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March 19, 1990

CLA-2-90:S:N:N1:114 849768  

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 9013.80.6000  

Mr. Arcelio V. Gerardo, Import Supervisor

Tasco Sales, Inc.

7600 Northwest 26 Street

Miami, Florida 33122-1494

RE:  The tariff classification of red dot sights, Model ProPoint PD2,

     from Japan.

Dear Mr. Gerardo:

     In your letter dated February 15, 1990, you requested a tariff

classification ruling.   

     The item for which you request a classification is a red dot

sight, Model ProPoint PD2.  A sample and descriptive literature were

submitted.  The sample is being returned to you, as requested.  Red

dot sights are aiming devices used in conjunction with firearms such

as rifles, shotguns, and bows and are made to be mounted on the

firearms.  The red dot sight is an electronic and optical aiming

device that facilitates the ability to achieve accuracy more rapidly

than through the use of the more conventional cross-hair method.  When

the red dot sight is activated through the use of a battery, an

illuminated red dot appears within the lens.  By placing the dot on

the target, the device is aimed.  The red dot sight employs no

magnification and is not telescopic in nature.

     The applicable subheading for the red dot sight, Model ProPoint

PD2, will be 9013.80.6000, Harmonized Tariff Schedule of the United

States (HTS), which provides for other optical devices, appliances and

instruments.  The duty rate will be 9 percent ad valorem.

     The question of classification for the other three telescopic

sights you list in your letter (Models SG2.5x32; P1.254x22; and

AG4x32) is being referred to the Office of Regulations and Rulings,

U.S. Customs Service Headquarters, 1301 Constitution Avenue, N.W.,

Washington, D.C. 20229.  A ruling will be issued to you from that

office.  The corresponding samples are also being sent to

Headquarters.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177

of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                       Sincerely,

                                       Jean F. Maguire

                                       Area Director

                                       New York Seaport

