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CATEGORY: Carriers

R.H. Dickerman

President

Dickerman Overseas Contracting Co.

1800 Admiral Court

Kissimmee, FL 34744

RE:  Amphibious vehicles; Vessels; Place of build; Coastwise

trade; Passenger transportation;   46 U.S.C. App.  
 289 

Dear Mr. Dickerman:

     This is in response to your letter of December 22, 1997,

requesting that we rule that certain foreign-built amphibious

vehicles rebuilt in the U.S. qualify for use as vessels in

domestic passenger transportation.

FACTS:

     You state that your company is importing amphibious trucks

from England at a cost of approximately $6000 each.  The vehicles

have been in storage for approximately 10 years and require

extensive mechanical work prior to being placed in service.  Your

company mechanics strip virtually very major mechanical component

from the hull, including engine, transmission, transfer case,

etc.  After the mechanical work is completed, the vehicle is

shipped to a subcontractor for additional work, such as

installing additional seats.  

     You have enclosed a summary of expenses, which states the

following costs for the vehicles: original purchase price from

England --- $6000; re-manufacture cost --- $68,220.98; retail

sales price --- $200,000.  You have included invoices and photos

of the vehicles in their condition as received from England and

after they have been remanufactured.  

ISSUE:

     Whether, following refurbishment in the United States, the

imported vehicles under consideration may lawfully be used to

provide passenger transportation between points embraced within

the coastwise laws.

LAW AND ANALYSIS:

     46 U.S.C. App. 
 289, the passenger coastwise law, prohibits

the transportation of passengers between points embraced within

the coastwise laws of the United States, either directly or by

way of a foreign port, in a non-coastwise-qualified vessel (i.e.,

any vessel not built in and documented under the laws of the

United States and owned by persons who are citizens of the United

States). 

     Pursuant to 46 U.S.C. 
 12106 and 
 12110, the Customs

Service has consistently held that the prohibition in  46 U.S.C.

App. 
 289 applies to all non-coastwise qualified vessels.  Such

vessels include any vessel other than a vessel built in, properly

documented under the laws of,  and owned by citizens of the

United States, with certain exceptions (see 46 U.S.C.  


 12106(a)(2)(B) and 19 CFR  
 4.80(a)(2) and (3)). 

     In its administration of 46 U.S.C. App. 
 289, the Customs

Service has ruled that the carriage of passengers entirely within

territorial waters, even though the passengers disembark at their

point of embarkation and the vessel touches no other coastwise

point, is considered coastwise trade subject to the coastwise

laws.  However, the transportation of passengers to the high seas

(i.e., beyond the 3 mile territorial sea) and back to the point

of embarkation, assuming the passengers do not go ashore, even

temporarily, at another United States point, often called a

"voyage to nowhere," is not considered coastwise trade.  29

O.A.G. 318 (1912).  

     In Headquarters Ruling (HQ) 114171, dated November 24, 1997,

we ruled on a similar case, the importation of amphibious

vehicles refurbished in the United States.  In that ruling, we

stated the following:

          Normally, the process of documenting a vessel is

     completed by the United States Coast Guard.  For the

     purpose of documentation and the issuance of a

     coastwise license, the Coast Guard first makes a

     determination that a vessel measures at least 5 net

     tons and has been built in the United States.  However,

     vessels measuring less than 5 net tons cannot be

     documented under the United States flag by the United

     States Coast Guard.  In the case of such vessels, the

     United States Customs Service determines questions on

     certain qualifications which are germane to the

     vessel's activities.  In particular, the Customs

     Service must determine whether vessels of less than 5

     net tons have been built in the United States for

     purposes of the coastwise laws. 

          Of course, qualified vessels of less than 5 net

     tons are not precluded from engaging in the coastwise

     trade simply because they cannot be documented under

     the laws of the United States.  Section 4.80(a),

     Customs Regulations (19 CFR 4.80(a)(2)) provides that

     no vessel exempt from documentation (e.g. of less than

     5 net tons) shall transport any passengers or

     merchandise between United States coastwise points

     unless the vessel is owned by a citizen of the United

     States and is entitled to or, except for its tonnage,

     would be entitled to be documented with a coastwise

     license.  As stated above, to be entitled to be

     documented with a coastwise license, a vessel must,

     among other things, be built in the United States (46

     U.S.C. 12106(a)(2)), with an exception inapplicable in

     this case.

     We have carefully reviewed the documentation you have

submitted, and have determined that the amphibious vehicles under

consideration are very similar to those of HQ 114171.  In

addition, the value added  to the refurbished vehicles is similar

to the value added to the vehicles in HQ 114171.  (The value

added, comparing purchase price to retail sales price, is 33

times the purchase price for these vehicles; in HQ 114171 the

retail price was approximately 40 times the purchase price of the

vehicles.)  Consequently, in application of HQ 114171, we find

that the amphibious vehicles are considered to be of United

States manufacture.   

HOLDING:

     The refurbished amphibious vehicles are considered to be of

United States manufacture and may be utilized in domestic

passenger transportation activities. 

                              Sincerely,

                              Jerry Laderberg

                              Chief

                              Entry Procedures and Carriers

Branch

