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CATEGORY: Marking

Mr. Brian B. Porter

Stahlwille Tools North America, Inc.

3916 Murdock Ave.

Sarasota, FL 34231

RE:  Country of origin marking for set of stud removers;

     automotive industry; substantial transformation;

     assembly; chrome plating; container marking; 19 CFR

     134.32(d); 19 CFR 134.26

Dear Mr. Porter:

     This is in reference to your letter of September 30,

1997, requesting a ruling concerning the country of origin

marking requirements for a set of stud removers used for the

automotive industry.  Samples were submitted with your

request.

FACTS:

     It is stated that Stahlwille will be manufacturing a

set of stud removers, i.e., a screw or bolt without a head,

for use in the automotive industry.  It is stated that the

following parts are imported from Japan:  deep socket (not

chrome plated or marked), cage, rollers, washer, and a snap

ring, each part of which is imported for 12 millimeter (mm),

10 mm, 8 mm and 6 mm stud removers.  It is stated that each

component by itself it totally useless.  In the U.S., the

deep sockets are chrome plated, and the various components

are assembled together to form 12 mm, 10 mm, 8 mm, or 6 mm

stud removers.  The various stud removers are packaged in

top and bottom foam inserts of U.S. origin which are placed

in a metal tool box imported from Germany.

     A sample of a deep socket, a cage, the rollers, the

washer, and the snap ring for the 12 mm stud remover, the

top foam and bottom foam insert for the stud remover set,

and the metal box for the stud remover set have been

submitted with your ruling request.  It is stated that the

components for the 6 mm, 8 mm, and 10 mm stud removers are

identical except that they are smaller in size than the 12

mm components.

ISSUE:

     What are the country of origin marking requirements of

the stud remover sets at issue?

LAW AND ANALYSIS:

     The marking statute, section 304, Tariff Act of 1930,

as amended (19 U.S.C. 1304), provides that, unless excepted,

every article of foreign origin (or its container) imported

into the U.S. shall be marked in a conspicuous place as

legibly, indelibly and permanently as the nature of the

article (or its container) will permit, in such a manner as

to indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the

English name of the country of origin of the article. 

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134)

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304.  Section 134.1(b), Customs

Regulations {19 CFR 134.1(b)}, defines "country of origin"

as the country of manufacture, production or growth of any

article of foreign origin entering the U.S.  Further work or

material added to an article in another country must effect

a substantial transformation in order to render such other

country the "country of origin" within the meaning of the

marking laws and regulations.

     For country of origin marking purposes, a substantial

transformation of an

imported article occurs when it is used in the U.S. in the

manufacture, which results in an article having a name,

character, or use differing from that of the imported

article.  If such substantial transformation occurs, then

the manufacturer is the "ultimate purchaser" of the imported

article; such article is excepted from individual marking

and only the outermost container in which the U.S.

manufacturer receives the article is required to be marked. 

See 19 CFR 134.35.  On the other hand, if the manufacturing

or combining process is merely a minor one which leaves the

identity of the imported article intact, a substantial

transformation has not occurred and an appropriate marking

must appear on the imported article so that the consumer can

know the country of origin.  Uniroyal, Inc. v. United

States, 3 CIT 220, 542 F. Supp. 1026, 1029 (1982), aff'd,

702 F.2d 1022 (Fed. Cir. 1983). 

     The question in this case is whether the assembly of

the five Japanese-origin components, i.e., the deep socket,

cage, rollers, washer, and snap ring, in the U.S. to form a

stud remover constitutes a substantial transformation into a

new article having a new name, character or use. 

     In National Hand Tool Corp. v. United States, 16 CIT

308 (1992), aff'd, 989 F.2d 1201 (Fed. Cir. 1993), the court

considered sockets and flex handles which were either cold

formed or hot forged into their final shape prior to

importation, speeder handles which were reshaped by a power

press after importation, and the grip of flex handles which

were knurled in the U.S.  The imported articles were then

heat treated which strengthened the surface of the steel,

and cleaned by sandblasting, tumbling, and/or chemical

vibration before being electroplated.  In certain instances,

various components were assembled together which the court

stated required some skill and dexterity.  The court

determined that the imported articles were not substantially

transformed and that they remained products of Taiwan.  

