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Joseph F. Donohue, Jr., Esq.

Donohue and Donohue

26 Broadway

New York, N.Y.  10004

RE:  U.S. Virgin Islands;  Recordkeeping;  19 U.S.C. 1508, 1509; 

Material transfer   form;  Exportation;  Importation;  Entry

Dear Mr. Donohue:

     This is in response to your submission of July 2, 1998 on

behalf of Amerada Hess Corporation ("Hess") and its wholly-owned

subsidiary, Hess Oil Virgin Islands Corp. ("HOVIC").

FACTS:

     You describe certain of the facts as follows:

          HOVIC operates a petroleum refinery in St. Croix, U.S.

          Virgin Islands.  It imports materials to be used in the

          refining operation as well as equipment and supplies

          needed for operation and maintenance of the refinery

          and the supporting facilities.  In some instances the

          imports are from foreign countries and in other

          instances from the United States.  Equipment received

          from the United States is periodically returned to the

          United States for maintenance or repair, or because it

          is no longer needed at the refinery.

ISSUES:

     1.  Do the laws with respect to recordkeeping (19 U.S.C.

1508) and the examination of books and witnesses (19 U.S.C. 1509)

apply to imports into the U.S. Virgin Islands?

     2.  When U.S. goods are shipped to the U.S. Virgin Islands

and returned to the United States, what documentation should be

filed to ensure duty-free treatment?  When equipment is returned

to the U.S. for maintenance, repair or some purpose other than

sale, will the material transfer form that accompanies the

shipment be acceptable in lieu of an invoice or pro forma invoice

for entry and recordkeeping purposes?

LAW AND ANALYSIS:

Issue One

     19 CFR 101.1 provides, in pertinent part:

          Customs territory of the United States.  "Customs

          territory of the United States" includes only the

          States, the District of Columbia, and Puerto Rico.

     General Note 2 of the Harmonized Tariff Schedule of the

United States ("HTSUS") provides that "[t]he term "customs

territory of the United States", as used in the tariff schedule,

includes only the States, the District of Columbia and Puerto

Rico." [Emphasis in the original.]

     19 CFR 7.2 provides, in pertinent part:

          
 7.2 Insular possessions of the United States other

          than Puerto Rico.

          (a)  Insular possessions of the United States other

          than Puerto Rico are also American territory but,

          because those insular possessions are outside the

          customs territory of the United States ...  The

          principal such insular possessions are the U.S. Virgin

          Islands ...

          ...

          (d) The Secretary of the Treasury administers the

          customs laws of the U.S. Virgin Islands through the

          United States Customs Service.  The importation of

          goods into the U.S. Virgin Islands is governed by

          Virgin Islands law; however, in situations where there

          is no applicable Virgin Islands law or no U.S. law

          specifically made applicable to the Virgin Islands,

          U.S. laws and regulations shall be used as a guide and

          be complied with as nearly as possible.  Tariff

          classification of, and rates of duty applicable to,

          goods imported into the U.S. Virgin Islands are

          established by the Virgin Islands legislature.

          [Emphasis supplied.]

     19 U.S.C. 1508(a) provides:

          
 1508.     Recordkeeping

          (a) Requirements

             Any-

               (1) owner, importer, consignee, importer of

               record, entry filer, or other party who-

                    (A) imports merchandise into the customs

                    territory of the United States, files a

                    drawback claim, or transports or stores

                    merchandise carried or held under bond, or

                    (B) knowingly causes the importation or

                    transportation or storage of merchandise

                    carried or held under bond into or from the

                    customs territory of the United States;

               (2) agent of any party described in paragraph (1);

               or

               (3) person whose activities require the filing of

               a declaration or entry, or both;

          shall make, keep, and render for examination and

          inspection records (which for purposes of this section

          include, but are not limited to, statements,

          declarations, documents and electronically generated or

          machine readable data) which-

               (A) pertain to any such activity, or to the

               information contained in the records required by

               this chapter in connection with any such activity;

               and

               (B) are normally kept in the ordinary course of

               business.

               [Emphasis supplied.]

     As the underlined language of 19 U.S.C. 1508(a) indicates,

the primary thrust of the recordkeeping provisions is with

respect to the importation of merchandise into the customs

territory of the United States.  19 CFR 101.1 and 7.2(a) make

clear that the customs territory of the United States does not

include the U.S. Virgin Islands.

     Accordingly, with respect to the customs laws of the United

States, we find that 19 U.S.C. 1508 and 1509 are not applicable

with respect to imports into the U.S. Virgin Islands.

     We call your attention to 19 CFR 7.2(d), supra.  We note

that the U.S. Virgin Islands may have its own recordkeeping

requirements with respect to importations into the U.S. Virgin

Islands, and that it may choose to adopt 19 U.S.C. 1508 and 1509

as its recordkeeping statutes.  In this regard, we are not able

to advise what action the U.S. Virgin Islands may have taken. 

For such information you will have to contact the U.S. Virgin

Islands directly.

Issue Two

     HOVIC receives U.S. origin equipment for use at its

refinery.  The equipment often returns to the United States for

repair or maintenance or because HOVIC has completed its use of

the equipment.

     You state that while there is a regulation with respect to

the duty-free return of U.S. origin goods exported to foreign

countries and returned to the U.S. (19 CFR 10.1; see also

subheading 9801.00.10, HTSUS, which provides for duty-free

treatment for "[p]roducts of the United States when returned

after having been exported, without having been advanced in value

or improved in condition by any process of manufacture or other

means while abroad."), and there is a regulation with respect to

the duty-free treatment of previously imported foreign goods

shipped to and returned from U.S. insular possessions (19 CFR

7.3), there is no provision for duty-free treatment of U.S.

origin goods shipped to and returned from U.S. insular

possessions.

