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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 8516.79.0000; 8451.30.0000; 9403.60.8080  

Mr. V. Wadiche

Intertrade International

13949 Bammel N. Houston, #1607

Houston, TX 77066

RE:  The tariff classification of electric trays, electric tea tables, and   

     electric rack/pants frizzlers from Brazil.

Dear Mr. Wadiche:

     In your letter dated July 23, 1990 you requested a tariff classification

ruling.  

     The electrical warming trays are comprised of wood, tempered glass,

resistor wires and electrical cords.  All models of the trays are used to

keep foods heated.

     The electrical tea tables also keep foods warm and have additional

shelves for storage of plates, glasses and bottles.  The tea tables stand on

the floor and are portable.

     The electric rack/pants frizzler is a pressing machine and valet.

     The applicable subheading for the electric warming trays will be

8516.79.0000, Harmonized Tariff Schedule of the United States (HTS), which

provides for other electrothermic appliances.  The duty rate will be 5.3

percent ad valorem.

     The applicable subheading for the electric tea tables will be

9403.60.8080, HTS, which provides for other wooden furniture.  The duty rate

will be 2.5 percent ad valorem.

     The electric rack/pants frizzler is classifiable under the subheading

8451.30.0000 HTS, which provides for machinery for ironing and pressing.  The

duty rate will be 3.9 percent ad valorem.

     Articles classifiable under subheading 8516.79.0000, 8451.30.0000 and

9403.60.8080 HTS, which are products of Brazil are entitled to duty free

treatment under the Generalized System of Preferences (GSP) upon compliance

with all applicable regulations.

     This ruling is being issued under the provisions of Section 177 of the

Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry documents

filed at the time this merchandise is imported.  If the documents have been

filed without a copy, this ruling should be brought to the attention of the

Customs officer handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

