                            HQ 560481

                          March 13, 1998

MAR-05 RR:TC:SM KKV

CATEGORY:  Marking

Jack D. Mlawski

Galvin & Mlawski

440 Park Avenue South

New York, New York 10016-8067

Re:  Country of origin marking requirements applicable

     to automotive compact disc changers from

     Singapore; plastic magazine; FM modulator; remote

     control; connecting cables; mounting brackets;

     screws; multiple countries of origin; imported in

     sealed container; HRL 734491; HRL 734544; HRL

     559245; HRL 734101; HRL 734363; minor function and

     value not found 

Dear Mr. Mlawski:

     This is response to your letter dated May 15, 1997 (and

subsequent facsimile dated March 12, 1998), on behalf of US

JVC Corporation ("JVC"), which requests a binding ruling

regarding the country of origin marking requirements

applicable to certain compact disc (CD) changers from

Singapore.  Photographs of the CD changer and other

components were submitted for our consideration.

FACTS:

     The merchandise at issue consists of an automobile CD

automatic changer and accompanying components.  The CD

changer, which is made in Singapore, permits the occupants

of a vehicle to listen to compact discs through the

automobile's radio and audio system and allow the user, by

remote control, to access up to twelve CDS.  The CDS are

loaded into a plastic magazine, of Japanese origin, which is

loaded into the CD changer which has been installed in the

trunk of the vehicle.  In addition to the changer unit,

remote control, which is a product of Malaysia, and plastic

magazine, the system may also include a frequency modulator

of Chinese origin which is installed in the cab of the

vehicle under the seat, and functions as an interface

between the radio/audio system of the vehicle and the CD

changer unit.  Additionally, a CD controller/display unit, a

product of Taiwan, is installed in the dashboard of the

vehicle to indicate to the listener the number of music

tracks and operation being performed.  Lastly, you indicate

that the carton may also contain mounting brackets, screws

and cables for which the country of origin has not been

provided.

     We are informed that each of the components is

separately marked with its respective country of origin and

imported in a single carton sealed by the manufacturer.  You

indicate that the product is sold by retailers who display

the article and permit its operation by potential purchasers

who wish to compare its audio quality with other models. 

Additionally, you indicate that, in some instances, the

consumer may request that the retailer open the packaged

product at the time of purchase to ensure that all

components of the system have been included in the box.  You

ask whether the imported container may be marked solely with

the country of origin of the CD changer unit, "Made in

Singapore" or, in the alternative, with the marking, "CD

Changer Made in Singapore, Additional Components

Individually Marked with Specific Country of Origin."  In a

facsimile dated March 12, 1998, you amended your original

request to include a third proposed marking, "Components

Made in _____, _____, and _____"

ISSUE:

     Whether the proposed markings, "Made in Singapore," "CD

Changer Made in Singapore, Additional Components

Individually Marked with Specific Country of Origin" or

"Components Made in _____, _____, and _____" on the outside

of a sealed carton containing a variety of components with

different countries of origin satisfy the country of origin

marking requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every article

of foreign origin imported into the United States shall be

marked in a conspicuous place as legibly, indelibly, and

permanently as the nature of the article (or container) will

permit, in such a manner as to indicate to the ultimate

purchaser in the United States the English name of the

country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the ultimate purchaser

should be able to know by an inspection of the marking on

the imported goods the country of which the goods is the

product.  The evident purpose is to mark the goods so that

at the time of purchase the ultimate purchaser may, by

knowing where the goods were produced, be able to buy or

refuse to buy them, if such marking should influence his

will."  United States v. Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A.

297, 302 (1940). 

     Part 134 of the Customs Regulations implements the

country of origin marking requirements and exceptions of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.41(b), mandates that the ultimate

purchaser in the United States must be able to find the

marking easily and read it without strain.  That section

further provides that the degree of permanence should be at

least sufficient to insure that in any reasonably

foreseeable circumstance the marking shall remain on the

article until it reaches the ultimate purchaser unless it is

deliberately removed.  Under 19 CFR 134.24(d)(2), articles

which are sold in sealed containers which are normally

unopened by the ultimate purchaser before purchase must be

marked to indicate the country of origin of its contents.

     Under certain circumstances, Customs previously has

allowed importers to place a marking on the exterior

container instructing the ultimate purchaser to view the

actual article to determine its country of origin.  In

Headquarters Ruling Letter (HRL) 734491, dated April 12,

1992, Customs ruled that an importer of automobile parts may

mark the packaging "Contents Imported, See Article for

Country of Origin."  In HRL 734544, dated July 24, 1992,

Customs permitted an importer to mark the cartons not only

with the possible countries of origin, but also with the

instruction to inspect the item itself for the actual

country of origin.  In HRL 559245, dated December 13, 1995,

Customs ruled that the importer of a knife set may mark the

packaging, "Cutlery and block are imported as marked on the

product."  However, in order to qualify for this type of

marking, Customs  held, in each instance, that the carton

must be unsealed, so as to permit the purchaser to inspect

the product prior to purchase.  Under the facts before us,

however, the carton is not imported in an unsealed

condition, but has been sealed by the manufacturer prior to

shipment.  Although you indicate that the unit may (or may

not) be displayed in a retail setting, and that the carton

may (or may not) be opened by the retailer at the request of

the consumer, such circumstances do not ensure compliance

with the marking requirements, as the ability of the

ultimate purchaser to ascertain the country of origin is

dependent not upon the language, placement, method and size

of the marking itself, as set forth by 19 CFR 1304, but may

rest upon the actions of a third party.

