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                   HQ H270406
January 19, 2016
VES-3-02-OT:RR:BSTC:CCR H270406 KLQ
CATEGORY:  Carriers

Allen Black
Winston & Strawn

1700 K Street, N.W.

Washington, D.C. 20006
RE:
46 U.S.C. § 55102; 19 C.F.R. § 4.80a; Coastwise Transportation; 46 U.S.C. § 55109; Dredging.
Dear Mr. Black:
This is in response to your October 28, 2015, ruling request on behalf of your client, in which you request a ruling determining whether the proposed transportation would constitute a violation of 46 U.S.C. §§ 55102 and 55109. Our decision follows.

FACTS


The following facts are from your ruling request and emails to this office, dated November 3, 2015, December 7, 2015, December 18, 2015, December 21, 2015, December 31, 2015 and January 14, 2016. Your client operates a [












     ], (“Barge”). Your client proposes to use the Barge beginning in [






  ] in the territorial waters of the United States (“U.S.”), predominately near [



], but also [




   ]. Your client proposes four scenarios involving the Barge.
Scenario One: 
The Barge will be moored at a point in U.S. territorial waters. A U.S. coastwise-qualified dredge
 will transfer sand-water slurry via pipeline to the Barge. The Barge’s booster pumps will then pump the sand-water slurry through a discharge pipeline to beach sites along the U.S. coast, such as [







]. No slurry will enter the Barge’s hopper bins.
Scenario Two: The Barge will be moored at a point in U.S. territorial waters.  A U.S. coastwise-qualified dredge
 will either transfer sand via a conveyor or slurry through a pipeline to the Barge. If fed sand, the Barge will fluidize the sand into slurry. After having fluidized the sand into slurry, or after having received slurry directly, the Barge will pump the slurry through a discharge pipeline to beaches along the U.S. coast, such as [







]. In this scenario, the Barge’s hopper bins will be used for surge capacity if the quantity of product introduced into the Barge exceeds the rate of the discharge operation. 
Scenario Three: The Barge will be moored at a point in U.S. territorial waters and will receive sand from a coastwise-qualified hopper dredge. In this scenario, the hopper dredge’s discharge pipe outlets will feed sand into the Barge’s hoppers.
 The Barge will fluidize the sand into slurry. After having fluidized the sand into slurry, the Barge will pump the slurry through a discharge pipeline to beaches along the U.S. coast, such as [







]. In this scenario, the Barge’s hopper bins will be used for surge capacity if the quantity of product introduced into the Barge exceeds the rate of the discharge operation. 

Scenario Four: Coastwise-qualified tugboats
 will tow the Barge between coastwise points in U.S. territorial waters. Your client indicates that during these transportations, the hopper bins will be empty and no merchandise or passengers will be onboard the Barge. 
ISSUES
1. Whether the proposed use of the Barge in scenario one would constitute a violation of 46 U.S.C. §§ 55102 and 55109?
2. Whether the proposed use of the Barge in scenario two would constitute a violation of 46 U.S.C. § 55102?

3. Whether the proposed use of the Barge in scenario three would constitute a violation of 46 U.S.C. § 55102?

4. Whether the proposed transportation in scenario four would constitute a violation of 46 U.S.C. § 55102?

LAW AND ANALYSIS 
Pursuant to 46 U.S.C. § 55102, which provides, in pertinent part:

Except as otherwise provided in this chapter or chapter 121 of this title, a vessel may not provide any part of the transportation of merchandise by water, or by land and water, between points in the United States to which the coastwise laws apply, either directly or via foreign port, unless the vessel—

(1) is wholly owned by citizens of the United States for purposes of engaging in the coastwise trade; and 

(2) has been issued a certificate of documentation with a coastwise endorsement under chapter 121 or is exempt from documentation but would otherwise be eligible for such a certificate and endorsement.

The coastwise laws generally apply to points in the territorial sea, which is defined as the belt, three nautical miles wide, seaward of the territorial sea baseline, and to points located in internal waters, landward of the territorial sea baseline.

