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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 4911.91.3000  

Mr. G. Brunell

A. N. Deringer, Inc.

30 West Service Road

Champlain, New York 12919-9703

RE:  The tariff classification of a laminated printed picture

from      Canada.

Dear Mr. Brunell:

     In your letter dated April 23, 1990, to the District

Director, Champlain, N.Y., on behalf of your client, Lamcom

D'Aujourd Hui, Inc., you requested a tariff classification

ruling.

     Your letter describes a procedure of laminating printed

matter (posters, lithographs, certificates, diplomas, and

pictures taken from cameras) to a presswood board of a standard

3/8 inch thickness, to create a product suitable for hanging on a

wall.  While it is probable that all such products will be

classifiable in Chapter 49, HTS, as "printed matter", specific

subheadings and rates of duty will vary according to several

factors, including method of printing, identity of substrate on

which the printing is done, whether or not the printed image is a

"picture, design or photograph".  Accordingly, this ruling is

limited to the sample submitted; we will be pleased to classify

other samples of similar products, as such are furnished for

examination.

     The sample you have furnished in this instance is a

lithographi- cally printed picture, which is captioned "Montreal

as seen from the Olympic Tower Observatory".  It is printed on

paper which is permanently mounted by lamination to a 3/8 inch

presswood board 35 1/2  cm by 15 1/2 cm.                      

     The applicable subheading for the sample, and for other

articles resembling it in all material respects will be

4911.91.3000, Harmonized Tariff Schedule of the United States

(HTS), which provides for lithographs on paper, over 0.51 mm in

thickness.  The rate of duty will be free.

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport 

