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CATEGORY: Marking

Marilyn-Joy Cerny, Esq.

Global Customs & Trade Specialists

427 Little Britain Road

New Windsor, NY 12553

RE:  Country of origin marking for steak knives; container

     marking; samples; 19 CFR 134.32(d); 19 CFR 134.26

Dear Ms. Cerny:

     This is in reference to your letter of November 26,

1996, requesting a ruling on behalf of Tramontina USA,

Inc. ("Tramontina"), concerning the country of origin

marking requirements for imported steak knives. 

FACTS:

     It is stated that Tramontina imports steak knives for

its client, Seneca-Delco Corp. ("Seneca").  It is stated

that Seneca sells flatware and chinaware expressly and

exclusively to institutional buyers, such as restaurants,

hotels, airlines, nursing homes, and hospitals.  It is

also stated that Seneca sells the imported knives either

directly to institutional customers or to distributors,

such as restaurant supply companies, who sell the

merchandise exclusively to food service institutions.  

     It is stated that the knives are packaged overseas in

immediate containers holding one dozen individual utensils

of the same type.  The immediate containers are then

packaged overseas in master shipping cartons holding

multiple dozens (usually 30-50 dozen) of the same type of

knives.  Both the immediate containers and master shipping

cartons are marked with the country of origin.  After

importation, it is stated that Seneca ships the knives to

its customers or distributors.  In rare instances, Seneca

opens the outermost shipping container to fulfill orders

requiring less than a full container.  However, it is

stated that the immediate containers are never opened

because Seneca does not sell its utensils in quantities of

less than one dozen. 

     In addition, it is stated that Seneca shows some of

the knives to prospective buyers for purposes of

soliciting sales.  It is stated that these articles will

not be sold, distributed or given away to U.S. companies. 

Seneca received Headquarters Ruling Letter (HRL) 559398

dated October 25, 1995, and it is stated that HRL 559398

involved a similar pattern of importation except that in

this instance Tramontina, rather than Seneca, is the

importer. 

ISSUE:

     Whether the steak knives may be excepted from

individual country of origin marking.

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930,

as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless

excepted, every article of foreign origin (or its

container) imported into the U.S. shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as

the nature of the article (or its container) will permit,

in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser

in the U.S. the English name of the country of origin of

the article.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part

134), implements the country of origin marking

requirements and exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     Section 134.1(d), Customs Regulations, defines

"ultimate purchaser" as generally the last person in the

U.S. who will receive the article in the form in which it

was imported.  It is contended that the institutional

buyers are the ultimate purchasers of the steak knives,

and since this merchandise will be received by the

institutional buyers in properly marked containers, the

steak knives are not required to be individually marked.  

     Pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR

134.32(d), an exception from individual marking is

applicable where the marking of a container of such

article will reasonably indicate the origin of the

article.  This exception is normally applied in cases

where the article is imported in a properly marked

container and Customs officials at the port of entry are

satisfied that the ultimate purchaser will receive it in

the original unopened marked container.  Relevant factors

regarding whether an article is likely to remain in its

original container include the chain of distribution, the

type of container, and the nature of the article.

     Special marking requirements for knives and forks are

set forth at 19 CFR 134.43(a), which require them to be

marked by means of die stamping, cast-in-mold lettering,

etching, engraving, or by affixing metal plates to the

article.  However, these requirements have been construed

to be subject to the general exception from individual

country of origin marking provided at 19 U.S.C.

1304(a)(3)(D) -- if the marking of the container will

reasonably indicate its country of origin.  See

Headquarters Ruling Letter (HRL) 734154 dated August 19,

1991.

     The facts of this case are similar to HRL 559398,

where Customs excepted flatware and chinaware imported by

Seneca from individual country of origin marking because

the articles were sold to hotels, restaurants, and

institutions, and not at retail outlets.  The utensils

were also packed in immediate marked containers that held

one dozen of the same type of utensil.  The master

shipping cartons holding 30-50 immediate containers were

also marked.  Customs held that since there were no retail

purchasers and all of the imported flatware and chinaware

were packed in properly marked bulk containers, the

flatware and chinaware were excepted from individual

country of origin marking provided the Customs officials

at the port of entry were satisfied that the ultimate

purchasers received the flatware and chinaware in the

original unopened properly marked outer container.  In

those instances, where Seneca opened the outer boxes, it

was determined that the requirements of 19 CFR 134.26 had

to be satisfied. 

