                                       HQ 560565

August 13, 1997
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CATEGORY: MARKING

Area Port Director

U.S. Customs Service

P.O. Box 37260

Milwaukee, Wisconsin 53237

RE:  Application for Further Review (AFR) of Protest Number 3701-97-100032 concerning     the country of origin marking for cut

away seats in a bubble wrap; containers; sealed   plastic  bags;

19 CFR 134.32(d)

Dear Mr. Director:

     This is in response to your memorandum dated July 8, 1997,

forwarding the AFR of Protest Number 3701-97-100032 timely filed

by M.E. Dey & Co. on behalf of the importer, Smith & Nephew

Rolyan, Inc., regarding the country of origin marking for a cut

away seat.  A sample of the product accompanied the AFR file.

FACTS:

     The subject merchandise are cut away seats made in the

United Kingdom.  We understand that the seats are typically sold

to nursing homes and hospitals.  The sample is enclosed in a

bubble wrap.  A paper sticker label is placed on the top of the

bubble wrap which reads "UK ORIGIN" in bold black letters.  The

part number is printed below the origin marking on the paper

sticker label.  The sample seat is not marked.  The Customs

inspector and import specialist who handled the importation have

informed us that the importer sells the seats to its customers in

bubble wrap without a box.  The seats subject to this protest

were enclosed in bubble wrap, which was merely taped closed. 

Your office has informed us that in subsequent shipments of the

seats the plastic bubble wrap was sealed, and as a result, it was

determined that the country of origin marking was acceptable for

these shipments. 

ISSUE:

     Is the marking appearing on a paper sticker attached to the

plastic bubble wrap, which is closed by tape, sufficient to

indicate the country of origin of the cut away seat?

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.

1304) provides that, unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was that the ultimate purchaser should be

able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  "The

evident purpose is to mark the goods so that at the time of

purchase the ultimate purchaser may, by knowing where the goods

were produced, be able to buy or refuse to buy them, if such

marking should influence his will."  United States v.

Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A. 297 at 302 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin and  marking requirements and exceptions of

19 U.S.C. 1304.  Section 134.32(d) provides that if the marking

of the containers will reasonably indicate the origin of the

enclosed imported articles, then the articles themselves need not

be individually marked.  This exception is applicable in cases

where the article is imported in a properly marked container and

Customs officials at the port of entry are satisfied that in all

reasonably foreseeable circumstances the ultimate purchasers will

receive the article in its original, unopened and properly marked

container.

     In C.S.D. 90-17, sunglasses that were not marked to indicate

their country of origin were imported for sale to retail

consumers in clear unsealed plastic bags which were marked with

the article's country of origin.  Although Customs noted that the

country of origin marking on the plastic bags was legible,

permanent, and conspicuous within the meaning of 19 U.S.C. 1304,

it found that the marking exception at 134.32(d) was inapplicable

to the sunglasses, as the plastic bags were not sealed.  Since

Customs was not assured that in all foreseeable circumstances the

sunglasses would reach the ultimate purchasers in their original

unopened marked containers, they had to be individually marked

with their country of origin, as required by 19 U.S.C. 1304.  

     HRL 734314 dated January 27, 1992, concerned checkbook

wallets and eyeglass/coin purses, which were individually

packaged in unsealed poly bags, imported into the U.S. for retail

sales by mail order.  We pointed out that because the poly bag

containers were unsealed and of a disposable type, i.e., flimsy

and plain, we were not convinced that they would always remain

with the articles until the articles reached the ultimate

purchaser.  Although the country of origin marking on the poly

bags was conspicuous for purposes of 19 U.S.C. 1304, we concluded

that the articles themselves must be conspicuously marked with

their country of origin, as no assurances were present that in

all foreseeable circumstances the articles would reach the

ultimate purchasers in their original unopened marked containers.

     In this instance, we agree with your assessment that the

plastic bubble wrap, which is merely taped closed, is not

permanently sealed and does not constitute a sealed container. 

If your office does not have assurances that in all reasonably

foreseeable circumstances the seats will reach the ultimate

purchaser in the properly-marked plastic bubble wrap, we concur

that the container exception from country of origin marking under

19 CFR 134.32(d) should not be permitted in this case. 

Accordingly, we conclude that the cut away seats subject to this

protest were not properly marked with their country of origin.

HOLDING:

     The protest is denied.  Because the plastic bubble wrap

enclosing the seats at issue is not sealed, we concur with your

assessment that the cut away seats would not in all foreseeable

circumstances reach the ultimate purchasers in the plastic bubble

wrap, and therefore the merchandise is not excepted from country

of origin marking under 19 CFR 134.32(d) by marking the bubble

wrap with a paper sticker.  Therefore, the cut away seats are not

legally marked.

     In accordance with section 3A(11)(b), Customs Directive 099

3550-065, dated August 4, 1993, this decision should be mailed by

your office to the protestant no later than sixty days from the

date of this letter.  Any reliquidation of the entry in

accordance with this decision must be accomplished prior to the

mailing of the decision.  Sixty days from the date of the

decision the Office of Regulations and Rulings will take steps to

make the decision available to Customs personnel via the Customs

Rulings Module in ACS, and to the public via the Diskette

Subscription Service, the Freedom of Information Act and other

public access channels.

                         Sincerely,

                          John Durant, Director

                          Tariff Classification Appeals Division

