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CATEGORY:  Entry

Port Director of Customs 

U.S. Customs Service

Commercial Operations

198 West Service Road

Champlain, NY 12919

RE:  Revocation of HQ 226322; Tariff-rate quota; Release under

immediate delivery; 19 CFR 
  142.23; 19 CFR 
 142.21(e); Entry

summary must be filed prior to 10 working days from    release or

end of quota period, whichever expires first 

Dear Sir:

     Protest 0712-95-100534 was filed with you, contesting the

date of entry for merchandise subject to a tariff-rate quota. 

The protest was forwarded to our office and we issued

Headquarters Ruling (HQ) 266322 on August 7, 1996.  In that

decision we granted the protest, finding that the date of entry

for quota-class merchandise released under the immediate delivery

procedure is the date the entry summary is filed, permitting the

protestant to pay duty at the rate of the tariff-rate quota under

the new quota period when entry summary was filed, rather than

the rate due at the time of release.  We have reviewed HQ 226322

and believe that it is incorrect.

     Pursuant to section 625(c)(1), Tariff Act of 1930 (19 U.S.C.

1625(c)(1)), as amended by section 623 of Title VI (Customs

Modernization) of the North American Free Trade Agreement

Implementation Act (Pub.L. 103-182, 107 Stat. 2057), notice of

the proposed revocation of 

HQ 226322 was published on December 10, 1997, in the CUSTOMS

BULLETIN, Volume 31, Number 50.

FACTS:

     According to the facts presented in HQ 226322, protest was

made against the assessment of duty charged at the 1994 North

American Free Trade Agreement (NAFTA) tariff-rate quota.  The

protestant asserted that Customs erred in demanding payment of

duties at the 1994 rate of duty on a tariff-rate quota entry of

apparel goods from Canada to the United States.  The protestant

also asserted that the 1995 NAFTA tariff-rate quota rate of duty

was applicable, and the status of quota should have been

determined based on the date entry summary was filed.

     The entry summary was filed on January 13, 1995.  The

subject merchandise was exported from Canada under a Certificate

of Eligibility for a Tariff Preference Level (TPL) on December

30, 1994.  Customs computer records indicated that the

merchandise from the subject entry was also released under a

special permit for immediate delivery on December 30, 1994.  The

subject merchandise was classified under one of the following

subheadings under the Harmonized Tariff Schedule of the United

States (HTSUS): 6204.39.30, 6206.40.30, 6204.69.25, 6204.59.30,

6211.43.00, or 6211.49.00.  Also, the merchandise was subject to

a special statistical reporting number, either 9999.00.51 or

9999.00.50, HTSUS, for apparel goods imported from Canada under

the terms of Additional U.S. note 3 to section XI of the HTSUS. 

ISSUE:

     May an importer have merchandise subject to a tariff-rate

quota released under a special permit for immediate delivery near

the end of a quota period and file entry summary after the close

of that quota period, in order to have the date of entry and

presentation established in the new quota period at a more

favorable duty rate.

LAW AND ANALYSIS:

     The effective rates of duty for merchandise imported into

the United States are provided for in 19 U.S.C. 
 1315.  That

statute, as amended, provides, in pertinent part, the following:

     (a) Except as otherwise specially provided for, the

     rate or rates of duty imposed by or pursuant to this

     chapter or any other law on any article entered for

     consumption or withdrawn from warehouse for consumption

     shall be the rate or rates in effect when the documents

     comprising the entry for consumption or withdrawal from

     warehouse for consumption and any estimated or

     liquidated duties then required to be paid have been

     deposited with the Customs Service by written,

     electronic or such other means as the Secretary by

     regulation shall prescribe, except that--

          (1) ...

          (2) ...

          (3) any article for which duties may, under

     section 1505 of this title, be paid at a time later

     than the time of making entry shall be subject to the

     rate or rates in effect at the time of entry.

     19 U.S.C. 
 1505(a) provides, in pertinent part, "[u]nless

merchandise is entered for warehouse or transportation, or under

bond, the importer of record shall deposit with the Customs

Service at the time of making entry or at such later time as the

Secretary may prescribe by regulation, the amount of duties and

fees estimated to be payable thereon.... 