     In this case we find that the assembly of the

components is rather simple and that the essential character

of the finished stud remover is imparted by the deep socket

which locks into the stud to allow it to be removed. 

Accordingly, while there is a change in name from the

various components to a stud remover, we find that the

character of the deep socket is not changed when it is

assembled with the other components into a stud remover, and

that the deep socket has a predetermined use for use as a

stud remover. Therefore, since there is no substantial

transformation of the Japanese components in the U.S., the

ultimate purchaser of the finished stud removers will be the

automotive servicing center or the purchaser at retail. 

Therefore, the finished stud removers must be marked to

indicate to the ultimate purchasers in the U.S. that they

are products of Japan.

     In this case, it is stated that the finished stud

removers will be packaged in the metal box from Germany. 

Pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D) and 19 CFR 134.32(d), an

exception from individual marking is applicable where the

marking of the container of such article will reasonably

indicate the origin of the article.  This exception is

normally applied in cases where the article is imported in a

properly marked container and Customs officials at the port

of entry are satisfied that the ultimate purchaser will

receive it in the original unopened marked container. 

Relevant factors regarding whether an article is likely to

remain in its original container include the chain of

distribution, the type of container, and the nature of the

article.  However, if the components are imported in bulk in

marked containers and thereafter will be assembled together,

but remain products of Japan, the certification requirements

of 19 CFR 134.26 must be followed.

     Section 134.26(a), Customs Regulations {19 CFR

134.26(a)}, provides in pertinent part that:

     If an imported article subject to these requirements is

     intended to be repacked in retail containers (e.g.

     blister packs) after its release from Customs custody,

     or if the port director having custody of the article,

     has reason to believe that such article will be

     repacked after its release, the importer shall certify

     to the port director that:  (1) If the importer does

     the repacking, he shall not obscure or conceal the

     country of origin marking appearing on the article, or

     else the new container shall be marked to indicate the

     country of origin of the article in accordance with the

     requirements of this part 

     Accordingly, with regard to the imported components for

the stud removers, we find that if they are imported in

marked containers and the repacking certification set forth

at 19 CFR 134.26(a) is filed with Customs at the port of

entry with respect to the marking of the repacked stud

removers, they will be excepted from individual marking at

the time of importation pursuant to 19 CFR 134.32(d).    

     Additionally, it is also indicated that the metal tool

box is also of foreign origin.  Section 134.23 provides that

"containers or holders is designed for or capable of reuse

... must be individually marked to indicate the country of

their own origin".  As the metal tool box will hold the

various stud removers when they are not in use, we find that

the box is designed for reuse, and, therefore, must be

marked to indicate its own origin to the ultimate purchaser. 

Accordingly, the metal tool box should be labeled with a

marking such as "Stud Removers Made in Japan; Container Made

in Germany". 

HOLDING:

     Based on the facts and samples presented, the assembly

of the imported Japanese components into finished stud

removers in the U.S. is not a substantial transformation. 

Furthermore, we find that since the metal tool box from

Germany is designed for reuse, it must be marked to indicate

its own origin to the ultimate purchaser.  Accordingly, we

find that if the imported components for the stud removers

are imported in marked containers and the repacking

certification set forth at 19 CFR 134.26(a) is filed with

Customs at the port of entry with respect to the marking of

the repacked stud removers, they will be excepted from

individual marking at the time of importation pursuant to 19

CFR 134.32(d).  A marking on the tool box such as "Stud

Removers Made in Japan; Container Made in Germany" will be

acceptable.

     A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time the goods are entered.  If

the documents have been filed without a copy, this ruling

should be brought to the attention of the Customs officer

handling the transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division

