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Mr. Russell W. MacKechnie, Jr.

80 Broad Street, 34th Floor

New York, New York 10004-2209

RE:  Coastwise transportation; Outer Continental Shelf; Oil

     development and production; Thirteenth proviso; Use of crane

     vessel; 46 U.S.C. App. 883

Dear Mr. MacKechnie:

     Reference is made to your request that this office rule upon

the proposed use of a foreign-built launch barge in the movement

of modular components of an oil development and production

platform from a port in the United States to an established site

on the Outer Continental Shelf.  Our determination follows.

FACTS:

     The Exxon Company, U.S.A., a division of Exxon Corporation,

is proposing to engage in a large scale project to develop oil

and gas reserves on the Outer Continental Shelf (OCS) of the

United States.  The project is to be conducted in block 945 of

the so-called East Breaks area of the OCS.  The site is

approximately 165 miles east of Corpus Christi, Texas, and lies

under 4,634 feet of water.

     The project actually entails the simultaneous development of

two resources located up to sixteen miles distant from one

another.  The primary site will be the Hoover reserve at which is

located a large fluid oil reserve.  The secondary element

involves the Diana reserve which is primarily a reservoir of

natural gas with a rim of thin fluid oil.  Development of the

Diana reserve may involve up to four separate drilling sites.

     The deep water aspect of the project necessitates the use of

one of a new generation of production platforms, known as a Deep

Draft Caisson Vessel (DDCV).  Two classes of structural

components comprise the DDCV proposed for use in this project, a

hull or "caisson" unit, and a topsides or "twin deck platform"

unit.

     The caisson is a cylindrical steel structure of 705 feet in

length, 122 feet in diameter, and 38,000 short tons in weight. 

It is being manufactured in Finland in two longitudinal sections. 

The two sections will be transported in separate movements by

vessel from the construction yard to a Gulf port shipyard in the

United States where they will be joined together as a single

unit.  Once joined together, the caisson will be ready for towing

from the port location in the United States to the production

site on the OCS, which location is considered to be a coastwise

point.  The movement will be by means of a wet tow and will be

accomplished with the use of some eight to ten coastwise-documented towing vessels.       

     The topsides element will consist of two large deck modules,

each weighing 7,800 short tons.  The deck modules will be

constructed in Houston, Texas.  These modules, unlike the

caisson, are not suitable for wet towing and must travel by

vessel from the shore facility to the production site.  In order

to be so transported, the company wishes to engage the services

of one of two large capacity non-coastwise-qualified launch

barges, either the S-44 or the INTERMAC 650.  Each of the named

barges has a launch capacity of greater than 12,000 long tons.

     Following arrival of the caisson and topsides components at

the site, it is proposed to engage a non-coastwise-qualified deep

draft crane vessel known as the SSCV S-7000.  This vessel, which

has two 7,700 ton cranes, is the largest vessel of its type in

the world.  The crane would be used to place the deck modules

upon the caisson which by that time would already have been

secured to the deep seabed by an elaborate mooring system.  The

crane vessel would remain dynamically positioned during the

transfer process, and the modules would be placed on the caisson

by movement of the cranes only, and not by movement of the crane

vessel.

ISSUE:

     Whether approval may be obtained under the terms of the

thirteenth proviso to the so-called Jones Act, for the

transportation of two deck modules or "topsides" from a port in

the United States to a coastwise point on the Outer Continental

Shelf of the United States by means of a non-coastwise-qualified

launch barge.  Further, whether a non-coastwise-qualified crane

vessel may be utilized to accomplish final placement of the

modules on to an anchored caisson at the site.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended (41 Stat.

999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act), provides,

in pertinent part, that:

          No merchandise shall be transported by water, or

          by land and water, on penalty of forfeiture of the

          merchandise (or a monetary amount up to the value

          thereof as determined by the Secretary of the

          Treasury, or the actual cost of the

          transportation, whichever is greater, to be

          recovered from any consignor, seller, owner,

          importer, consignee, agent, or other person or

          persons so transporting or causing said

          merchandise to be transported), between points in

          the United States * * * embraced within the

          coastwise laws, either directly or via a foreign

          port, or for any part of the transportation in any

          other vessel than a vessel built in and documented

          under the laws of the United States and owned by

          persons who are citizens of the United States * *

          *.