     Customs Regulations issued pursuant to, or that are relevant

to, the above statutes, are set forth, in part, below.  19 CFR 


141.69 provides, "[t]he rates of duty applicable to merchandise

shall be the rates in effect at the time of entry, as specified

in 
 141.68, except [in cases not pertinent in this case]..."

     19 CFR 
 141.68 provides the time of entry for merchandise

imported into the United States.  Subsection (a) of section

141.68 provides the general rule for establishing the time of

entry when entry documentation is filed without an entry summary,

and subsection (b) of section 141.68 provides the rule for

establishing the time of entry when an entry summary serves as

both the entry documentation and entry summary.  Subsection (c)

specifically provides for merchandise released under the

immediate delivery procedure (the time of entry is the time the

entry summary is filed in proper form, with estimated duties

attached).  Subsection (d) specifically provides for the time of

entry for quota-class merchandise (i.e., "[t]he time of entry for

quota-class merchandise shall be the time of presentation of the

entry summary or withdrawal for consumption in proper form, with

estimated duties attached or, if the entry/entry summary

information and a valid scheduled statement date... have been

successfully received by Customs via [ABI], without estimated

duties attached, as provided in [19 CFR 
 132.11a]").

     19 CFR 
 132.1(e) defines quota-class merchandise as "any

imported merchandise subject to limitations under an absolute or

a tariff-rate quota."  19 CFR 
 132.1(d) defines presentation as

the delivery in proper form to the appropriate Customs officer of

essentially the required information and documentation listed

above in 19 CFR 
 141.68(d).  19 CFR 
 132.11(a) provides that

the time of presentation is the time of delivery in proper form

of the above-described information and documentation.

     In applying the above law and regulations, in HQ 226322 we

stated the following:

          In interpreting these provisions, we are guided by

     the rule of interpretation that a general rule will not

     be held to apply to a matter specifically dealt with in

     another part of the same provision (Ginsberg & Sons,

     Inc. v. Popkin, 285 U.S. 204, 208 (1932); Green v. Bock

     Laundry Machine Co., 490 U.S. 504, 524 (1989).  In this

     case, in 19 CFR 141.68(d), there is a specific rule

     pertaining to quota-class merchandise (we note that

     such merchandise includes merchandise subject to

     limitations under a tariff-rate quota as well as an

     absolute quota (19 CFR 132.1(e)).  Under section

     141.68(d), the date of entry for quota-class

     merchandise is the time of presentation of the entry

     summary or withdrawal for consumption in proper form

     with estimated duties attached (unless ABI procedures

     are used, in which case estimated duties need not be

     attached). As the more specific provision, this

     provision prevails over the more general provisions in

     paragraph (b) (i.e., when entry summary serves as entry

     and entry summary at the time of release) and (c)

     (i.e., when merchandise is released under the immediate

     delivery procedure) of section 141.68 when the

     merchandise entered is quota-class merchandise.  

          Although the rule of interpretation stated above in applying

a more specific provision over a general one is sound, after

further analysis of HQ 226322 we believe the application of that

rule of interpretation in that case was incorrect.  Concerning

the regulations provided for in 19 CFR 
 141.68, subsection (b)

would not be applicable when goods are released under the

immediate delivery procedure.  Subsection (c) provides that the

date of entry for merchandise released under the immediate

delivery procedure is when entry summary is filed with estimated

duties attached.  As subsection (d) was interpreted in HQ 226322,

presentation and the date of entry occurred when entry summary

with estimated duties attached was filed, even for merchandise

released under the immediate delivery procedure.   Therefore, the

result in HQ 226322 is the same in applying 19 CFR 
141.68(c) as

in applying 
 141.68(d), and there would be no need to resort to

the rule of interpretation of applying a more specific provision.

