                             HQ 560318

By Facsimile 011-852-2891-8127

March 25, 1997                   

MAR-02 RR:TC:SM 560318 MLR

CATEGORY: Marking

Mr. Alex Leung

Andrea ANC Manufacturing Inc.

Room 208, Seaview Estate

2-8 Watson Road

Hong Kong

RE:  Country of Origin Marking; headset; conspicuous;

     ultimate purchaser

Dear Mr. Leung:

     This is in reference to your facsimile of February 20,

1997, requesting a ruling concerning the country of origin

marking on certain headsets.  A sample was submitted with

your request.

FACTS: 

     The article at issue is a headset.  The headset consists

of an earpiece, a speaker piece, and a long black wire which

splits into two separate plastic input plugs at the end of

the wire.  One plug is green and the other plug is black, and

both are approximately 1 « inch long.  The black plug

contains the marking "China" in black raised print, measuring

approximately 1/4 x 1/16 inch.  The headset itself contains

the words "Andrea NC-50" just above the earpiece.  It is

stated that the headsets are packaged in clear plastic bags

and will be sold to computer manufacturers or system

integrators who include the headsets as part of their systems

sold to the general public. 

ISSUE:

     Whether the country of origin marking on the black plug

of the headset is sufficiently legible and conspicuous to

satisfy the requirements of 19 U.S.C. 1304.

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304), provides that unless excepted,

every article of foreign origin imported in the U.S. shall be

marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and

permanently as the nature of the article (or its container)

will permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the U.S. the English name of the country of

origin of the article.  Congressional intent in enacting 19

U.S.C. 1304 was "that the ultimate purchaser should be able

to know by an inspection of the marking on the imported goods

the country of which the goods is the product.  The evident

purpose is to mark the goods so that at the time of purchase

the ultimate purchaser may, by knowing where the goods were

produced, be able to buy or refuse to buy them, if such

marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co. Inc., 27 CCPA 297, 302, C.A.D. 104 (1940). 

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134),

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304.  The marking must survive

normal distribution and store handling, and the ultimate

purchaser in the U.S. must be able to find the marking easily

and read it without strain.  19 CFR 134.41(b).  

I.   Ultimate Purchaser

     The ultimate purchaser is defined as generally the last

person in the U.S., who will receive the article in the form

in which it was imported.  19 CFR 134.1(d).  You state that

the headsets will be sold to computer manufacturers or system

integrators who include the headsets as part of their systems

sold to the general public.  In Headquarters Ruling Letter

(HRL) 734560 dated July 20, 1992, Customs considered a

telephone set consisting of a base unit, a handset, a handset

cord, and a cord to connect the telephone to the jack.  It

was determined that either each component had to be

separately marked with its country of origin, or the

components could be excepted from individual marking pursuant

to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) as long as the customs officials

at the port of entry were satisfied that the ultimate

purchaser, i.e., the retail buyer, received the set in a

carton which correctly and conspicuously contained the

marking of each of the components, such as "Telephone base

made in (name of country); Handset made in (name of country);

Transformer made in (name of country); Line Cord made in

(name of country)", or similar language.

     In this case, although you have not provided any

information on the systems of your distributors, we find that

if the computer manufacturers or system integrators sell the

headsets to the general public as part of a set, then the

ultimate purchaser of the set will be the person buying the

set at retail.  Therefore, the person buying the headset at

retail will have to be advised of the origin of the headset. 

Accordingly, the next question to be resolved is whether the

marking on the headset on the black plug is conspicuous.