Pursuant to 46 U.S.C. § 55102(a), “merchandise, includes (1) merchandise owned by the United States Government, a State, or a subdivision of a State; and (2) valueless material.”  As such, any cargo, regardless of its value or ownership, would be considered merchandise for the purpose of 46 U.S.C. § 55102. The regulations promulgated under the authority of 46 U.S.C. § 55102(a), provide in pertinent part:
A coastwise transportation of merchandise takes place, within the meaning of the coastwise laws, when merchandise laden at a point embraced within the coastwise laws (“coastwise point”) is unladen at another coastwise point, regardless of the origin or ultimate destination of the merchandise.

Pursuant to 46 U.S.C. § 55109, only coastwise-qualified vessels may engage in dredging in the navigable waters of the United States (“U.S.”), providing, in pertinent part: 

[A] vessel may engage in dredging in the navigable waters of the United States only if—

(1) the vessel is wholly owned by citizens of the United States for purposes of 

engaging in the coastwise trade;

(2) the charterer, if any, is a citizen of the United States for purposes of 

engaging in the coastwise trade; and

(3) 
the vessel has been issued a certificate of documentation with a coastwise endorsement under chapter 121 of this title or is exempt from documentation but would otherwise be eligible for such a certificate and endorsement

Dredging is defined as “excavation” by any means:

The word “excavate” is derived from the Latin word meaning to hollow out.  Its common, plain and ordinary meaning is to make a cavity or hole in, to dig out, hollow out, to remove soil by digging, scooping out or other means.  The common plain and ordinary meaning of the word “dredging” is the removal of soil from the bottom waters by suction or scooping or other means.
 

Scenario One

In scenario one, you state that the Barge will be moored at a point in U.S. territorial waters. A U.S. coastwise-qualified dredge will transfer sand-water slurry via pipeline to the Barge. The Barge’s booster pumps will then pump the sand-water slurry through a discharge pipeline to beach sites, such as [







]. The coastwise laws prohibit a non-coastwise-qualified vessel from transporting merchandise between points in the United States to which the coastwise laws apply, either directly or via a foreign port.  In the present case, the slurry will move by pipeline and not by the movement of the Barge. Insofar as the Barge will not transport the slurry between coastwise points, the use of the Barge is not a violation of 46 U.S.C. § 55102.
In addition, CBP has long-held that the term “dredging” within the meaning of 46 U.S.C. § 55109, is “the use of a vessel equipped with excavating machinery in digging up or otherwise removing submarine material.”
 In the present matter, the subject Barge will neither dig up nor remove submarine material. The Barge will only receive slurry via pipeline and effect the movement of that slurry via its own booster pumps and pipeline system. Insofar as the Barge will not remove submarine material with excavating machinery, the subject Barge is not engaged in dredging pursuant to 46 U.S.C. § 55109.

Scenario Two

In scenario two, you state that the Barge will be moored at a point in U.S. territorial waters.  A U.S. coastwise-qualified dredge will either transfer sand via a conveyor or slurry through a pipeline to the Barge. If fed sand, the Barge will fluidize the sand into slurry. After having fluidized the sand into slurry, or after having received slurry directly, the Barge will pump the slurry through a discharge pipeline to beaches along the U.S. coast, such as [








]. The coastwise laws prohibit a non-coastwise-qualified vessel from transporting merchandise between points in the United States to which the coastwise laws apply, either directly or via a foreign port. In the present case, the movement of the product will occur by conveyor and pipeline and not by the movement of the subject Barge. Insofar as the Barge will not transport the slurry between coastwise points, the use of the Barge is not a violation of 46 U.S.C. § 55102.


However, in scenario two, the Barge will also store product if the introduction of material exceeds the discharge operations. The coastwise laws prohibit a non-coastwise-qualified vessel from transporting merchandise between points in the United States to which the coastwise laws apply, either directly or via a foreign port, unless the vessel has a coastwise endorsement. However, in HQ 116007 (July 25, 2003), CBP held “that the use of a foreign-flag vessel as a storage facility in United States territorial waters does not violate the coastwise laws, or any other law administered by CBP, provided that the vessel remains stationary.” Insofar, as the Barge will not transport the product between coastwise points, and will instead merely store the product, the use of the Barge for storage does not constitute a violation of 46 U.S.C. § 55102.