     There do exist regulations that are specific to the factual

situation of HQ 226322, in other words, that apply to quota-class

merchandise that has been released under the immediate delivery

procedure.  Those applicable regulations are 19 CFR 
 142.23 and

19 CFR 
 142.21(e).

     19 CFR 
 142.23 provides the time limit for filing

documentation after release under a special permit for immediate

delivery, stating the following:

          The applicable documentation described in 


     142.22(b) shall be filed, and estimated duties, if any,

     shall be deposited, within 10 working days after the

     merchandise or any part of the merchandise is

     authorized for release under a special permit for

     immediate delivery or, for quota class merchandise

     within the quota, whichever expires first (emphasis

     added).

     19 CFR 
 142.21(e) provides that merchandise subject to a

tariff-rate quota may be released under a special permit for

immediate delivery, and states "[a]n entry summary shall be

properly presented pursuant to 19 CFR 
 132.1 of this chapter

within the time specified in 19 CFR 
 142.23, or within the quota

period, whichever expires first."

     Clearly the regulations provide that for merchandise subject

to a tariff-rate quota and released by immediate delivery near

the end of a quota period, entry summary must be filed by the end

of that quota period if it occurs prior to 10 working days of the

date of release. In such a scenario, if the regulations are

followed, entry summary would be filed and presentation would

occur before the end of the quota period in which release

occurred.  Consequently, the purpose of the applicable

regulations,  19 CFR 
 142.23 and 19 CFR 
 142.21(e), is clear:

to ensure that importers may not gain release of merchandise

subject to a tariff-rate quota at the end of a quota period and

file entry summary after the close of that period in order to

circumvent the tariff-rate quota in effect at the time of

release.  

     In HQ 226322 the merchandise subject to a tariff-rate quota

was released under a special permit for immediate delivery on

December 30, 1994, near the end of a quota period.  (The end of

the quota period was December 31, 1994; the beginning of the new

quota period was January 1, 1995.)  Entry summary was filed on

January 13, 1995.  Thus, the importer violated the applicable

regulations, 19 CFR 
 142.23 and 19 CFR 
 142.21(e), by not

filing entry summary before the end of the quota period (which

expired on December 31, 1994) in which the goods were released,

since the end of the quota expired prior to 10 working days from

the date of release.  Therefore, it was proper for the port to

demand duties due at the time of release for merchandise subject

to a tariff-rate quota.

     We note that in most cases it may not only be impractical,

but impossible, to change the date of entry, and thus the date of

presentation, from the date entry summary is filed in the new

quota period to a date it was required to be filed under the old

quota period.  Thus it is Customs position, in order to

effectuate the requirements and intent of 19 CFR 
 142.23 and 19

CFR 
 142.21(e), that importers who fail to file entry summary by

the close of the quota period in which the goods are released are

subject to liquidated damages equal to the difference between the

tariff-rate quota in effect at the time of filing of the entry

summary and the rate in effect at the time of release under the

immediate delivery permit, plus late-file liquidated damages.

HOLDING:

     An importer may not have merchandise subject to a tariff-rate quota released under a special permit for immediate delivery

near the end of a quota period and file entry summary after the

close of that quota period, in order to have the date of entry

and presentation established in the new quota period at a more

favorable duty rate.

     HQ 226322 reflects the final determination with respect to a

particular protest.  As such, Customs recognizes that it cannot

be modified or revoked with respect to the disposition of the

entry in that protest.  For the reasons stated above, however,

the legal principles set forth in HQ 226322 are hereby revoked

and no longer represent the position of the Customs Service

concerning the release of merchandise under a special permit for

immediate delivery that is subject to a tariff-rate quota.  

     In accordance with 19 U.S.C. 1625(c)(1), this ruling will

become effective 60 days after its publication in the CUSTOMS

BULLETIN.  Publication of rulings or decisions pursuant to 19 

U.S.C. 1625(c)(1) does not constitute a change of practice or

position in accordance with section 177.10(c)(1) of the Customs

Regulations (19 CFR 177.10(c)(1)).

                              Sincerely,

                              Jerry Laderberg

                              Chief

                              Entry Procedures and Carriers

Branch