     Section 883 was amended by the Act of June 7, 1988 (Public

Law 100-329; 102 Stat. 588).  Among other things, Public Law 100-329 added the so-called launch barge amendment or thirteenth

proviso.  Under this proviso:

          The transportation of any platform jacket in

          or on a launch barge between two points in

          the United States, at one of which there is

          an installation or other device within the

          meaning of section 1333(a) of Title 43, shall

          not be deemed transportation subject to this

          section if the launch barge has a launch

          capacity of 12,000 long tons or more, was

          built as of June 7, 1988, and is documented

          under the laws of the United States, and the

          platform jacket cannot be transported on and

          launched from a launch barge of lesser launch

          capacity that is identified by the Secretary

          of Transportation and is available for such

          transportation.

     Section 4(a) of the Outer Continental Shelf Lands Act of

1953, as amended (67 Stat. 462; 43 U.S.C. 1333(a)) (OCSLA),

provides, in pertinent part, that the laws of the United States

are extended to:

          ...the subsoil and seabed of the outer Continental

          Shelf and to all artificial islands, and all

          installations and other devices permanently or

          temporarily attached to the seabed, which may be

          erected thereon for the purpose of exploring for,

          developing or producing resources therefrom...to

          the same extent as if the outer Continental Shelf

          were an area of exclusive Federal jurisdiction

          located within a State.

     Under this provision, Customs has ruled that the coastwise

laws and other Customs and navigation laws are extended to mobile

oil drilling rigs during the period they are secured to or

submerged onto the seabed of the United States OCS.  The same

principles have been applied to drilling platforms, artificial

islands, and similar structures attached to the seabed of the OCS

for the purpose of resource exploration operations, including

warehouse vessels anchored over the OCS when used to supply

drilling rigs on the OCS.

     By C.S.D. 89-115, the transportation of the separate hull

and deck components of a Tension Leg Platform on a foreign-built

launch barge from coastwise points to offshore launch points was

permitted, so long as the barge used had a launch capacity of

12,000 long tons or more, was built as of June 7, 1988, was

documented under U.S. law, and otherwise met the requirements of

the thirteenth proviso.  Determinations as to the ultimate

qualification of a vessel under the terms of the proviso are

within the jurisdiction of the United States Maritime

Administration (MARAD).  Their counsel must be sought as to

whether, as required by the statute, the transportation might be

accomplished with the use of a vessel of lesser capacity, and

whether such a vessel might be available.  This office contacted

MARAD and made all materials available to that agency.

     On September 18, 1998, Customs received correspondence from

the Maritime Administration (MARAD) which presented the views and

findings of that agency.  The purpose of the review conducted by

MARAD was twofold.  First, the materials were reviewed for the

purpose of determining whether the proposed transportation might

be safely conducted by any known vessels which are documented for

engagement in the coastwise trade.  Secondly, MARAD undertook to

conduct a survey of the operators of qualified vessels in order

to determine whether any qualified launch barges might be made

available for the stated employment.  The results of these

efforts on the part of MARAD are a finding favorable to Exxon

Company, U.S.A., the applicant in this matter.

     Customs has held that the use of a non-coastwise-qualified

crane vessel to load and unload cargo is not coastwise trade and

does not violate 46 U.S.C. App. 883, provided, that any movement

of articles effected exclusively by the operation of the crane

and not by movement of the vessel, except for necessary movement

which is incidental to a lifting operation while it is taking

place (see Ruling Letter 111446).  However, movement of articles

while they are aboard the crane vessel or suspended from the

crane, including movements only between two points within a

harbor, which is neither necessary nor incidental to a lifting

operation by the crane would constitute coastwise transportation

of merchandise within the purview of 46 U.S.C. App. 883.  In the

present matter it is stated that the crane vessel will remain

stationary during actual lifting and setting operations.  In

light of these facts, we find that the proposed lifting and

setting operation is permissible under 46 U.S.C. App. 883.

HOLDING:

     Following a thorough review of the facts as well as analysis

of the law and applicable precedent, and in accord with the

findings of the United States Maritime Administration, we have

determined that the vessels proposed for use in the

transportation and assembly operations described in the Facts

portion of this ruling may be employed without incurring a

violation of 46 U.S.C. App. 883.

                                Sincerely,

                                Jerry Laderberg              

                                Chief

                                Entry Procedures and Carriers

Branch

