                                   NY 859064

                                   Dec 24 1990

CLA-2-84:S:N:N1:110 859064  

CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 8471.92.1030; 8471.92.9080  

Mr. Mark Jones

Hitachi America, Ltd.

50 Prospect Avenue

Tarrytown, N.Y. 10591-4698

RE:  The tariff classification of an X-Window Graphics Terminal

from Japan

Dear Mr. Jones:

     In your letter dated December 11, 1990, you requested a

tariff classification ruling.         

     The merchandise under consideration involves a graphics

terminal that is designed to serve as a terminal connected to a

host computer through a network.  This terminal displays not only

text, but drawings and other high quality graphics.  The terminal

consists of either a 17 or 19 inch color CRT monitor and a

keyboard and optional mouse.  The terminal incorporates a 32-

bit microprocessor, model R3000, but does not contain an

operating system.  The unit does not have the ability to execute

any portion of the program on its own, and is dependent on the

host computer.  It does not have the ability to perform

arithmetical calculations.  Noting Legal Note 5 (A) (a) of

Chapter 84, HTS, this terminal would not appear to meet the

definition of a digital processing machine.

     This X-Window terminal is basically a combined input-output

unit that is connectable to a computer through a network.  It

cannot be converted into a desk-top computer without making major

changes to its circuitry.

     The applicable subheading for the X-Window Graphics Terminal

will be 8471.92.1030, Harmonized Tariff Schedule of the United

States (HTS), which provides for combined input/output units. 

The rate of duty will be 3.7 percent ad valorem

     The applicable subheading for the optional Mouse will be

8471.92.9080, HTS, which provides for other input devices whether

or not entered with the rest of a system and whether or not

containing storage units in the same housing.  The rate of duty

will be 3.7 percent ad valorem. 

     This ruling is being issued under the provisions of Section

177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

     A copy of this ruling letter should be attached to the entry

documents filed at the time this merchandise is imported.  If the

documents have been filed without a copy, this ruling should be

brought to the attention of the Customs officer handling the

transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

