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CATEGORY: MARKING

Donald Alford Weadon, Jr., Esq.

Weadon & Associates

1819 Pennsylvania Avenue, N.W.

Washington, D.C. 20006

RE:  Country of origin marking requirements for plastic carrier

trays and anti-static bags used    for packaging integrated

circuits; usual containers; 19 CFR134.22(d)

Dear Mr. Weadon:

     This is in response to your letter dated October 15, 1997,

on behalf of Toshiba America Electronic Components, Inc.

(hereinafter "Toshiba") requesting a ruling regarding the country

of origin marking requirements for carrier trays and anti-static

bags used in packaging integrated circuits.  Enclosed with your

letter were samples of carrier trays containing integrated

circuits, an anti-static bag, and a cardboard box in which they

will be packaged.

FACTS:

     Toshiba is an importer of integrated circuits assembled and

encapsulated abroad.  The integrated circuits produced by Toshiba

may have various countries of origin, and each device will be

marked with its own country of origin.  The devices are packaged

in plastic carrier trays, which hold up to sixty-six individual

devices.  The carrier trays are supplied to Toshiba or its parent

corporation at the assembly point.  The sample trays are made out

of heavy black plastic and have a separate compartment to place

each integrated circuit.  Often, the trays are marked with their

own country of origin. 

     After the carrier trays are loaded with the finished and

tested devices, they are then packaged in an opaque heat-sealed

anti-static dry-pack bag, which protects the devices from

humidity and static electricity.  A label identifying the

enclosed devices and supplying important information such as the

quantity, date code and the packing date is affixed to the anti-static bags.  This dry pack label also indicates the country

origin of the devices.  The dry pack label on the sample anti-static bag, is marked " MADE IN HONG KONG" in black letters

against the white background of the label.  The anti-static bag

containing the carrier trays filled with the integrated circuits

is then packed and shipped inside a cardboard carton which is

sealed with adhesive tape.

 A white adhesive label is placed on the sample cardboard carton. 

The label gives important information regarding the circuits

including the country of origin marking "MADE IN HONG".

ISSUE:

     Whether the plastic carrier trays for the integrated

circuits and the anti-static bags must be marked to indicate

their own country of origin.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19 U.S.C.


1304), provides that unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a conspicuous

place as legibly, indelibly, and permanently as the nature of the

article (or its container) will permit, in such a manner as to

indicate to the ultimate purchaser in the U.S. the English name

of the country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 
1304 was "that the ultimate purchaser should

be able to know by an inspection of the marking on the imported

goods the country of which the goods is the product.  The evident

purpose is to mark the goods so that at the time of purchase the

ultimate purchaser may, by knowing where the goods were produced,

be able to buy or refuse to buy them, if such marking should

influence his will."  United States v. Friedlander & Co., 27

C.C.P.A. 297 at 302; C.A.D. 104 (1940).

     Part 134, Customs Regulations (19 C.F.R. Part 134),

implements the country of origin marking requirements and the

exceptions of 19 U.S.C. 
1304. 

     Section 134.1(b) of the regulations, defines "country of

origin" as:

     the country of manufacture, production, or growth of any

article

     of foreign origin entering the U.S.  Further work or

material

     added to an article in another country must effect a

substantial

     transformation in order to render such other country the

      country of origin' within this part; however, for a good of

a

     NAFTA country, the NAFTA marking rules will determine the

     country of origin. 

     Section 134.1(d), Customs Regulations (19 C.F.R. 
134.1(d))

provides that "[the  ultimate purchaser' is generally the last

person in the United States who will receive the article in the

form in which it was imported; however, for a good of a NAFTA

country, the  ultimate purchaser' is the last person in the

United States who purchases the good in the form in which it was

imported."

     The last sentence of 19 U.S.C. 1304(b) provides that "usual

containers in use as such at the time of importation shall in no

case be required to be marked to show the country of their own

origin."  Accordingly, in determining whether the carrier trays

and anti-static bags must be marked with their country of origin,

we must determine whether they are to be used as usual containers

under 19 U.S.C. 1304 and the implementing regulations of 19 CFR

Part 134.

     A "usual container" is defined in section 134.22(d)(1),

Customs Regulations (19 C.F.R. 
134.22(d)(1)), as:

          For purposes of this subpart, a usual container means

          the container in which a good will ordinarily reach its

          ultimate purchaser.  Containers which are not included

          in the price of the goods with which they are sold, or

          which impart the essential character to the whole, or

          which have significant uses, or lasting value

          independent of the contents, will generally not be

          regarded as usual containers.  However, the fact that a

          container is sturdy and capable of repeated use with

          its contents does not preclude it from being considered

          a usual container so long as it is the type of

          container in which its contents are ordinarily sold.  A

          usual container may be any type of container, including

          one which is specially shaped or fitted to contain a

          specific good or set of goods such as a camera case or

          an eyeglass case, or packing, storage and

          transportation materials.

