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CATEGORY: Marking

Donald Alford Weadon, Jr.

Weadon & Associates

Suite 550

The Federal Bar Building

1819 Pennsylvania Avenue, N.W.

Washington, D.C. 20006

RE:  19 U.S.C. 1304; semiconductor devices; 19 CFR 134.46;

may mislead or         deceive 

Dear Mr. Weadon:

     This is in response to your letter of November 10,

1997, asking if your proposed country of origin marking on

semiconductor devices satisfies the country of origin

marking requirements set forth in 19 U.S.C. 1304.

FACTS:

     Your client imports and produces semiconductor devices. 

The client imports these devices into the U.S. and other

countries.  The diffused silicon wafers are made in the U.S.

and exported to various Asian nations where the circuits are

assembled and encapsulated into finished devices.  The

finished devices are packaged in plastic carrier trays or in

reels.  The plastic carrier trays or reels are then packaged

inside heat-sealed, opaque, anti-static dry-pack bags which

protect the devices from humidity and static electricity. 

The anti-static bags are affixed with a label containing

various information and the country of origin marking.     

     The anti-static bags with the carrier trays and

integrated circuits enclosed are then packaged inside a

cardboard carton which is closed with adhesive tape and

affixed with another label similar to the one utilized on

the anti-static bags.

     You state that the other countries to whom your client

imports, such as Japan and the countries that are members of

the European Union (EU), have different origin rules for

marking purposes.  You desire to utilize one label that

would comply with the marking statutes in the U.S. and in

different countries.  Specifically, you propose the marking

"Country of Origin for U.S.: Japan, For EU: Circuit diffused

in the United States" on the anti-static bags and cartons

containing the devices to be assembled in Japan and marketed

in the U.S. and the EU.  

ISSUE:

     Whether the proposed marking would satisfy the country

of origin marking requirements set forth in 19 U.S.C. 1304.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930 (19 U.S.C. 1304),

provides that unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as

the nature of the article (or its container) will permit, in

such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in

the U.S. the English name of the country of origin of the

article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134),

implements the country of origin marking requirements of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.1(b), Customs Regulations (19 CFR

134.1(b)), provides that : "country of origin" means the

country of manufacture, production, or growth of any article

of foreign origin entering the U.S.  Further work or

material added to an article in another country must effect

a substantial transformation in order to render such other

country the "country of origin" for marking purposes.

     A substantial transformation results when a new and

different article emerges from the processing having a

distinctive name, character or use.  U.S. v. Gibson-Thomsen

Co., Inc., 27 CCPA 269 (1940).    In Headquarters Ruling

Letter (HRL) 732357, dated May 21, 1990, Customs held that

the processing of silicon wafers into integrated circuits,

which includes cutting the wafers into chips, mounting the

individual circuit by eutectic or epoxy mechanisms to the

leadframe, bonding of gold and aluminum wires to circuit and

leadframe and encapsulation of leadframe and circuit

constitutes a substantial transformation of the silicon

wafers into finished integrated circuits.  Customs cited

C.S.D. 80-227, dated February 13, 1980, as authority for the

finding of a substantial transformation where silicon

semiconductor chips were assembled into integrated circuits. 

     Pursuant to HRL 732357 and C.S.D. 80-227, the assembly

and encapsulation of integrated circuits in the instant case

to create finished semiconductor devices would constitute a

substantial transformation.  Therefore, in accordance with

19 CFR 134.1(b), the Asian country where the devices are

assembled is the country of origin for marking purposes.

     Consequently, the question presented is whether the

proposed marking would clearly convey the country of origin

of the imported article to the ultimate purchaser in the

U.S.  

     Section 134.46, Customs Regulations (19 CFR 134.46)

provides:

     In any case in which the words "United States," or

     "American," the letters "U.S.A.," any variation of

     such words or letters, or the name of any city or

     location in the United States, or the name of any

     foreign country or locality other than the country

     or locality in which the article was manufactured

     or produced appear on an imported article or its

     container, and those words, letters or names may

     mislead or deceive the ultimate purchase as to the

     actual country of origin of the article, there

     shall appear legibly and permanently in close

     proximity to such words, letters or name, and in

     at least a comparable size, the name of the

     country of origin preceded by "Made in," "Product

     of," or other words of similar meaning.  

     Therefore, we must determine whether the proposed

marking may mislead or deceive the ultimate purchaser as to

the actual country of origin of the imported article. 

Customs stated in Treasury Decision (T.D.) 97-72, dated

September 19, 1997, in response to a comment, that

"references to the U.S. made in the context of a statement

relating to any aspect of the production or distribution of

the products... are misleading to the ultimate purchaser..." 

We find that the phrase "For EU: Circuit Diffused in the

United States" in the proposed marking is a reference to the

U.S. made in the context of a statement relating to an

aspect of the production of the imported article and

therefore, this reference may mislead or deceive the

ultimate purchaser in the U.S. as to the article's actual

origin.  Therefore, the special marking requirements of 19

CFR 134.46 are triggered.  The words "Made in (country of

origin,)" "Product of (country of origin) or a similar

phrase must appear in close proximity and in at least a

comparable size to the U.S. reference .  Your proposed

marking would not be acceptable under 19 U.S.C. 1304.  We

note that if you marked the article with the words "Country

of origin for U.S.: Made in Japan, FOR EU: Circuit diffused

in the United States", the marking would comply with the

requirements of 19 U.S.C. 1304 and 19 CFR 134.46.

     The second question is whether marking the anti-static

bags and cartons and not the article itself would satisfy 19

U.S.C. 1304. 

     Section 134.32(d), Customs Regulations (19 CFR

134.32(d)), provides an exception from marking for articles

for which the marking of the containers will reasonably

indicate the origin of the articles.  In HRL 734443, dated

June 3, 1992, Customs held that semiconductor devices which

reach the ultimate purchaser in the marked containers are

excepted from marking.  In the instant case, the ultimate

purchaser receives the imported article in the marked sealed

anti-static bags and cartons.  Therefore, pursuant to 19 CFR

134.32(d), the imported semi-conductor devices in this case

are excepted from marking.    

HOLDING:

     The reference to the U.S. in the proposed marking may

mislead or deceive the ultimate purchaser as to the actual

country of origin of the article.  Therefore, pursuant to 19

CFR 134.46, the actual country of origin must appear in

close proximity and in at least a comparable size, to the

U.S. reference, preceded by the words "Made in," "Product

of," or a similar phrase.

     Pursuant to 19 CFR 134.32(d), the imported articles are

excepted from marking as long as the marking on the anti-static bags and cartons satisfies the requirements of 19

U.S.C. 1304. 

     A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time this merchandise is

entered.  If the documents have been filed without a copy,

this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                         Sincerely,

                         John Durant, Director

                         Commercial Rulings Division

