HQ H264877

July 10, 2015
OT:RR:CTF:VS   H264877  GaK

CATEGORY: Valuation

Paul Fitzpatrick

MIQ Logistics

20 Central Street, Suite 108

Salem, MA 01970

RE: Transaction value; charges incident to the international shipment of the merchandise

Dear Mr. Fitzpatrick:


This is in reply to your letter, dated May 7, 2015, and additional information you submitted on May 27, 2015 and June 2, 2015, in which you request a ruling on whether certain charges for services provided by MIQ Logistics (“MIQ”) should be included in the transaction value of merchandise imported by [X] (“importer”). 


Pursuant to 19 C.F.R. § 177.22(b)(7), you requested confidential treatment with respect to certain information submitted. As that information constitutes privileged or confidential matters, it has been bracketed and will be redacted from any published versions.

FACTS:



The importer sources beauty essentials from foreign manufacturers and utilizes the services of MIQ to prepare export documentation, payment of terminal charges, and a variety of other origin related services. You state that the fees for the services offered encompass the following as examples:
· Terminal handling charge;
· Container seal fee: fee for applying a security seal to a container; 
· Origin handling: fee for various services, such as managing the booking process and preparing shipment, performed at the port of lading;
· Documentation: fee for preparing export documentation;
· AMS cargo declaration data charge;
· Equipment interchange receipt: fee for issuing a document required when transferring a cargo container from one vessel to another, or to a shipping terminal; 
· Container Freight Station: warehouse in and out charges, applied when receiving or unloading cargo from loose cargo shipments (“CFS”);
· Clearance & Customs;
· Value Added Tax (“VAT”): a tax imposed by the Chinese government on the freight services of an international freight forwarder performed in the Port of Shanghai.
With respect to the VAT, you provided the Federal Maritime Commission (“FMC”) News Release which announced its interpretation of the China Ministry of Finance and the State Administration of Taxation’s Circular 106. 
  The FMC states that as of August 1, 2013, foreign shipping companies must pay a 6 percent VAT charge to the Chinese government, in addition to local surcharges, on gross proceeds collected from clients. The VAT charge appears in one sample transaction, where the shipping company used is [***************], based in the [********]. 
You provided documentation from three sample transactions for illustrative purposes. The documentation consists of bills of lading, purchase orders, invoices, packing lists, and proof of payment. Each commercial invoice lists the merchandise, quantity, unit price, and total price. The terms of sale listed on each invoice are FOB. You claim that the fees for services are incident to the international shipment and should be deducted from the FOB prices declared to CBP.
ISSUE:


Whether certain charges that are included in the invoice price for the imported merchandise may be properly excluded from transaction value as costs incident to the international shipment of the merchandise. 

LAW AND ANALYSIS:

Merchandise imported into the U.S. is appraised in accordance with section 402 of the Tariff Act of 1930, as amended by the Trade Agreements Act of 1979 (TAA; 19 U.S.C. § 1401a). The primary method of appraisement is transaction value, which is defined as “the price actually paid or payable for the merchandise when sold for exportation to the United States,” plus amounts for certain statutorily enumerated additions to the extent not otherwise included in the price actually paid or payable. See 19 U.S.C. § 1401a(b)(1). 


The term “price actually paid or payable” is defined as:

[T]he total payment (whether direct or indirect, and exclusive of any costs, charges, or expenses incurred for transportation, insurance, and related services incident to the international shipment of the merchandise from the country of exportation to the place of importation in the United States) made, or to be made, for imported merchandise by the buyer to, or for the benefit of, the seller. 

19 U.S.C. § 1401a(b)(4)(A).

In Treasury Decision (“T.D.”) 00-20, CBP reiterated its longstanding position that with regard to freight, insurance and other costs incident to international shipment, including foreign inland freight, the importer of record must deduct the actual costs for these charges from the price actually paid or payable in determining transaction value, if these costs are included in the price actually paid or payable. The notice advised that CBP considers actual costs to constitute those amounts ultimately paid to the international carrier, freight forwarder, insurance company or other appropriate provider of such services. Commercial documents to and from the service provider such as an invoice or written contract separately listing freight/insurance costs, a freight/insurance bill, a through bill of lading or proof of payment of the freight/insurance charges (i.e., letters of credit, checks, bank statements) are examples of some documents which typically serve as proof of such actual costs. Other types of evidence may be acceptable. 


CBP has previously determined that CFS receiving, customs clearance, documentation fee, equipment interchange receipt, and terminal handling charge are charges incident to the international shipment of the merchandise. See Headquarters Ruling Letter (“HQ”) H092560, dated April 7, 2010; HQ H119858, dated September 9, 2010; HQ H119857, dated September 9, 2010; and HQ H249096 dated March 17, 2015. CBP has also held that AMS fee is a charge incident to the international shipment of the merchandise. See HQ H148715, dated November 16, 2011. Additionally, CBP has held that the container seal fee is a charge incident to the international shipment of the merchandise. See HQ H219516, dated July 30, 2012. 


As in HQ H092560, the freight forwarders’ invoices to the sellers/manufacturers of the merchandise itemize the various charges. Although the sellers’ invoices to the importer do not provide a similar itemization, the use of the FOB term of sale on the invoices indicates that the price for the beauty essentials includes all costs relating to the goods until they are on board the vessel at the named port of shipment. See Incoterms 2010, 90 (2010). Further, we note that the freight forwarder’s invoices to the sellers/manufacturers for the services provided indicate the same FOB location as the commercial invoice from the sellers to the importer and reference the same port of loading listed on the waybills. 


With regard to the VAT, you state that it is for freight services and not for the merchandise itself.  You provided the FMC News Release which states that as of August 1, 2013, foreign shipping companies must pay a 6 percent VAT on gross proceeds collected from clients. In the sample transaction where the VAT appears, a [************] company is used to transport the goods from the Port of [******].  To the extent that the VAT assessed represents a tax on the freight services of an international freight forwarder and not a tax on the merchandise, we find that it is a charge incident to the international shipment of merchandise.  See Caterpillar Inc. v. United States, 20 C.I.T. 1169, 941 F. Supp. 1241 (1996) (where the court found that a VAT assessed by the British government upon the sale of the merchandise may not be included in the transaction value of the merchandise when separately identified and refunded to the importer).  See also HQ 548161, dated August 21, 2002. 
HOLDING:


Based on the information presented, the following costs charged by the freight forwarders may be excluded from the price actually paid or payable for the imported merchandise: terminal handling charge, container seal fee, origin handling fee, documentation fee, AMS cargo declaration data charge, equipment interchange receipt, container freight station, and clearance & customs fee. VAT may also be excluded from the price actually paid or payable for the imported merchandise, provided it is for freight services and not for the merchandise itself. 
Please note that 19 C.F.R. § 177.9(b)(1) provides that "[e]ach ruling letter is issued on the assumption that all of the information furnished in connection with the ruling request and incorporated in the ruling letter, either directly, by reference, or by implication, is accurate and complete in every material respect. The application of a ruling letter by a Customs Service field office to the transaction to which it is purported to relate is subject to the verification of the facts incorporated in the ruling letter, a comparison of the transaction described therein to the actual transaction, and the satisfaction of any conditions on which the ruling was based."
Sincerely,

Monika R. Brenner, Chief

Valuation & Special Programs Branch

� News Release, Federal Maritime Commission, China Issues Circular 106 to Clarify its Recently Implemented Value Added Tax Measures (Dec. 19, 2013) (http://www.fmc.gov/NR13-18/) 
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