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Fred Nyhuis

Principal Consultant

River & Environmental Solutions

Route One, Box 135

Milton, WV  25541-9719

RE:  46 U.S.C. 883; Coastwise transportation; Floating drydock

Dear Mr. Nyquis:

     This is in response to your letter of July 28, 1998 on

behalf of Superior Marine, Inc.

FACTS:

     You ask whether a certain drydock requires a coastwise

endorsement on its U.S. Coast Guard certificate of documentation. 

You describe the facts as follows:

          Superior Marine, Inc. uses this vessel (identified as

          Drydock #1) for the repair of other vessels operating

          on the Western Rivers.  It is at all times moored to

          Superior Marine's shoreside properties along the Ohio

          River in South Point, OH.  As a conventional drydock,

          it is lowered in the water, permitting the entry of a

          vessel between its wing walls.  Once in place, the

          vessel to be repaired is lifted free of the water as

          the drydock is dewatered.  Drydock #1 is not used for

          the transportation of any vessel or property.

ISSUE:

     Whether the subject drydock is engaged in coastwise

transportation such that it requires a coastwise endorsement?

LAW AND ANALYSIS:   

     Generally, the coastwise laws prohibit the transportation of

passengers or merchandise between points in the United States

embraced within the coastwise laws in any vessel other than a

vessel built in, documented under the laws of, and owned by

citizens of the United States.  A vessel that is built in,

documented under the laws of, and owned by citizens of the United

States, and which obtains a coastwise endorsement from the U.S.

Coast Guard, is referred to as "coastwise qualified."

     The coastwise laws generally apply to points in the

territorial sea, which is defined as the belt, three nautical

miles wide, seaward of the territorial sea baseline, and to

points located in internal waters, landward of the territorial

sea baseline.

     46 U.S.C. App. 883, the coastwise merchandise statute often

called the "Jones Act," provides in part that no merchandise

shall be transported between points in the United States embraced

within the coastwise laws, either directly or via a foreign port,

or for any part of the transportation, in any vessel other than a

vessel built in, documented under the laws of, and owned by

citizens of the United States.  Equipment and supplies of the

transporting vessel are not considered "merchandise" for this

purpose.

     19 CFR 4.80b(a) provides in pertinent part that a coastwise

transportation of merchandise takes place when merchandise laden

at a point embraced within the coastwise laws is unladen at

another coastwise point, regardless of the origin or ultimate

destination of the merchandise.

     We have previously held that the use of a moored drydock in

hauling vessels out of the water for repairs and subsequently

replacing the vessels back in the water at the same point from

which they were elevated is not considered the transportation of

merchandise between two coastwise points.  See Ruling 110283

dated November 17, 1989 and Ruling 113208 dated September 19,

1984.  Therefore, such activity is not prohibited by 46 U.S.C.

App. 883.  Accordingly, a coastwise endorsement is not required.

HOLDING:

     The use of a moored drydock in hauling vessels out of the

water for repairs and subsequently replacing the vessels back in

the water at the same point from which they were elevated is not

considered the transportation of merchandise between two

coastwise points.  Therefore, such activity is not prohibited by

46 U.S.C. App. 883.  Accordingly, a coastwise endorsement is not

required.

                              Sincerely,

                              Jerry Laderberg

                              Chief,

                              Entry Procedures and Carriers