     In support of your position regarding the acceptability

of the first two proposed markings, you cite HRL 734363,

dated February 18, 1992, in which Customs considered the

marking of a box containing a U.S. origin modem and foreign

origin transformer and telephone cables.  Customs determined

that the cable and transformer were only minor pieces of the

modem set both in function and in value.  The function of

the two imported items was minimal as they served only to

plug the modem into the wall socket and to connect the modem

to the telephone wall jack.  Likewise, the value of the two

articles was minimal as well, as together they represented

only 3% of the value of the product.  Customs concluded that

the two articles had an insignificant effect on the

purchasing decision and held that the proposed marking

"Modem Made in USA, Transformer and Telephone Cable of

Foreign Origin are Individually Marked with Specific Country

of Origin" was permissible, notwithstanding the fact that

the ultimate purchaser would not see the markings prior to

purchase because the product was shrink wrapped.

     Unlike the situation presented in HRL 734363, supra,

the function of the components accompanying the CD Changer

is far greater than a mere connection to a power source. 

The plastic magazine serves to organize and store material

in a manner which permits selective retrieval.  The remote

control permits the operation of the CD Changer from a

location distant from the Changer unit.  The frequency

modulator facilitates electronic communication between two

separate systems located in two different locations, i.e.,

the vehicle radio/audio system in the cab of the vehicle and

the CD Changer located in the trunk of the vehicle.  The

controller/display unit serves as an informational relay of

operations, in visual format, which permits the user to

ascertain current unit function.  As such, the components

are an integral part of the total unit, for without them the

subject CD Changer would not function in its intended

capacity, i.e., as a means of automatically selecting,

playing and changing a wide variety of compact discs while

in an automobile.  Only the cables, which serve as a conduit

for current between the units and the mounting brackets and

screws, which retain the placement of the various components

in a secure fashion to prevent damage, would appear to be

minor in function, in keeping with the discussion in HRL

734363, supra.

     In addition to having minor function, the foreign

transformer and telephone cables in HRL 734363, supra, were

also minor in value, together comprising only three percent

of the total value of the article.  In the case before us,

however, no information of any kind has been submitted with

regard to any of the subject components which would permit

us to determine that a given component was minor in value. 

Based upon the information presented, it has not been

demonstrated that any of the components imported with the

subject CD changer are so minor in function and value that

they would have an insignificant effect on the purchasing

decision of the imported article.  Accordingly, the proposed

markings "Made in Singapore" or "CD Changer Made in

Singapore, Additional Components Individually Marked with

Specific Country of Origin" are not acceptable, as the

requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134 are not

met.

     Your facsimile dated March 12, 1998, amended your

original ruling request to include a third proposed marking,

"Components Made in _____, _____, and _____" with the blanks

indicating the country of origin of each of the various

components in the sealed container.  In HRL 557796, dated

June 3, 1994, Customs considered the country of origin

marking for Christmas tree light sets assembled in Macau

from imported components.  In the absence of a substantial

transformation of the components into a new and different

article in a single country, Customs determined that the

components must each be marked with their respective

countries of origin, and held that a central origin label

with the marking "Components Made in Taiwan, Macau and

Korea" or "Bulbs - Macau; Control Box - Korea; other

components - Taiwan" satisfied the requirements of 19 U.S.C.

1304.  Similarly, in HRL 734101, dated July 9, 1991, Customs

allowed toys sold inside plastic eggs in a vending machine

to be individually marked with the actual country of origin

but, because this information was not visible, Customs

permitted the machine to be marked "The Toys Contained In

This Machine Are Marked With The Country of Origin, And May

Be Made In One Or More Of The Following Countries: Hong Kong

Taiwan China."

     Therefore, where the CD changer and accompanying

components, which are marked with their respective countries

of origin, are imported into the U.S. in a sealed carton,

the marking "Components Made in _____, _____ and _____"

printed conspicuously on the carton or on a central origin

label permanently affixed to the carton in a conspicuous

location is acceptable, as it satisfies the requirements of

19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134.

HOLDING:

     Where a CD changer is imported into the U.S. in a

sealed container, together with other components with

different countries of origin, the proposed markings, "Made

in Singapore" or "CD Changer Made in Singapore, Additional

Components Individually Marked with Specific Country of

Origin" do not satisfy the country of origin marking

requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134. 

However, the marking "Components Made in _____, _____, and

_____" is acceptable, provided that the  requirements of

legibility, permanency and conspicuousness are met. 

     A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time this merchandise is

entered.  If the documents have been filed without a copy,

this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant

                              Director

                              Commercial Rulings Division

