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CATEGORY: MARKING

Mr. Irving L. Perlman

Executive Vice-President

Max L. Cowen' Stores Inc.

419 Mandeville Street

Utica, New York 13502

RE:  Country of origin marking for pencils imprinted with school

names and colors; marking     after importation, certification;

19 CFR 134.32(d); 19 CFR 134.34 

Dear Mr. Perlman:

     This is in response to your letter dated July 8, 1997,

addressed to the Chief, Metals and Machinery Branch National

Commodity Specialist Division, concerning the country of origin

marking requirements for pencils, which are imprinted with school

names and logos.  You request reconsideration of NY B85052 dated

June 18, 1997.  We have received samples of the pencils.

FACTS:

     Your company sells pencils, which are imprinted with school

names and logos.  The pencils are standard #2 pencils, which are

painted in various colors.  They are typically sold to schools,

which may in turn furnish the pencils to their students.  As

imported, the merchandise is completely finished as a pencil, but

contains no marking or printing on it.  In the United States,

your company will imprint the pencils with the name and logo of a

school.  You market the product as pencils, which are imprinted

with a school's colors.  You indicate that schools typically only

want to have their school colors on the pencils, and having

colors on the pencils other than the school colors would detract

from the product and render them less marketable.  Presently, you

are planning to bring in 12 different colors of pencils, and you

offer 6 different imprinting colors.

     You claim that because of the nature of the business, it

would be impractical and prohibitively expensive to mark the

pencils before importation.  If the pencils are marked at the

time of importation, you indicate that you would need to keep a

large inventory of pencils in different colors to ensure that the

color of the country of origin marking matches the other printing

that will be put on the pencils. You estimate that the inventory

carrying costs would comprise between 20 to 30 percent annually

of the total cost of the pencils.  An inventory of this size

would take about 3 to 4 years to sell, and would entail a greater

financial risk to your company. 

     Rather than having pencils marked with their country of

origin at the time of importation, you propose to mark the

pencils after importation by marking them at the same time they

are imprinted with the school names and in the same colors.  You

state that if the country of origin marking is applied at the

same time that the pencils are imprinted with the school names,

the size of the inventory that would be needed could be greatly

reduced.  You have also agreed to mark the containers in which

the pencils are imported with the country of origin of the

pencils.  Two samples were furnished.  The first sample is a blue

pencil, which is not imprinted.  The second sample is a red

pencil, which is imprinted with a store name in white lettering. 

The imprinted pencil also bears the marking "Indonesia"

immediately below the ferule.  In NY B85052, Customs ruled that

the pencils at issue must be marked "Made in Indonesia," at the

time of importation in a manner which is legible, conspicuous and

certain to reach the ultimate consumer.

ISSUE:

     May the pencils be marked with their country of origin after

importation? 

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930, as

amended (19 U.S.C. 1304) provides that, unless excepted, every

article of foreign origin (or its container) imported into the

U.S. shall be marked in a conspicuous place as legibly,

indelibly, and permanently as the nature of the article (or its

container) will permit, in such a manner as to indicate to the

ultimate purchaser in the U.S. the English name of the country of

origin of the article.  Congressional intent in enacting 19

U.S.C. 1304 was "that the ultimate purchaser should be able to

know by an inspection of the marking on the imported goods the

country of which the goods is the product.  The evident purpose

is to mark the goods so that at the time of purchase the ultimate

purchaser may, by knowing where the goods were produced, be able

to buy or refuse to buy them, if such marking should influence

his will."  United States v. Friedlaender & Co. 27 C.C.P.A. 297

at 302; C.A.D. 104 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134), implements

the country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  19 CFR 134.34 provides that an exception under 19

CFR 134.32(d) may be authorized in the discretion of the district

director for imported articles which are to be repacked after

release from Customs custody under the following conditions:

     (1) The containers in which the articles are repacked will

indicate the origin of the articles to an ultimate purchaser in

the United States.

     (2) The importer arranges for supervision of the marking of the containers by Custom officers at the importer's expense

or secures such verification, as may be necessary, by  certification and the submission of a sample or otherwise, of the

marking prior to the liquidation of the entry.

     In HRL 735292 (September 21, 1993), Customs indicated that

although the above provision sets forth the procedures to be

followed when unmarked imported articles are to be repacked into

marked containers after importation, these procedures are also

appropriate in other 

situations where there are practical problems in requiring

marking at the time of importation.  We noted that the purpose of

these procedures is to ensure that articles which are not

adequately marked at the time of importation due to practical

problems are properly marked after importation.  

     The analysis used in HRL 735292 was followed in HRL 735239,

January 28, 1994, which concerned imported hexagon shaped pencils

used at golf courses.  In that decision, we pointed out that

articles of foreign origin imported into the United States

normally must be marked with their country of origin at the time

of importation.  However in certain circumstances, Customs has

recognized that it may be permissible for articles to be marked

after importation.  In the case of the pencils involved in HRL

735292, because there was no way of knowing on which of the six

sides of the pencils the golf course name and other information

would be printed in the United States, we recognized that

requiring each pencil to be marked with its country of origin

before importation would result in a large number of pencils

having the county of origin marking obliterated by the printing

in the United States.  Therefore, we found that it was acceptable

for the pencils to be marked with their country of origin after

importation at the same time other information is printed on the

pencils, as long as the procedures set forth in 19 CFR 134.34 are

followed.

     We find that this case is similar to HRL 735239 because

there are practical problems in requiring the pencils to be

marked with their country of origin at the time of importation. 

We recognize that requiring marking at the time of importation

would require  keeping of a large inventory of pencils in various

colors, which would greatly increase the costs involved in

selling the pencils.  In addition, there appears to no way of

ensuring that the imprinting done in United States would not

interfere with the country of origin marking on the pencil.  We

note that if your proposal is followed, and the pencils are

marked after importation, they still would be marked before they

reach the ultimate purchaser in the U.S.  Accordingly, the

pencils may be marked with their country of origin after

importation, provided the procedures set forth in 19 CFR 134.34,

are followed and the port director at the port of importation is

satisfied that the pencils will reach the ultimate purchaser

marked with the country of origin.

HOLDING:

     Based upon the information provided, the pencils at issue

may be marked with their country of origin after importation and

at the same time that the school names and logos are imprinted,

provided that Customs officials at the port of importation are

satisfied that the pencils will reach the ultimate purchaser

properly marked and the provisions of 19 CFR 134.34 are

satisfied.  NY Ruling B85052, is hereby modified. 

     A copy of this ruling should be attached to the entry

documents file at the time the goods are entered.  If the

documents have been filed without a copy , this ruling should not

be brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                         Sincerely,

                         John Durant, Director

                         Tariff Classification Appeal Division

