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MAR-05 RR:TC:SM 560727 KKV

CATEGORY: Marking

Richard Abbey, Esq.

Sarah M. Nappi, Esq.

Ablondi, Foster, Sobin & Davidow, P.C.

1130 Connecticut Avenue, N.W.

Suite 500

Washington, D.C.  20036

RE:  Country of origin marking requirements; automobile

     parts; 19 CFR 134.46; T.D. 97-62;  C.S.D. 90-31;

     HRL 559510; manufacture of auto parts does not

     involve printing; ultimate purchaser not misled by

     "Printed in U.S.A."

Dear Mr. Abbey and Ms. Nappi:

     This is in response to your letter to the National

Commodity Specialist Division, dated October 8, 1997, on

behalf of Echlin, Inc., which has been forwarded to our

office for response.  In addition to your letter, which

requests a ruling concerning the country of origin marking

requirements for certain automotive parts manufactured

abroad, a sample of the box containing the proposed country

of origin marking has been submitted.

FACTS:

     Echlin, Inc., (Echlin) imports automotive parts in bulk

into the U.S. from manufacturers in various countries and

repackages them in the United States for individual resale. 

The automotive parts are repacked into a cardboard box

which, when supplied to Echlin, is labeled neither with the

individual type of auto part to be packaged therein nor with

the product's country of origin.

     When received by Echlin, the box is marked in the

following manner: the top flap of the box bears the words,

"SUPPLIED FOR NAPA DISTRIBUTION CENTERS BY ECHLIN INC."  Two

adjacent side panels display the stylized name, "ECHLIN" the

stylized name "NAPA" surrounded by a hexagonal logo, and the

words "ELECTRICAL SYSTEMS PARTS" printed vertically down the

panel.  A third side panel displays the 

same stylized names, "ECHLIN" and "NAPA" and also contains a

listing of various "Electrical Systems Parts" and "Fuel

Systems Parts."  At the bottom right corner of the third

side panel are the words, "Printed in U.S.A.," which appear

in lower case letters of approximately six point type.  The

fourth side panel of the box contains no printed words.  The

bottom of the box displays the stylized "ECHLIN" and "NAPA"

names.

     You propose to add further identifying information to

the boxes at the time of repackaging to indicate the type of

product contained in each box and the appropriate country of

origin of the product to be placed inside.  You propose to

mark the boxes in the following manner: the bottom of the

box would be stamped with a product number and description,

and an adhesive label would be affixed to the blank side

panel of the box.  The adhesive label would be printed with

a bar code and the words, "Made in [country of origin]" in

approximately six point type.  The side panel that contains

the adhesive label would be adjacent to the side panel that

contains the words, "Printed in the U.S.A."

ISSUE:

     Whether the words, "Printed in U.S.A." which appear on

a cardboard box containing imported automotive parts,

trigger the application of the special marking requirements

of 19 CFR 134.46.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended (19

U.S.C. 1304), provides that, unless excepted, every article

of foreign origin imported into the U.S. shall be marked in

a conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently

as the nature of the article (or container) will permit, in

such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in

the U.S. the English name of the country of origin of the

article.  Congressional intent in enacting 19 U.S.C. 1304

was that the ultimate purchaser should be able to know by an

inspection of the marking on the imported goods the country

of which the goods is the 

product.  Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134),

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304.

     Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46)

contains more restrictive marking requirements designed to

alleviate the possibility of misleading an ultimate

purchaser with regard to the country of origin of an

imported article.  Treasury Decision (T.D.) 97-62, published

August 20, 1997 (62 Fed.Reg. 44211, August 20, 1997),

amended section 134.46 to ease the requirement that whenever

words appear on imported articles indicating the name of a

geographic location other than the true country of origin of

the article, the country of origin marking must appear in

close proximity and in comparable size lettering to those

words preceded by the words "Made in," "Product of," or

other words of similar meaning.  Effective September 20,

1997, the revised section 134.46 provides that:

          In any case in which the words "United

          States," or "American," the letters

          "U.S.A.," any variation of such words or

          letters, or the name of any city or

          location in the United States, or the

          name of any foreign country or locality

          other than the country or locality in

          which the article was manufactured or

          produced appear on an imported article or

          its container, and those words, letters

          or names may mislead or deceive the

          ultimate purchaser as to the actual

          country of origin of the article, there

          shall appear legibly and permanently in

          close proximity to such words, letters or

          name, and in at least a comparable size,

          the name of the country of origin

          preceded by "Made in," "Product of," or

          other words of similar meaning.

Therefore, under the revised section 134.46, the threshold

determination in ascertaining the applicability of the

stricter requirements is whether the marking on the box may

deceive or mislead the ultimate purchaser regarding the

country of origin of the automobile parts contained therein.

     Customs has held that, under certain conditions,

geographic names appearing in connection with imported

articles do not necessarily trigger the requirements of 19

CFR 134.46 if the context in which the names are used is

such that confusion by the ultimate purchaser regarding

country of origin is unlikely (See Customs Service Decision

(C.S.D.) 90-31, dated December 20, 1989).  In some

instances, the likelihood of consumer confusion has been

alleviated by the appearance of the non-origin geographical

reference in the context of surrounding language.  In

Headquarters Ruling Letter (HRL) 732329, dated July 12,

1989, Customs held that an address on a warranty card did

not pose a risk of confusion to ultimate purchasers.  In HRL

732816, dated November 24, 1989, Customs held that an

address provided for guarantee inquiries, printed on the

reverse side of a display ticket, did not raise the

possibility of confusion or deception on the part of the

ultimate consumer.  In HRL 559626, dated October 17, 1996,

Customs held that the name and address of a school printed

in a spiral student agenda notebook was not misleading

because the articles would be purchased by students, who

would understand that their school address does not relate

to the origin of the planner.

