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Mike Leahy

A.N. Deringer, Inc.

173 West Service Road

Champlain, NY 12919

Dear Mr. Leahy:

     This is in response to your letter of September 28,

1998, asking for a binding ruling on behalf of Ling

Industries Inc., concerning the country of origin marking of

Canadian paperboard containers imported empty to be used to

package food products in the U.S.  A sample was enclosed for

our review.

FACTS:

     The imported articles are Canadian disposable printed

paperboard cartons, imported empty, and used to package food

products for sale in the U.S.  The paperboard cartons, which

are printed and made in Canada, are not marked with a

country of origin.  The cartons are shipped from Canada to

the U.S., knocked down, either packed in an outer cardboard

carton or shrink wrapped on a pallet.  The outer cartons are

marked "Made in Canada."  The shrink wrapped pallets bear a

sticker that identifies the product as of Canadian origin. 

You stated that the containers are imported by food

companies that use the containers to hold food products sold

in the U.S.       

ISSUE:

     Whether the imported empty paperboard cartons must be

marked with their own country of origin, or whether it is

sufficient to only mark the outermost containers or shrink-wrapped pallets in which they are imported.

LAW AND ANALYSIS:

     Section 304 of the Tariff Act of 1930, as amended, 19

U.S.C. 1304, provides that, unless excepted, every article

of foreign origin (or its container) imported into the U.S.

shall be marked in a conspicuous place as legibly, indelibly

and permanently as the nature of the article (or its

container) will permit, in such a manner as to indicate to

the ultimate purchaser in the U.S. the English name of the

country of origin of the article.  Congressional intent in

enacting 19 U.S.C. 1304 was "that the ultimate purchaser

should be able to know by an inspection of the marking on

the imported goods the country of which the goods is the

product.  The evident purpose is to mark the goods so that

at the time of purchase the ultimate purchaser may, by

knowing where the  goods were produced, be able to buy or

refuse to buy them, if such marking should influence his

will."  United States v. Friedlaender & Co., 27 C.C.P.A. 297

at 302; C.A.D. 104 (1940).  

     Part 134, Customs Regulations (19 CFR Part 134),

implements the country of origin marking requirements and

exceptions of 19 U.S.C. 1304.

Section 134.24(c)(1) provides that when disposable

containers or holders, or usual containers which are goods

of a NAFTA country are imported by persons or firms who fill

or package them with various products which they sell, these

persons or firms are the "ultimate purchasers" of these

containers or holders or usual containers which are goods of

a NAFTA country and they may be excepted from individual

marking pursuant to 19 U.S.C. 1304(a)(3)(D).  The outside

wrappings or packages containing the containers shall be

clearly marked to indicate the country of origin.  Section

134.24(a), Customs Regulations (19 CFR 134.24(a)), states

that "disposable containers or holders are the usual

ordinary types of containers or holders, including cans,

bottles, paper or polyethylene bags, paperboard boxes, and

similar containers or holders which are ordinarily discarded

after the contents have been consumed."

     In Headquarters Ruling Letter ("HRL") 735588, dated

February 10, 1995, Customs held that glass containers of

Mexican origin imported to be filled with beverages by U.S.

customers with products such as Coca-Cola were excepted from

individual marking.  In HRL 560487, dated September 23,

1997, Customs held that Canadian petri dishes, imported

empty, and filled in the U.S. with microorganisms were

"usual containers" and were excepted from individual country

of origin marking.  

     The imported product in the instant case is a

paperboard carton, which is specifically listed in 19 CFR

134.24(a) as a disposable container or holder.  Further, as

a product of Canada, the imported product is a good of a

NAFTA country and since these usual containers are imported

by food companies that fill them in the U.S. with food

products, pursuant to 19 CFR 134.24(c), the food companies

are the ultimate purchasers of the containers and the

imported articles are excepted from being marked with their

own origin.  The outermost containers and shrink- wrapped

pallets in which the cartons are imported must be properly

marked with the cartons' country of origin in satisfaction

of the requirements of 19 CFR 134.24(c). 

HOLDING:

     The imported Canadian paperboard cartons are excepted

from being marked with their own origin pursuant to 19

U.S.C. 1304(a)(3)(D).  As required by 19 CFR 134.24(c), the

outermost containers and shrink-wrapped pallets in which the

containers are imported must be properly marked with the

country of origin of the paperboard cartons.

     A copy of this ruling should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is entered.  If

the documents have been filed without a copy, this ruling

should be brought to the attention of the Customs officer

handling the transaction.

                    Sincerely,

                    John Durant

                    Director,

                    Commercial Rulings Division 

