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CATEGORY: Foreign-Trade Zones

Harvey A. Isaacs, Esq.

Siegel, Mandell & Davidson, P.C.

1515 Broadway

43rd Floor

New York, New York  10036-8901

RE:  Foreign-trade zones; retail trade; 19 U.S.C. 81o(d)

Dear Mr. Isaacs:

     This is in response to your letter of January 22, 1998 on

behalf of Coach Leatherware Company ("Coach").

FACTS:

     You describe the essential facts as follows.

     Coach maintains a facility within the Jacksonville, Florida

foreign-trade zone, where it stores duty unpaid imported handbags

and similar merchandise.  The merchandise is withdrawn from the

foreign-trade zone and either entered for consumption or

exported, as it is needed by stores in the United States and

abroad.  In the course of its business, Coach distributes

catalogs by mailing them to retail customers and through

authorized dealers and stores.  Each catalog has an order form

whereby a retail customer may mail order merchandise directly

from the Jacksonville facility.  Such an order is filled by

Coach's withdrawing the item from the foreign-trade zone, making

entry, and then shipping the item to the customer.  You state:

"At the FTZ facility, Coach neither has a retail store, nor

employs [a] salesman.  In no sense does it carry on a retail

trade within the FTZ."

ISSUE:  

     Whether the sale by Coach, as described in this ruling,

constitutes prohibited retail trade within a foreign-trade zone

within the meaning of 19 U.S.C. 81o(d).

LAW AND ANALYSIS: 

     19 U.S.C. 81o(d) provides:

          No retail trade shall be conducted within the zone

          except under permits issued by the grantee and approved

          by the Board.  Such permittees shall sell no goods

          except such domestic or duty-paid or duty-free goods as

          are brought into the zone from customs territory.

     The pertinent Customs regulation is in 19 CFR 146.14, which

provides:

          
 146.14    Retail trade within a zone.

          Retail trade is prohibited within a zone except as

          provided in 19 U.S.C. 81o(d).  See also the regulations

          of the Board [the Foreign-Trade Zones Board] as

          contained in 15 CFR part 400.

     In support of your assertion that the subject activity is

not prohibited by 19 U.S.C. 81o(d), you state:

          A reading of these regulations clearly indicates that

          the purpose of this prohibition is to prevent the sale

          at retail of merchandise within the zone, which will

          then have to be withdrawn by the purchaser and entered. 

          That is not the case here.  Rather, it is akin to the

          facts in HRL 217330, dated October 5, 1984 ... dealing

          with the sale of vehicles stored in a zone.  This

          ruling makes clear the fact that what is prohibited is

          "transfer of ownership (title) and delivery" to a

          retail customer in the zone.  In this situation, Coach

          does not pass title and/or make delivery until the

          goods are within the Customs territory of the United

          States.  (Emphasis in original.)

     In Ruling 217330, which pertained to the "retail sales of

imported (nonprivileged foreign) automobiles," we stated:

          Exhibit "B" and section 2.f. of the purchase agreement

          explicitly establish that the transfer of ownership

          (title) and delivery of the vehicle to the buyer would

          take place when the vehicle is in Customs territory

          following its withdrawal from the zone.  Under these

          circumstances there would be no retail trade conducted

          within your zone as such.  Please be advised, however,

          that this determination is based exclusively upon the

          specific representations expressly set forth in section

          2.f. of the purchase agreement and its Exhibit "B."

          In passing, we additionally note that merely exhibiting

          vehicles in a zone to prospective purchasers would not

          by itself constitute the carrying on of retail trade

          therein.  On the other hand, transferring the ownership

          of vehicles stored in a zone and, consequently, the

          right of withdrawal thereof for consumption to retail

          purchasers (who would thereafter be responsible for

          paying the applicable Customs duties thereon and

          assuring their compliance, as necessary, with EPA and

          DOT requirements) would assuredly constitute the

          carrying on of retail trade therein.

     The above-described activity by Coach clearly constitutes

"retail trade."  In Witco Chemical Corp. v. United States, 742

F.2d 615 (CAFC 1984), the court defined the term "retail" in the

context of a provision of the federal tax code (I.R.C. 613A,

Limitations on Percentage Depletion in Case of Oil and Gas

Wells).  The court found that, because there was no statutory

definition given nor any indication that Congress intended to

ascribe a special meaning to the term, it must be presumed that

Congress intended "retail" to have been used in its ordinary and

common meaning.  The common meaning for "retail," according to

the court, was: "sales made in small quantities to ultimate

consumers to meet personal needs, rather than for commercial or

industrial uses of the articles sold" (citing Roland Electric Co.

v. Walling, Wage and Hour Administrator, 326 U.S. 657 (1946),

which defined the term in the context of the Fair Labor Standards

Act). 

     Thus, the question is whether the activity is retail trade

within a foreign-trade zone.  Stated otherwise, the issue is

whether the retail trade is conducted within a foreign-trade

zone.

     We find that Ruling 217330 is authority for your position

that the above-described activity is not retail trade within a

foreign-trade zone, i.e., the retail trade is not conducted

within a foreign-trade zone.

     Under the situation which you present in your ruling request

(in particular the facts that Coach withdraws the pertinent items

from the foreign trade zone, makes entry of the merchandise, and

then ships the item to its customer, i.e., title does not pass

and delivery is not made to Coach's customer until the

merchandise is within the Customs territory of the United

States), we find that Coach is not conducting retail trade within

a foreign-trade zone within the meaning of the prohibition

contained in 19 U.S.C. 81o(d).  The retail trade, i.e., the sale

of the merchandise, occurs outside of the foreign-trade zone.

HOLDING:

     The above-described sales by Coach do not constitute retail

trade within a foreign-trade zone within the meaning of the

prohibition contained in 19 U.S.C. 81o(d).

                              Sincerely,

                              Jerry Laderberg

                              Chief,

                              Entry Procedures and Carriers

Branch