     In another case, the phrasing of the non-origin

geographical reference itself was found to alleviate

potential customer confusion.   In HRL 559267, dated October

20, 1995, Customs considered imported ceramic coffee

canisters sold exclusively by mail order either as a

promotional item to first time coffee purchasers, or by mail

order offered from a catalogue.  Customs determined that an

ultimate purchaser of the coffee and coffee canisters would

understand that "By Appointment to His Majesty The King of

Sweden" referred not to the canister but to the coffee

contained therein, and that an ultimate purchaser would not

confuse the reference to the King of Sweden as any

information concerning the origin of the canister. 

      In other instances, Customs has determined that the

likelihood of consumer confusion is alleviated by the

appearance of the non-origin geographical reference in the

context of a decorative design or symbol.  In HRL 732412,

dated August 29, 1989, Customs found that the placement of

the word "Kansas" on different parts of imported jeans did

not trigger the requirements of 19 CFR 134.46 because such

marking was used as a symbol or decoration and would not

reasonably be construed as indicating the origin of the

article on which it appeared.  Likewise, in HRL 723604,

dated November 3, 1983, Customs found that the letters "USA"

on men's bikini-style swimming trunks did not trigger the

marking requirements of 19 CFR 134.46 because such marking

was used as a symbol or decoration and would not reasonably

be construed as indicating the country of origin of the

article.  In C.S.D. 89-73, dated February 2, 1989, Customs

held that an imported man's pullover shirt that prominently

displayed the words "Christian Dior, 30 Avenue Montaigne,

Paris 75008" across the back, did not invoke the application

of 19 CFR 134.46 because the true country of origin of the

article was indicated conspicuously on a label inside the

neckband.  In HRL 733695, dated January 15, 1991, women's

trousers with metal rivets die-stamped with the words

"Bonjour Paris", and containing a fabric label sewn into the

waistband indicating the country of origin as Hong Kong,

were not subject to the requirements of 19 CFR 134.46 since

the rivets were decoration on the garment and an integral

part of the design. 

     Customs has also determined whether the use of a non-origin geographical reference is misleading or confusing by

considering the nature of the article upon which it appears. 

In HRL 559510, dated February 27, 1996, Customs held that

the requirements of 19 CFR 134.46 were triggered by the

phrase "Printed in U.S.A." on video sleeves containing

imported video cassettes because the words "Printed in

U.S.A." could be interpreted as referring to the video

cassette and not the video sleeve.

     However, unlike the video cassette sleeves in HRL

559510, supra, the subject auto parts are not created by any

production process involving printing.  Because the

manufacture of automotive parts in no way involves printing,

the only possible interpretation of the phrase, "Printed in

U.S.A." is as a reference to the carton in which the auto

part is contained.  Thus, the very nature of the imported

article obviates the likelihood that an ultimate purchaser

would be misled or deceived as to the country of origin of

the imported article by the use of the phrase "Printed in

U.S.A."   Additionally, we note that while the word "Napa"

is also the name of a city in California whose surrounding

valley is noted for wine production, it's use in connection

with automotive parts is so unrelated in subject matter from

the sphere of wine production that it is unlikely that an

ultimate purchaser would confuse the reference to "Napa" as

any information concerning the origin of automotive parts. 

Accordingly, we find that the special marking requirements

of 19 CFR 134.46 are not triggered by the phrase "Printed in

U.S.A.,"and the origin marking needs to satisfy only the

general requirements of permanency, legibility, and

conspicuousness under 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134. 

     The sample box submitted displays the country of origin

information, "Made in (country of origin)," printed in

approximately six point type on an adhesive sticker together

with a bar code.  This sticker, affixed to a side panel

adjacent to the panel bearing the manufacturer's listing of

various "Electrical Systems Parts" and "Fuel Systems Parts,"

is also adjacent to the bottom panel stamped with the

product number and description.  In this location, the

marking may be easily located and read by an ultimate

purchaser.  Accordingly, we find that the proposed country

of origin marking is acceptable, as the requirements of 19

U.S.C. 1304 and 19 CFR Part 134 have been met.

HOLDING:

     Based on the information provided, because the

manufacture of automotive parts in no way involves printing,

where boxes containing imported automotive parts are

conspicuously marked with an adhesive sticker bearing the

words, "Made in (country of origin)," the use of the phrase

"Printed in U.S.A." on an adjacent surface would not mislead

or deceive an ultimate purchaser as to the country of origin

of the auto parts.  Thus, the U.S. reference, "Printed in

U.S.A." does not trigger the special marking requirements of

19 CFR 134.46 and the country of origin marking "Made in

(country of origin)," affixed to a side panel adjacent to

the panel bearing the manufacturer's listing of various

"Electrical Systems Parts" and "Fuel Systems Parts" and

adjacent to the bottom panel stamped with the product number

and description, satisfies the general marking requirements

of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR part 134 and is an acceptable

country of origin marking for the imported automotive parts.

     A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time the goods are entered.  If

the documents have been filed without a copy, this ruling

should be brought to the attention of the Customs officer

handling the transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant

                              Director

                              Commercial Rulings Division 

