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CATEGORY:  Marking

Ian Parkhill

Manager, North American Operations

Wera Tools, Inc.

7-710 South Service Road

Stoney Creek, Ontario

Canada L8E 5S7

RE: 19 CFR 134.45; Czech Republic; Germany; T.D. 74-122

Dear Mr. Parkhill:

     This is in response to your letter dated May 1, 1998,

requesting a ruling regarding the country of origin marking

of imported screwdriver bits made by Wera Werk in Germany

and the Czech Republic.                                

FACTS:

     You state that your parent company, Wera Werk, based in

Germany, manufactures screwdrivers and screwdriver bits for

use in the industrial market.  The screwdriver bits are 1"

in overall length with a 1/4' hexagon shape cross section. 

This allows for a very small surface for printing (die

stamping)the country of origin and other information such as

the brand, part number, and size.  You have asked if the

markings "D,""G," or "Ger," are acceptable for German goods

and if the markings "CZ" and "CR" are acceptable for Czech

screwdriver bits imported into the U.S.   

ISSUE:

     What are the acceptable abbreviations for country of

origin marking purposes for screwdriver bits imported from

Germany and from the Czech Republic? 

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930 (19 U.S.C. 1304),

provides that unless excepted, every article of foreign

origin imported into the U.S. shall be marked in a

conspicuous place as legibly, indelibly, and permanently as

the nature of the article (or its container) will permit, in

such a manner as to indicate to the ultimate purchaser in

the U.S. the English name of the country of origin of the

article.

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134),

implements the country of origin marking requirements of 19

U.S.C. 1304.  Section 134.45(b), Customs Regulations (19 CFR

134.45(b)), provides that abbreviations of country names

"which unmistakably indicate the name of a country ... are

acceptable.  Variant spellings which clearly indicate the

English name of the country of origin such as "Brasil" for

"Brazil" and "Italie" for "Italy," are acceptable."  

     The Court of Customs Appeals held in American

Burtonizing Co. v. United States, 13 Ct. Cust. Appls 652

(1926), that the purpose of the country of origin marking

law: 

     was to require a marking such as would be

     understood by purchasers of foreign-made goods as

     giving definite and reliable information as to the

     country of origin.  It is not reasonable to

     suppose that Congress, by use of the word

      indicate' meant only that words used should hint

     at the country of origin.  The object sought to be

     obtained by the legislature could best be obtained

     by an indication which was clear, plain, and

     unambiguous and which did more than merely hint at

     the country of origin.  We do not think that

     Congress intended that American purchasers,

     consumers, or users of foreign-made goods should

     be required to speculate, investigate or interpret

     in order that they might ascertain the country of

     origin.

     The court then ruled that the French word "Aisne" was

not an acceptable country of origin marking.

     With regard to country of origin markings from Germany,

Customs stated in O.C.O.D. 90-2, dated September 28, 1990,

that on or after October 3, 1990, goods must be marked "Made

in Germany" or "Made in Federal Republic of Germany."  The

markings "Made in FRG" and "Made in GDR" would not be

allowed.  

     Based on the provisions of 19 CFR 134.45(b), the

marking "D" for "Deutschland" would not be acceptable

because the term "Deutschland" is not the English name of

the country of origin.    Further, we find that the

abbreviation "G" does not unmistakably indicate the name of

a country.  In Treasury Decision ("T.D.") 93-17, dated March

23, 1993, Customs considered what markings would be

acceptable for goods imported from the Czech Republic and

the Slovak Republic.  Customs used the U.S. Department of

State list of  Independent States to reach its conclusion. 

The U.S. State Department list of Independent States in the

World as of August 1, 1997, lists "Germany" as the short

form name and the "Federal Republic of Germany" as the long

form name for the reunited country known as Germany.  The

abbreviation "Ger" does not unmistakably indicate the name

of the country known as the Federal Republic of Germany and

is neither the recognized short form name or long form name

for that country.  Therefore, we find that this abbreviation

is unacceptable.

     Customs ruled in Headquarters Ruling Letter ("HRL")

735099, dated September 20, 1993, that "Czech" would not be

an acceptable country of origin designation for imported

drill bits.  The drill bits were required to be marked

"Czech Republic," or "Czech Rep."  This ruling applied to

goods imported after January 1, 1994.  The ruling cited to

T.D. 93-17, dated March 3, 1993, in which Customs notified

the public that Czechoslovakia ceased to exist and the

successor states were the Czech Republic and the Slovak

Republic.  Therefore, the abbreviations that you suggested

for the Czech Republic, "CZ" and "CR," would not be

acceptable under

19 CFR 134.45(b).  

     We also note that there are special marking

requirements for screwdriver bits.  See HRL 731938, dated

January 9, 1989.  Section 134.42, Customs Regulations (19

CFR 134.42), provides that marking of certain articles shall

be by specific methods as may be prescribed by the

Commissioner of Customs.  Pursuant to this authority,

Customs issued Treasury Decision ("T.D.") 74-122, dated

April 8, 1974, and T.D. 84-214, dated October 1, 1984, (copy

enclosed) imposing special marking requirements for imported

rotary metal cutting tools.  In T.D. 74-122, Customs

established that rotary metal cutting tools (i.e., tools for

hand tools or machine tools which are designed to be fitted

to such tools and which cannot be used independently and

include tools for pressing, stamping, drilling, tapping,

threading, boring, broaching, milling, cutting, dressing,

mortising or screw-driving of the kind classified in items

649.43, 649.44 and 649.46 of the Tariff Schedules of the

United States (the predecessor to the current Harmonized

Tariff Schedule of the United States)), must be marked by

means of die stamping in a contrasting color, raised

lettering, engraving, or some other method of producing a

legible, conspicuous and permanent mark to clearly indicate

the country of origin to the ultimate purchaser in the

United States.  Specifically excluded from methods of

acceptable marking were ink stamping, tagging with adhesive

labels or any other impermanent form of marking which could

be smudged, blurred or otherwise easily obliterated or

removed.  In T.D. 84-214, Customs stated that products less

than 3/16" in diameter are considered incapable of being

marked and are exempt from these special marking

requirements. 

     T.D. 84-214 also stated that rotary metal cutting tools

would be excepted from individual marking if they are

imported in substantial tubes or containers which are marked

to indicate the origin of the tools inside, and it can be

shown to the satisfaction of Customs officers at the port of

entry that the tools are virtually certain to reach the

ultimate purchaser in the marked unopened tubes or

containers.

     You indicated that the country of origin would be die

stamped on the screwdriver bits.  This marking would satisfy

the special marking requirements set forth in T.D. 74-122

and T.D. 84-214.

HOLDING:

     The acceptable country of origin designation for

screwdriver bits imported from the Federal Republic of

Germany is the short form name "Germany."  The abbreviations

"D," "G," and "Ger" are not acceptable under 19 CFR

134.45(b). 

     The acceptable country of origin designations for

screwdriver bits imported from the Czech Republic are "Czech

Republic" or "Czech Rep."  The abbreviations "CZ," and "CR"

are not acceptable under 19 CFR 134.45(b).

     The special marking requirements for rotary metal

cutting tools set forth in T.D. 74-122 and T.D. 84-214  are

applicable to the screwdriver bits in this case.

     A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time this merchandise is

entered.  If the documents have been filed without a copy,

this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                              Sincerely,

                              John Durant, Director

                              Commercial Rulings Division  

Enclosure

