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CATEGORY: Carriers

Kevin C. O'Rourke

Senior Vice President and General Counsel

Matson Navigation Company

P.O. Box 7452

San Francisco, CA   94120-7452

RE:  19 U.S.C. 1466;  Vessel Repair;  Modification;  Conversion of

container holds;    LURLINE 

Dear Mr. O'Rourke:

     This is in response to your letter of May 15, 1998 in which

you request a ruling as to whether certain foreign shipyard work

performed on the "combination roll-on, roll-off/lift-on, lift-off

vessel" LURLINE (the "vessel") will be dutiable under 19 U.S.C.

1466.

FACTS:

     In your letter, you state as follows:

          Due to the growing demand for 40 foot container stowage,

          Matson has found it necessary to convert two of LURLINE's

          three forward 24 foot container holds to a 40 foot

          configuration.  The reconfiguration of these container

          holds will involve removing and scrapping six existing 24

          foot hatch covers and the internal cell structure

          spanning the two holds and then replacing them with four

          sets of new split 40 foot hatch covers and associated

          cell structure.  It will also require the fabrication and

          installation of new transverse hatch girders and coamings

          and the relocation of existing on-deck container

          pedestals, access platforms and associated fittings for

          the reconfigured cargo stowage pattern.  In addition,

          there will be a limited number of modifications to the

          ship's existing internal structure, primarily within the

          double bottom tanks and along the transverse bulkheads,

          to provide proper foundation for and attachment of the

          new structure.  It is anticipated that these

          modifications will necessitate changes to refrigerated

          container power distribution.

     Pursuant to our request, your office provided a drawing

comparing the current stowage arrangement with the conversion

stowage arrangement.  Your office stated that specifications for

the work would not be available until August.     

ISSUE:

     Whether the foreign shipyard work described herein is dutiable

under 19 U.S.C. 1466 or whether the work would constitute

modifications to the hull and fittings of the vessels so as to

render the work nondutiable under 19 U.S.C. 1466.

LAW AND ANALYSIS:

     19 U.S.C. 1466 provides for the payment of duty at a rate of

fifty percent ad valorem on the cost of foreign repairs to, and

equipment purchased in a foreign country for, vessels documented

under the laws of the United States to engage in foreign or

coastwise trade, or vessels intended to be employed in such trade.

     In its application of 19 U.S.C. 1466, Customs has held that

(contrary to the treatment of vessel repairs and vessel equipment)

modifications, alterations, and additions to the hull of a vessel

are not subject to duty under the vessel repair statute.  The

identification of work constituting modifications vis-a-vis work

constituting repairs has evolved from judicial and administrative

precedent.  See, for example, Otte v. U.S., 7 Ct. Cust. Appls. 166,

T.D. 36489 (1916); U.S. v. Admiral Oriental Line et al., 18

C.C.P.A. 137, T.D. 44359 (1930), and Customs Bulletin and Decisions

of June 18, 1997 (Vol. 31, No. 24/25, p. 23) and October 1, 1997

(Vol. 31, No. 40, p. 13).  The various factors discussed within

those authorities are not by themselves necessarily determinative,

nor are they the only factors which may be relevant in a given

case.

     After a review of the documentation submitted, we conclude

that the work described therein constitutes modifications to the

vessel which are nondutiable under 19 U.S.C. 1466.  

     The conversion or reconfiguration of a vessel to enable it to

accommodate different sized containers, in the absence of repairs

or a state of disrepair, is typically held to be a nondutiable

modification. 

      We note that there is no indication from the description of

the work that repairs will be involved.  Vessel repairs, repair-related items, and items incident to repairs are dutiable under 19

U.S.C. 1466.  Similarly, vessel equipment purchases made in a

foreign country are dutiable under 19 U.S.C. 1466.

HOLDING:

      After a review of the documentation submitted, we conclude

that the work described therein constitutes modifications which are

nondutiable under 19 U.S.C. 1466.  We note that there is no

indication from the brief description of the work provided that

repairs will be involved.  Vessel repairs and repair-related items

are dutiable under 19 U.S.C. 1466.

      This ruling does not eliminate the requirement of 19 CFR

4.14(b) to declare and enter work performed abroad at the vessel's

first port of arrival.  Customs' final determination as to

dutiability of foreign shipyard work will be made within the

procedure outlined in 19 CFR 4.14.  In this regard, we note that

you advised that specifications were not available at this time. 

Such specifications, as well as the pertinent invoices, will

comprise important elements of the documentary evidence which will

be reviewed within the 19 CFR 4.14 process.

                              Sincerely,

                              Jerry Laderberg

                              Chief,

                              Entry Procedures and Carriers Branch

