselves.  Referring to 19 U.S.C. 1304 (a)(3)(D) and 19

CFR 134.32(d), which provides that an article may be

excepted from marking if the marking of a container of such

article will reasonably indicate the origin of such article,

HRL 558638 determined that if Customs is satisfied that the

gauges will remain in the cardboard boxes until they reached

the ultimate purchaser and if the boxes were marked in the

manners described above, the individual gauges would be

excepted from marking under these provisions. 

     Similarly, we find that the ultimate purchasers in this

case are the OEMs or replacement part customers.  Trerice

proposes to use a plain brown box which will contain a

sticker wrapped across one side panel and a portion of the

top of the box.  While the country of origin marking is on

the top of the box and the gauge's specifications are on the

side of the box, since this information is on the same

sticker and the marking is in approximately 9 point

lettering, we find the marking to be conspicuous, permanent,

and legible.  You have also submitted other containers, but

you indicate that Trerice will not be using these boxes. 

Accordingly, we cannot issue you a ruling regarding the

acceptability of the labeling on these boxes as it would be

hypothetical in nature.  However, we note that as to the

container with the words "U.S. Gauge Division" on box, this

container appears to be identical to the one discussed in

HRL 558638 and determined to meet the requirements of 19

U.S.C. 1304.  As to the white plain box submitted, it is our

opinion that while the country of origin label is on the top

flap of the box where it would be seen once the box is

opened, the sticker should be larger, especially since it is

not on the same side as the other information printed about

the gauge.  Additionally, we note that because of the smooth

shiny finish of the box, this type of sticker does not

adhere well to the box.   

     Lastly, you have indicated that the gauges will reach

the ultimate purchaser in these marked boxes.  As held in

HRL 558638, if the port director is satisfied that the

gauges will remain in the boxes until they reach the

ultimate purchaser and if the plain brown box is marked in

the manner described above, the individual gauges may be

excepted from marking under 19 CFR 134.32(d), especially

since you state that the gauges themselves will only contain

the words "H.O. Trerice" or "Trerice".

HOLDING:

     Based upon the information and samples presented, the

ultimate purchasers of the imported gauges will be the OEMs

and replacement part customers.  Therefore, for the imported

gauges sold to OEMs, the gauges will be excepted from

individual country of origin marking provided the outermost

container is marked with the country of origin of the gauges

and the port director is satisfied that the gauges will

reach the OEMs in these marked containers.  Furthermore,

imported gauges sold as replacement parts and packaged in

the plain brown cardboard boxes marked with the country of

origin as described above, are excepted from individual

country of origin marking, provided the port director is

satisfied that the gauges will remain in these marked boxes

until they reach the ultimate purchasers of the gauges.  

     A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time the goods are entered.  If

the documents have been filed without a copy, this ruling

should be brought to the attention of the Customs officer

handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   John Durant, Director

                                   Tariff Classification

Appeals Division