     "Exportation" is defined in 19 CFR 101.1 as "a severance of

goods from the mass of things belonging to this country with the

intention of uniting them to the mass of things belonging to some

foreign country."

     In Ruling 560827 dated February 25, 1998, we stated:

          Based upon the foregoing, we find that in the instant

          case there will be no exportation of the samples, as

          Guam is not considered a foreign country.  Thus, these

          articles will not be eligible for the duty exemption

          under subheading 9801.00.10, HTSUS, upon return of the

          merchandise to the U.S.  However, inasmuch as no

          exportation has taken place in this instance, the

          subject articles transported to Guam are not considered

          imported when returned to the U.S.  In order to support

          the determination that an exportation did not occur,

          documentation will be required to verify that the

          returning articles are the same articles transported to

          Guam.

     In Ruling 225339 dated January 10, 1995, we found that oil

spill equipment temporarily sent to the U.S. Virgin Islands was

not exported.  We stated:

          Inasmuch as no exportation has taken place in this

          instance, the subject equipment and supplies are not

          imported when returned to the U.S.  However, in order

          to support the determination that an exportation did

          not occur, documentation will be required to verify

          exactly which equipment and supplies are initially sent

          to the spill and that these same equipment and supplies

          are returned to the point of origin.

     In CSD 79-77, we stated:

          Insofar as articles exported to Guam being eligible for

          drawback, there is no legal authority for the allowance

          of drawback on such articles which are shipped to

          Puerto Rico, the Virgin Islands, American Samoa, Wake

          Island, Midway Islands, Kingman Reef, Guam, Canton

          Island, Enderbury Island, Johnston Island, or Palmyra

          Island.  The Customs Court has specifically held that

          for the purposes of the drawback and temporary

          importation under bond laws, Guam is not a foreign

          country and that goods shipped there from the United

          States are not "exported."  Mitsubishi International

          Corp. et al v. United States, 55 Cust. Ct. 319, C.D.

          2593 (Dec. 8, 1965).

     In Ruling 114291 dated May 7, 1998, we stated:

          Longstanding judicial and administrative precedent

          holds that merchandise sent from the United States to

          Guam is not exported.  See John Rothschild & Co. v.

          United States, 16 Ct. Cust. Appls. 442, 446, T.D. 43190

          (1929); Mitsubishi International Corp. et al v. United

          States, 55 Cust. Ct. 310, 325, C.D. 2597 (1965); C.S.D.

          79-77; and Headquarters Ruling Letter HQ 221414, dated

          April 11, 1990.  If an article leaves the United States

          but is not deemed to be exported, then there is no

          importation upon its return to the United States.  In

          accordance with General Note 1 of the Harmonized Tariff

          Schedule of the United States, only those goods that

          are imported into the customs territory of the United

          States are subject to duty... Furthermore, Customs

          entry requirements pertain only to merchandise which

          has been imported.  19 U.S.C. 
1484; 19 CFR 
141.4. 

          Applied here, sales samples sent to Guam from the

          United States would not be subject to duty or entry

          requirements upon their return from Guam to this

          country.

     Based upon the above authorities, we make the following

findings.  Merchandise shipped to the U.S. Virgin Islands is not

an exportation, as that term is defined in 19 

CFR 101.1.  Thus, there is no importation when the merchandise

is returned to the U.S. from the U.S. Virgin Islands.  Under this

circumstance, the filing of an entry is not required.  A properly

completed CF 3311 constitutes acceptable documentation to support

the claim that entry is not required because the merchandise has

not been exported.

     We find that the documentation used to evidence duty-free

admission in this situation (i.e., documentation to establish

that the merchandise being returned to the U.S. is the same

merchandise which was previously sent from the U.S. to the U.S.

Virgin Islands) is not a record described in 19 U.S.C.

1509(a)(1)(A) because it is not "required by law or regulation

for the entry of the merchandise."  However, we note that it

would be prudent for a party to retain such documentation in

order to support the claim that entry is not required.

     You state that the material transfer form rather than a

commercial invoice is used when certain merchandise is returned

to the U.S. for repair or maintenance.  A commercial invoice is

not used because there is no sale.  You state that the material

transfer form contains substantially all of the information

required by 19 CFR 141.86; the exception is that a value rather

than a purchase price is provided on the material transfer form.

     We find that a material transfer form may be used in lieu of

a commercial invoice under the facts presented, i.e., there is no

commercial invoice because there is no sale and the material

transfer form contains all of the information required by 19 CFR

141.86 with the exception that a value rather than a purchase

price is provided.

HOLDINGS:

     1.  With respect to the customs laws of the U.S., 19 U.S.C.

1508 and 1509 are not applicable with respect to imports into the

U.S. Virgin Islands.

     2.  Merchandise shipped to the U.S. Virgin Islands is not an

exportation, as that term is defined in 19 CFR 101.1.  Thus,

there is no importation when the merchandise is returned to the

U.S.  Under this circumstance, the filing of an entry is not

required.  A CF 3311 constitutes acceptable documentation to

support the claim that entry is not required because the

merchandise has not been exported.  A material transfer form may

be used in lieu of a commercial invoice under the facts

presented, i.e., there is no commercial invoice because there is

no sale and the material transfer form contains all 

of the information required by 19 CFR 141.86 with the exception

that a value rather than a purchase price is provided.

                              Sincerely,

                              Jerry Laderberg

                              Chief,

                              Entry Procedures and Carriers

Branch

