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CATEGORY: Carriers

Ms. Darnell Bludworth

643 Magazine Street

P.O. Box 60643

New Orleans, Louisiana 70130-0643

RE:  Coastwise trade; Semi-submersible barge; Movement within

     harbor; Foreign-flag vessel; 46 U.S.C. App. 883

Dear Ms. Bludworth:

     Reference is made to your letter of September 16, 1998,

received via facsimile transmission at the close of business on

that date, in which you request that we rule upon an operation

which is to take place involving a foreign-flag semi-submersible

barge and a jack-up rig currently under construction in a

shipyard operated by your client, Halter Marine Group, Inc., in

Pascagoula, Mississippi.  Our ruling follows.

FACTS:

     A jack-up type oil rig, the PERFORADORA B506 LETOURNEAU

SUPER 116C (hereinafter, the rig) is currently under construction

in the Halter Marine Group, Inc., shipyard in Pascagoula,

Mississippi.  Apparently the construction has entered a phase

which requires that the rig be moved from its current location

prior to completion of the project.  The impending movement will

be accomplished with the assistance of a vessel, the BOABARGE 9,

a semi-submersible registered in the Cayman Islands.  The vessel

is said to be a 15,000 dead weight ton barge, and is scheduled to

arrive at the shipyard on September 17, 1998.  It is stated that

the Customs Port Director, Pascagoula, Mississippi, supplied

Halter with correspondence indicating that the proposed movement

may constitute a violation of the Jones Act.  

     This office contacted the Port Director in Pascagoula,

Mississippi, for the purposes of obtaining a copy of the written

advice issued to Halter Marine, as well as for gaining a better

understanding of the factual background concerning the proposed

transportation.  By facsimile transmission of September 17, 1998,

we received a copy of the referenced correspondence dated

September 16, 1998.  That letter recites the facts as understood

by Customs officials on the scene, and requests that Halter

Marine contact Customs if their stated understanding of the facts

is incorrect.  No further contact is noted.  The letter from the

Port Director, as well as further discussion, reveals that the

rig is currently located on the ground in the shipyard.  It is

proposed that a skidding system be constructed in order to move

the rig from its land-based location to the foreign-flag barge. 

Having received the rig, the barge would be moved to a site

approximately 100 yards distant where water depth would permit

the barge to submerge for the purpose of allowing the rig to

float free.  The rig, once afloat on its own, would then be towed

back to a dock location in the shipyard for continuation of

construction operations.  

     The incoming request for a ruling cites as support for the

issuance of a favorable ruling from this office, the case of

Shipbuilder's Council of America, et al. v. United States, 868

F.2d 452 (1989), as well as quoted language from an unidentified

Customs Headquarters ruling, which we have since identified as

our case number 107903, September 13, 1985.  The apparent reason

for reliance upon the ruling is its reference to an incidental

shifting of a barge within a shipyard.

ISSUE:

     Whether under the facts as discussed, the proposed movement

would be one which would require the use of a coastwise-qualified

vessel.

LAW AND ANALYSIS:

     The coastwise law pertaining to the transportation of

merchandise, section 27 of the Act of June 5, 1920, as amended

(41 Stat. 999; 46 U.S.C. App. 883, often called the Jones Act),

provides that:

          No merchandise shall be transported by water,

          or by land and water, on penalty of

          forfeiture of the merchandise (or a monetary

          amount up to the value thereof as determined

          by the Secretary of the Treasury, or the

          actual cost of the transportation, whichever

          is greater, to be recovered from any

          consignor, seller, owner, importer,

          consignee, agent, or other person or persons

          so transporting or causing said merchandise

          to be transported), between points in the

          United States...embraced within the coastwise

          laws, either directly or via a foreign port,

          or for any part of the transportation, in any

          other vessel than a vessel built in and

          documented under the laws of the United

          States and owned by persons who are citizens

          of the United States... 

     For your general information, we have consistently

interpreted this prohibition to apply to all vessels except

United States-built, owned, and properly documented vessels (see

46 U.S.C. 

 12106, 12110, 46 U.S.C. App. 
 883, and 19 C.F.R. 
 

4.80). 

     The coastwise laws generally apply to points in the

territorial sea, defined as the belt, three nautical miles wide,

seaward of the territorial sea baseline, and to points located in

the internal waters, landward of the territorial sea baseline, in

cases where the baseline and the coastline differ.  These laws

have also been interpreted to apply to transportation between

points within a single harbor.  Merchandise, as used in section

883, includes any article, including even materials of no value

(see the amendment to section 883 by the Act of June 7, 1988,

Pub. L. 100-329; 102 Stat. 588). 

     The facts under consideration in the cited court case as

well as the ruling involved the placement of a rig aboard a non-coastwise-qualified semi-submersible barge in waters of

sufficient depth to permit the loading.  The loaded barge would

then act as a floating dry dock, retaining the rig aboard during

repairs which would take place at a nearby dock facility. 

Following repairs, the barge with rig still aboard would be

returned to the same site at which the rig was first taken

aboard.  At that site, the barge would submerge, and the repaired

rig would be floated free.  Under these stated circumstances, the

points of lading and unlading would be the same.  As only a

single coastwise point would be involved, the prohibition under

United States law on the lading and unlading by a non-qualified

vessel at separate coastwise points would not be effective. 

     In the present matter, the rig would be laded aboard the

foreign-flag barge from a shore point.  The barge would proceed

to a point in the harbor area adjacent to the shipyard to unlade

the rig.  At that point, a violation of the Jones Act will have

occurred.  Reliance on the mention of "incidental shifting" in

the cited ruling is misplaced.  The point which was sought to be

made in that case was that Customs would not penalize the

transportation simply because the lading and unlading might not

be accomplished to a geographic certainty at precisely the same

point.

HOLDING:

     Following a thorough review of the facts and analysis of the

relevant law and precedents, we have determined, in accord with

the information set forth in the Law and Analysis section of this

ruling letter, that the proposed operation would violate the

coastwise laws administered by the Customs Service.

         Sincerely,

         Jerry Laderberg

         Chief

         Entry Procedures and Carriers Branch