II.  Conspicuous and Legible

     In HRL 733940 dated October 24, 1991, Customs considered

certain factors in determining if the country of origin

marking on an article was conspicuous within the meaning of

19 CFR 134.41 and 19 U.S.C. 1304.  Among the factors

considered was the size of the marking, the location of the

marking, whether the marking stood out, and the legibility of

the marking.  The size of the marking had to be large enough

so that the ultimate purchaser could easily see the marking

without strain.  The location of the marking had to be in a

place on the article where the ultimate purchaser could

expect to find the marking or where it could be easily

noticed from a casual inspection.  Whether the marking stood

out was dependent on where it appeared in relation to other

print on the article and whether it was in contrasting

letters to the background.  The legibility of the marking

concerned the clarity of the letters and whether the ultimate

purchaser could read the letters of the marking without

strain. 

     In this case, we find that the marking on the black plug

is not conspicuous.  The print is in black print against a

black background and the marking is at the end of the

headset's wire and not on the main part of the headset near

the words "Andrea NC-50".  Because the marking is not at a

location where it normally would be found, we find that the

size of the print is also too small.  

     You question whether it will be appropriate to mark the

plastic bag in which the headset is sold to the computer

manufacturers and system integrators.  In HRL 734560, Customs

determined that marking the plastic sleeve in which some of

the components were shipped, instead of the component itself,

would not suffice because the sleeve was removed at the time

the components were assembled.  In HRL 734541 dated October

8, 1992, Customs considered various factors in discussing

whether an article is likely to remain in its original

container.  These factors included the chain of distribution,

the type of container, and the nature of the article.  In

this case, although you have not indicated whether the

headsets will be removed from their plastic packaging by the

computer manufacturers and system integrators, we find that

it is likely that the headsets will be removed from their

plastic packaging.  Therefore, rather than marking the

plastic packaging, the headsets should be marked with their

country of origin on the main portion of the headset, such as

near the words "Andrea NC-50" in a contrasting color.  

     In the alternative, you may distribute the headsets to

the computer manufacturers and system integrators in a

properly marking container (i.e., a carton) and follow the

certification requirements of 19 CFR 134.26.  This section

provides in pertinent part that:

     If an imported article subject to these requirements is

     intended to be repacked in retail containers ... after

     its release from Customs custody, or if the port

     director having custody of the article, has reason to

     believe such article will be repacked after its release,

     the importer shall certify to the port director that:

     (2) if the article is intended to be sold or transferred

     to a subsequent purchaser or repacker, the importer

     shall notify such purchaser or transferee, in writing,

     at the time of sale or transfer, that any repacking of

     the article must conform to these requirements. 

Additionally, the requirements of 19 CFR 134.26(d) must be

satisfied.  This section provides that if the article is sold

or transferred to a subsequent purchaser or repacker, a

notice shall be given to the purchaser or repacker informing

him of the marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR

Part 134.  

     Accordingly, if you do not wish to individually mark the

headsets and since you cannot assure Customs that the

distributors will not remove the headsets from their plastic

packaging, you should file a certification with the port

director as indicated in 19 CFR 134.26(a), and provide a

notice to the computer manufacturers and system integrators,

as indicated in 19 CFR 134.26(d).  If the Customs officials

at the port of entry are satisfied that the ultimate

purchasers (i.e., retail buyer) will receive the headsets in

properly marked containers, the headsets may be excepted from

individual marking pursuant to 19 CFR 134.32(d). 

HOLDING:

     On the basis of the information and sample submitted,

the ultimate purchaser of the headsets will be the person

purchasing the headsets as part of a set.  The marking on the

plug at the end of the cord on the headset is not

conspicuous.  Therefore, the headsets should be marked in a

contrasting color on the main portion of the headset, or the

headsets must be packaged in a properly marked container and

the procedures of 19 CFR 134.26 shall be followed.  If the

Customs officials at the port of entry are satisfied that the

ultimate purchasers (i.e., retail buyer) will receive the

headsets in properly marked containers, the headsets may be

excepted from individual marking pursuant to 19 CFR

134.32(d). 

     A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time the goods are entered.  If

the documents have been filed without a copy, this ruling

should be brought to the attention of the Customs officer

handling the transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Tariff Classification Appeals

Division