     In Headquarters Ruling Letter ("HRL") 735588, dated February

10, 1995, glass containers of Mexican origin were imported into

the U.S. to be filled with beverages, e.g., Coca-Cola (or other

similar products) by U.S. customers.  In that case, we found that

such containers were considered to be the type of usual

containers defined in section 134.22(d)(1), Customs Regulations,

regardless of whether the containers were returned by the

consumer after the contents have been consumed.  Therefore, 

pursuant to 19 C.F.R. 
134.22(d)(2), Customs Regulations, we held

that the glass containers were excepted from being marked with

their own country of origin.  

      In HRL 559073, dated June 28, 1995, containers of Mexican

origin imported empty to be filled with cosmetic products by the

ultimate purchaser in the U.S., and designed to be discarded

after use, were considered to be usual containers as defined

section 134.22(d)(1), Customs Regulations.  Therefore, pursuant

to section 134.22(d)(2), Customs Regulations, the containers were

excepted from being marked with their own country of origin.  

     HRL 560487, dated September 23, 1997, concerned Canadian

origin petri dishes, which were to serve as containers for

various microorganisms and similar media.  Applying the usual

container definition of section 134.22(d)(1), Customs

Regulations, we concluded that imported petri dishes of Canadian

origin were containers in which the microorganisms will

"ordinarily" reach their ultimate purchaser.  This finding was

based on the fact that there was no indication that the petri

dishes were not included in the price of the microorganisms. 

Second, once the petri dishes were filled with the

microorganisms, the dishes clearly do not impart the "essential

character" of the article.  Third, while the petri dishes

appeared to be made of a hard plastic, because of the obvious

nature of microorganisms which the petri dishes were designed to

contain, once filled, they were not reusable.  Thus, we did not

find the petri dishes to have any "lasting value independent"

from their use with the microorganisms.  Accordingly, we found

that the petri dishes were "usual containers" within the meaning

of section 134.22(d)(1), Customs Regulations and that they were

excepted from being marked individually with their country of

origin.

     In this case, in order to verify whether integrated circuits

ordinarily reach their ultimate purchasers in the carrier trays

put into the anti-static bags, we contacted the national import

specialist who handles integrated circuits.  The national import

specialist confirmed that integrated circuits are commonly

imported and delivered to manufacturers in plastic carrier trays,

which are packaged in anti-static bags.  Thus, we conclude that

the integrated circuits will ordinarily reach their ultimate

purchasers in the carrier trays and the anti-static bags.  We

also note that there is no indication that the carrier trays and

the anti-static bags will not be included in the price of the

integrated circuits.  Moreover, the carrier trays and the anti-static bags do not impart the essential character to the

integrated circuits.  You state that the bags are routinely

discarded after use and have no lasting value once the contents

of the bag are removed.  Although the carrier trays are made of a

hard plastic, once the integrated circuits are removed, they are

intended to be recycled.  This is demonstrated by a legend on

side of the carrier trays, advising whom to contact for recycling

of the plastic trays.  Accordingly, the carrier trays also have

no lasting value apart from holding the integrated circuits. 

Therefore, we find that the carrier trays and the anti-static

bags are "usual containers" within the meaning of 19 CFR

134.22(d)(1), and they are not required to be marked with their

own country of origin under 19 U.S.C. 1304 (b).

     You indicate that the carrier trays and the anti-static bags

will be imported filled with integrated circuits.  The filled

anti-static bags will be heat sealed and will be packed in a

cardboard box which is sealed with adhesive tape.  The integrated

circuits, carrier trays, and anti-static bags are not visible

once they are placed in the cardboard box.  In addition, you

point out that the anti-static bag and the cardboard box are not

normally opened prior to purchase.  

     Under 19 CFR 134.24(d)(2), holders of imported merchandise

which are sold without normally being opened by the ultimate

purchaser (e.g., individually wrapped soap bars or tennis balls

in a vacuum sealed can), shall be marked to indicate the country

of origin of their contents.  In this instance, both the

cardboard box and the anti-static bag have white labels securely

affixed to them which show the country of origin of the

integrated circuits.  In accordance with 19 CFR 134.24(d)(2) the

markings indicating the country of origin of the integrated

circuits on anti-static bags and the cardboard boxes would be

acceptable.

HOLDING:

     Based upon the information provided, it is our opinion that

the carrier trays and anti-static bags are usual containers

within the meaning of 19 CFR 134.22(d), Customs Regulations and

therefore are not required to be individually marked with their

own country of origin.  The sealed cardboard boxes in which the

filled carrier trays and anti-static bags are packaged need only

be marked to indicate the country of origin of the integrated

circuits and do not have to be marked to show the country of

origin of the carrier trays and the anti-static bags.

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time the goods are entered.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                         Sincerely, 

                         John Durant, Director

Commercial Rulings Division

