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CATEGORY: Marking

Lawrence R. Pilon, Esq.

Hodes & Pilon

33 North Dearborn, Suite 2204

Chicago, IL 60602-3109

RE:  Country of origin marking for surgical pack wrappers;

     container; repacking; 19 CFR 134.26

Dear Mr. Pilon:

     This is in reference to your letter of January 10,

1997, requesting a ruling on behalf of Medline Industries,

Inc. ("Medline"), concerning the country of origin marking

requirements for surgical pack wrappers and their

containers.  A sample of a surgical pack wrapper was

submitted.

FACTS:

     The article at issue is a surgical pack wrapper

(hereinafter "wrappers").  It is stated that Medline will

import the wrappers in bulk, repack them in containers, and

sell them exclusively to hospitals and surgical centers. 

The wrappers are used by surgical and medical staff during

surgical procedures to protect against contamination from

airborne contaminants and bodily fluids.  Medline wishes

only to mark the outside container in which the wrappers

are repacked.

ISSUE:

     What are the country of origin marking requirements of

the wrappers at issue? 

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930,

as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless

excepted, every article of foreign origin (or its

container) imported into the U.S. shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly and permanently as

the nature of the article (or its container) will permit,

in such a manner as to indicate to the ultimate purchaser

in the U.S. the English name of the country of origin of

the article.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part

134) implements the country of origin marking requirements

and exceptions of 19 U.S.C. 1304.  

     The first question that must be resolved is who is the

ultimate purchaser of the imported wrappers.  Section

134.1(d), Customs Regulations {19 CFR 134.1(d)}, defines an

ultimate purchaser as "generally the last person in the

U.S. who will receive the article in the form in which it

was imported."  In C.S.D. 88-126 (August 11, 1988), Customs

determined that the ultimate purchaser of patient

identification bracelets, used on patients when they were

admitted to hospitals, was the hospital and not the

patient.  Similarly, in this case, it is stated that the

wrappers will be sold exclusively to hospitals for use

during surgical procedures.  Accordingly, we find that the

hospitals will be the ultimate purchasers of the wrappers.

     The second question to be resolved is whether it is

sufficient to only mark the outside container in which the

wrappers are repackaged.  Section 134.32(d), Customs

Regulations {19 CFR 134.32(d)}, excepts an article from

marking if its container will reasonably indicate the

origin of the article.  In C.S.D. 89-56 (December 21,

1988), Customs considered surgical towels which were

washed, folded, and placed in individual packages after

importation.  Customs determined that it was not necessary

to mark the individual surgical towels, but that it was

appropriate to only mark the package in which the towels

were packed with the country of origin of the towels.  

Similarly, in this case, it will be acceptable to only mark

the outside container in which the wrappers are packaged

with their country of origin, provided the ultimate

purchaser (the hospitals) receives the wrappers in these

properly marked containers.

     It is also stated that the wrappers are imported in

bulk and will be repacked after importation.  If the

wrappers are imported in properly marked bulk containers,

19 CFR 134.26 will apply, as the certification requirements

specified in that section are applicable to articles marked

with their country of origin, or to those articles which

are imported in properly marked containers.  The purpose of

19 CFR 134.26 is to ensure that the new container in which

the article is repacked contains the country of origin of

the article.

     Section 134.26, Customs Regulations (19 CFR 134.26),

provides in pertinent part that:

     If an imported article subject to these requirements is

     intended to be repacked in retail containers ... after

     its release from Customs custody, or if the port

     director having custody of the article, has reason to

     believe such article will be repacked after its

     release, the importer shall certify to the port

     director that:  (1) If the importer does the repacking,

     he shall not obscure or conceal the country of origin

     marking appearing on the article, or else the new

     container shall be marked to indicate the country of

     origin of the article in accordance with the

     requirements of this part....

Therefore, this procedure may be used if the container in

which the wrappers are packed is properly marked with the

wrapper's country of origin.  If the wrappers are not

imported in properly marked bulk containers and the

wrappers also are not individually marked, then the

procedures of 19 CFR 134.34(a) shall be used.  Please note

that only 19 CFR 134.26(a) provides that the certification

statement may be submitted in blanket form to cover all

importations of a particular product for a given period.  

     Since a sample of the container in which the wrappers

will be repackaged was not submitted, we cannot comment

upon the acceptability of its marking.  However, please

note that if the name of a locality other than the

wrapper's country of origin is on the container, the

requirements of 19 CFR 134.46 must be satisfied.

HOLDING:

     Based on the facts presented, the wrappers may be

excepted from marking pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D)

and 19 CFR 134.32(d) and only the outer container in which

the wrappers are packed must be marked with the country of

origin of the wrappers, as the ultimate purchaser of the

wrappers is the hospital to which the wrappers are sold. 

Furthermore, the wrappers may be repackaged after their

release from Customs custody if the requirements of 19 CFR

134.26 are satisfied, provided the wrappers are imported in

properly marked bulk containers.  The requirements of 19

CFR 134.26 will be satisfied if the wrappers are imported

in properly marked containers, and Medline repackages the

wrappers in properly marked containers. 

     A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time the goods are entered. 

If the documents have been filed without a copy, this

ruling should be brought to the attention of the Customs

officer handling the transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Tariff Classification Appeals

Division

