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HQ H029581

May 30, 2008

VES-3-02-OT:RR:BSTC:CCI  H029581 LLB

CATEGORY:   Carriers

Mr. Jeff Brumley

Biehl and Company, LLP

3330 W. Esplanade Avenue, Suite 602

Metairie, Louisiana 70002

RE:
Coastwise Transportation; 46 U.S.C. § 55103; 19 C.F.R. § 4.50(b); HQ 
H018093 (Oct. 9, 2007); HQ H027918 (May 18, 2008)

Dear Mr. Brumley:

This letter is in response to your correspondence dated May 29, 2008, in which you request "permission" for the two individuals mentioned therein to be transported aboard the M/V CEC MIRAGE.  We are construing your correspondence as a request for a ruling to determine whether the coastwise laws, specifically 46 U.S.C. § 55103, and the regulations promulgated under that statute, 19 C.F.R. § 4.50(b), apply to the factual scenario you present. Our decision follows.

FACTS


The voyage in question involves the transportation of the subject individuals aboard the non-coastwise-qualified M/V CEC MIRAGE (the “vessel”).  The individuals will embark in New Orleans, Louisiana on June 1, 2008 and disembark in Houston, Texas on June 4, 2008.  The individuals will inspect the vessel for repairs in preparation for drydocking which will include listing all spare parts, inspecting the cranes, listing hatch cover conditions, inspecting the engine's condition, and inspecting all tanks.

ISSUE

Whether the individuals described in the FACTS section above are “passengers” within the meaning of 46 U.S.C. § 55103 and 19 C.F.R. § 4.50(b)

LAW and ANALYSIS

Generally, the coastwise laws prohibit the transportation of passengers or merchandise between points in the United States embraced within the coastwise laws in any vessel other than a vessel built in, documented under the laws of, and owned by citizens of the United States.  Such a vessel, after it has obtained a coastwise endorsement from the U.S. Coast Guard, is said to be “coastwise qualified.”

The coastwise laws generally apply to points in the territorial sea, which is defined as the belt, three nautical miles wide, seaward of the territorial sea baseline, and to points located in internal waters, landward of the territorial sea baseline. See 33 C.F.R. § 2.22(a)(2)(2008).  The coastwise law applicable to the carriage of passengers is found in 46 U.S.C. § 55103
 which provides:

(a) In General. Except as otherwise provided in this chapter or chapter 121 of this title, a vessel may not transport passengers between ports or places in the United States to which the coastwise laws apply, either directly or via a foreign port, unless the vessel-

(1) is wholly owned by citizens of the United States for purposes of engaging in coastwise traffic;

(2) has been issued a certificate of documentation with a coastwise endorsement under chapter 121 or is exempt from documentation but would otherwise be eligible for such a certificate and endorsement.

(b)Penalty.  The penalty for violating subsection (a) is $300 for each passenger transported and landed.

The Customs and Border Protection (“CBP”) Regulations, promulgated under the authority of 46 U.S.C. § 55103, provide:

A passenger within the meaning of this part is any person carried on a vessel who is not connected with the operation of the vessel, her navigation, ownership, or business.

19 C.F.R. § 4.50(b).

You state that the subject individuals will be transported on the vessel for the purpose of inspecting the vessel for repairs in preparation for drydocking as described above.  In this context, and in accordance with previous Headquarters’ rulings, workmen, technicians, or observers transported by vessel between ports of the United States are not classified as “passengers” within the meaning of 46 U.S.C. § 55103 and 19 C.F.R. § 4.50(b), if they are required to be on board to contribute to the accomplishment of the operation or navigation of the vessel during the voyage or are on board because of a necessary vessel ownership or business interest during the voyage.  HQ 101699 (Nov. 5, 1975); see also HQ 116721 (Sept. 25, 2006) quoting HQ 101699.

In the present case, to the extent the individuals would be engaged in any shipboard activities while traveling on the foreign vessel between coastwise ports, that would be “directly and substantially” related to the operation or business itself, as would be the case under the facts herein submitted, such individuals would not be considered passengers.

We find that such individuals are not “passengers” within the meaning of 46 U.S.C. § 55103 and 19 C.F.R. § 4.50(b).  Accordingly, the coastwise transportation of such individuals is not in violation of 46 U.S.C. § 55103.

HOLDING

The subject individuals are not “passengers” within the meaning of 46 U.S.C. 

§ 55103 and 19 C.F.R. § 4.50(b).  Therefore, the coastwise transportation of such individuals is not in violation of 46 U.S.C. § 55103.

Sincerely,

Glen E. Vereb

Chief

Cargo Security, Carriers and Immigration Branch

� Recodified by Pub. L. 109-304, enacted on October 6, 2006.


� See HQ 116721, supra; and see HQ 116659 (May 19, 2006) (referencing the “direct and substantial” test); Customs telex 104712 (July 21, 1980) (finding that repairman were not passengers when carried aboard a foreign vessel between U.S. ports “for [the] purpose of repairing vessel en route between such ports.”); see also HQ H027918 (May 18, 2008) and HQ H018093 (Oct. 9, 2007) (holding that individual transported to inspect the vessel in preparation for drydocking was not a passenger within the meaning of 46 U.S.C. § 55103 and 19 C.F.R. § 4.50(b)). 





� We note that our determination is based only on the voyage as it is described in the “FACTS” section herein.