Scenario Three

In scenario three, you indicate that the Barge will be moored at a point in U.S. territorial waters and will receive sand from a coastwise-qualified hopper dredge. In this scenario, the hopper dredge’s discharge pipe outlets will feed sand into the Barge’s hoppers. The Barge will fluidize the sand into slurry. After having fluidized the sand into slurry, the Barge will pump the slurry through a discharge pipeline to beaches along the U.S. coast, such as [







]. The coastwise laws prohibit a non-coastwise-qualified vessel from transporting merchandise between points in the United States to which the coastwise laws apply, either directly or via a foreign port. In the present case, the movement of the product will occur by a hopper dredge and pipeline and not by the movement of the subject Barge. Insofar as the Barge will not transport the slurry between coastwise points, the use of the Barge is not a violation of 46 U.S.C. § 55102.

However, in scenario three, the Barge will also store product if the introduction of material exceeds the discharge operations. The coastwise laws prohibit a non-coastwise-qualified vessel from transporting merchandise between points in the United States to which the coastwise laws apply, either directly or via a foreign port, unless the vessel has a coastwise endorsement. However, as stated above, in HQ 116007 CBP held “that the use of a foreign-flag vessel as a storage facility in United States territorial waters does not violate the coastwise laws, or any other law administered by CBP, provided that the vessel remains stationary.” Insofar, as the Barge will not transport the product between coastwise points, and will instead merely store the product, the use of the Barge as storage does not constitute a violation of 46 U.S.C. § 55102.

Scenario Four

In scenario four, you state that coastwise-qualified tugboats will tow the Barge between coastwise points in U.S. territorial waters. Your client indicates that during these transportations, the Barge’s hopper bins will be empty and no merchandise or passengers will be onboard the Barge. The coastwise laws prohibit a non-coastwise-qualified vessel from transporting merchandise between points in the United States to which the coastwise laws apply, either directly or via a foreign port. In the present case, the Barge will be empty. Insofar as the vessels conducting the towing are coastwise-qualified, and insofar as the Barge itself will neither transport merchandise or passengers, the proposed transportation described in scenario four is not a violation of 46 U.S.C. § 55102.

HOLDING 
1. The proposed use of the Barge in scenario one would neither constitute a violation of 46 U.S.C. § 55102 nor constitute a violation of 46 U.S.C. § 55109.
2. The proposed use of the Barge in scenario two would not constitute a violation of 46 U.S.C. § 55102.
3. The proposed use of the Barge in scenario three would not constitute a violation of 46 U.S.C. § 55102.
4. The proposed transportation in scenario four would not constitute a violation of 46 U.S.C. § 55102.
Sincerely,
Lisa L. Burley
Chief/Supervisory Attorney-Advisor
Cargo Security, Carriers and Restricted Merchandise Branch

Office of International Trade, Regulations and Rulings
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� The coastwise-qualified dredges will either be the: [																															].


� Id.


� The coastwise-qualified hopper dredges that will transport the sand to the Barge are the [							]. 


� The coastwise-qualified tugboats that would transport the Barge are the [													].


� See 33 C.F.R. § 2.22(a)(2)(2014).


� Gar-Con Development v. State, 468 So.2d 413 (Fla. App. 1 Dist. 1985); The International Maritime Dictionary defines a dredge as, “[a] vessel or floating structure equipped with excavating machinery, employed in deepening channels and harbors, and removing submarine obstructions such as shoals and bars.” De Kerchove, International Maritime Dictionary, Second Edition (1961), p. 241.


� See HQ 103692 (Dec. 28, 1978 published as Customs Service Decision (“C.S.D.”) 79-331); HQ 109108 (Nov.13, 1987); HQ 109910 (Jan. 26, 1989 published as C.S.D. 89-64); HQ H265370 (Sept. 3, 2015).


� HQ H115667 (July 15, 2002)(“[W]e believe [the activities] of the ‘auxiliary plant’ vessels, which are essentially those of a conduit/pumping station for material that has already been dredged by other vessels, do not fall within the definition of ‘dredging’ for purposes of [46 U.S.C. § 55109].”).
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