     HRL 559398 is incorporated herein by reference.  In

this case, however, Seneca is not the importer as in HRL

559398.  The steak knives will still only be sold to

institutional users either directly or through

distributors who sell to institutional users.  Therefore,

since the institutional users are the ultimate purchasers

of the steak knives, these articles may be excepted from

individual country of origin marking pursuant to 19 CFR

134.32(d) as long as Customs officials at the port of

entry are satisfied that the ultimate purchasers receive

the steak knives in the original unopened properly marked

outer container.  Furthermore, if the outer boxes are

opened, the requirements of 19 CFR 134.26 must be

satisfied.  

     Section 134.26(a), Customs Regulations {19 CFR

134.26(a)}, provides in pertinent part that:

     If an imported article subject to these requirements

     is intended to be repacked in retail containers (e.g.

     blister packs) after its release from Customs

     custody, or if the port director having custody of

     the article, has reason to believe that such article

     will be repacked after its release, the importer

     shall certify to the port director that: ... (2) if

     the article is intended to be sold or transferred to

     a subsequent purchaser or repacker, the importer

     shall notify such purchaser or transferee, in

     writing, at the time of sale or transfer, that any

     repacking of the article must conform to these

     requirements.

Paragraph (d) of that section specifies the notice that

shall be given to the subsequent purchaser or repacker.  

     Accordingly, as it is evident that Tramontina sells

the knives to Seneca, and Seneca may open the outer

container in order to fulfill smaller orders, Tramontina,

as the importer, shall file a certification with the port

director as indicated in 19 CFR 134.26(a), and shall

provide a notice to Seneca, as indicated in 19 CFR

134.26(d).  Additionally, if Seneca sells the knives to

institutional buyers through distributors, Seneca shall

also provide the notice indicated in 19 CFR 134.26(d) to

its distributors informing them of the marking

requirements.  If the Customs officials at the port of

entry are satisfied that the ultimate purchasers (i.e.,

the institutional buyers) receive the knives in properly

marked containers, the knives may be excepted from

individual marking pursuant to 19 CFR 134.32(d). 

     In regard to the steak knives which Seneca intends to

show to prospective buyers for the purposes of soliciting

orders, and which will not be sold, distributed, or given

away, in HRL 559398 it was determined that if the imported

flatware and chinaware were only used by Seneca as samples

to solicit orders from prospective buyers, the flatware

and chinaware could be excepted from marking pursuant to

19 CFR 134.32(d) since Seneca was the ultimate purchaser,

and, as the importer, Seneca received the flatware and

chinaware in properly marked containers.  In this case,

Seneca is not the importer.  Accordingly, the knives may

only be excepted from individual marking pursuant to 19

CFR 134.32(d) if the Customs officials at the port of

entry are satisfied that the ultimate purchaser (i.e.,

Seneca) receives the knives in properly marked containers. 

Since the outer bulk containers are marked and it is

indicated that Tramontina does not repack the knives, it

appears likely that an exception from individual marking

under 19 CFR 134.32(d) may be allowed. 

HOLDING:

     Based on the facts presented, the institutional users

are the ultimate purchasers of the imported steak knives. 

Therefore, the knives may be excepted from individual

country of origin marking pursuant to 19 CFR 134.32(d) as

long as Customs officials at the port of entry are

satisfied that the ultimate purchasers receive the knives

in properly marked containers.  If Tramontina sells the

knives to Seneca, who may open the outer boxes, the

requirements of 19 CFR 134.26 must be satisfied. 

Additionally, the knives may also be excepted from marking

pursuant to 19 CFR 134.32(d) if they are only used as

samples to solicit orders from prospective buyers, and if

the Customs officials at the port of entry are satisfied

that the ultimate purchaser (i.e., Seneca) receives the

knives in properly marked containers.

     A copy of this ruling letter should be attached to

the entry documents filed at the time the goods are

entered.  If the documents have been filed without a copy,

this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Tariff Classification Appeals

Division

