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CATEGORY:  Classification

TARIFF NO.: 4410.10.0020; 4421.90.9040

Mr. T. A. Schofield

A. N. Deringer, Inc.

310 North Street

Windsor Locks, CT  06096

RE:  The tariff classification of melamine covered particle board

from Canada

Dear Mr. Schofield:

     In your letter dated February 4, 1991, you requested a

tariff classification ruling.  The request was made on behalf of

your client, American Saturated Felt, Inc.         

     A sample section of melamine board was submitted.  The board

consists of 5/8 inch thick wood particle board covered on its

face and back with melamine.  The sizes of the board are usually

5/8 inch by 11-3/4 inches by 48 inches or 5/8 inch by 11-3/4

inches by 97 inches, but may vary depending on customer

specifications.  The board may be edge-banded on one edge or on

three edges or the board may be unbanded.  The product is used in

the manufacture of cabinets and book shelves.

     The applicable subheading for the unbanded melamine covered

particle board will be 4410.10.0020, Harmonized Tariff Schedule

of the United States (HTS), which provides for particle board, of

wood.  The rate of duty will be 4 percent ad valorem.

     The applicable subheading for the edge-banded melamine

covered particle board will be 4421.90.9040, HTS, which provides

for other articles of wood.  The rate of duty will be 5.1 percent

ad valorem.   

       Goods classifiable under subheading 4421.90.9040, HTS,

which have originated in the territory of Canada, will be

entitled to a 3.5 percent rate of duty under the United States-

Canada Free Trade Agreement (FTA) upon compliance with all

applicable regulations.

       This ruling is being issued under the provisions of

Section 177 of the Customs Regulations (19 C.F.R. 177).

       A copy of this ruling letter should be attached to the

entry documents filed at the time this merchandise is imported. 

If the documents have been filed without a copy, this ruling

should be brought to the attention of the Customs officer

handling the transaction.

                                   Sincerely,

                                   Jean F. Maguire

                                   Area Director

                                   New York Seaport              

